Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (526. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.580
Cevap
167
Favori
1.419.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İmzadaki blogtan nasıl bıraktığımı okuyabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otabasic

    Bende buraya artık yazarak bırakmak isteyenlere destek vermek ve henüz bir aydır bıraktığım için destek almaya geldim.Size kendimi tanıtayım ben sigararaya 13 yaşında başladım 30 yıl içtim iki hamilelik ve emzirdiğim dönemler dahil. Gece uyandığımda bile ilk iş sigara yakıyordum sabah kahvaltıya kadar bazen yarım paket içerdim yolda arabada tuvalette her an heryerde sigara içtim. 4 kez başarasız bırakma deneyimim oldu bu 30 yıl içersinde iki yıl önce kafada bitirme dediğimiz şekilde bırakıp bir buçuk ay içmemiş mutsuz sulugöz birine dönünce yine başlamıştım.son zamanlarda nefes alamaz iki adım yürüyemez olmuştum her yaktımda suçluluk duyup aşırı derece de bırakmak istiyor ancak yine mutsuz olacam başaramıycam diye çookk korkuyordum. Bu denemde başarasız olmayı kaldıramazdım her yolu denemelim dedim ve psikiyatıra ve onun yönlendirmesiyle champix ve psikoloğa başladım 11 mart 2019 da ilacın 11 gününde sigarayı bıraktım . İlacın rüya dışında bir yan etkisini göemedim sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğimin arasın da alıyorum ilacımı .bu arada özel doktor ilacı da tanıdık eczaneden devam paketi birlikte olanını 8 haftalık olarak 630 tl aldım. Doktorum tedaviyi tamamlamak gerektiğini 3 ay kullanmamı söyledi aksi halde tekrar başlama riski olurmuş. Bu formu okumaya ilaçla birlikte başladım baştan başladım 251. Sayfaya geldim çok faydası oldu ne zaman zorlansam hemen girip okumaya kaldığım yerden devam ediyorum . Son bir kaç gündür çok zorlanıyorum stresli olaylar yaşadım direndim ama ilk hedefim bir aydı şimdi üç ay sonra bir yıl hedef ve ölene dek inşallah allah hepimizin yardımcısı olsun

    2 yıl bitmek üzere ben bıraktım kolay değil ama imkansız da değil nefes alabilmek çok güzel


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 14 yaşından beri içiyordum bu illeti. içerkende çok keyif alıyorum. evlendiğimde eşime söz vermiştim bırakacağıma dair. evleneli 8 sene oldu ve bu sözler her yılbaşında ve bilimum günlerde tekrarlandı. bırakmak için bant, sakız, elektrionik sigara her yolu denedim ama olmadı.

    daha önce champix denemiştim 15-20 gün kadar hap için sonra sigarayı bıraktığımı sanmıştım ve hapı bırakmıştım. günde bir tane puro içerim bişey olmaz demiştim ve yine 3 gün sonra yine günde 2 paket sigara içer hale gelmiştim.

    24 yıldır bu illetle birlikteyim ve ne yalan söyleyeyim seviyorumda . ama şu anda küçük bi kızım var 2.5 yaşında balkonda sigara içip içeri girdiğimde baba bu konu ne diyor.

    champix i yeniden aldım , bugün ilk dozunu içtim. bu sefer kararlıyım midemede dokunsa 2 ay boyunca içeçeğim hapı ve sigarayı hayatımdam çıkaracağım.

    mide yanması ve bulansıtısına önerisi olan varmı ?





  • Arkadaşlar merhaba, son zamanlarda Gaziantep veya Kahramanmaraşta poliklinikten ilacı alabilen oldu mu?

    yorumlardan anladığım kadarıyla temin sıkıntısı varmış, işim Kahramanmaraş'ta evim Gaziantep'te yani her iki şehir de uyar bana. Maraşta 1 ay kadar önce arkadaşım gitti, sağlık bakanlığı şu an ilaç göndermiyor, isterseniz bant verebiliriz demiş göndermişler. şimdiden teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şükür 2 ay olacak sigara hayatımdan çıkalı :) bu hap sayesinde artık kokusuna bile tahammülüm yok .

    elimde 2 devam paketinden kalan 23 günlük hap kaldı.

    izmir içi isteyen olursa uygun fiyattan verebilriim benim işim kalmadı artık birinin işine yarasın.


    5 gün içtim devam paketini attım kenara. isteyen olursa ö.m atması yeterli

  • 8 ocakta senesi dolacakti fakat dayanamadım erken yazdım. Bırakalı 1 sene oldu. Geçen sene bu zamanlar günde bir paket içen ben 4 e kadar düşürmüştüm.

    Başlangıç paketi ile bıraktım vakitsizlikten devam paketini almaya fırsatım olmadı ama keşke alsaydım dediğim oldu. Mutlaka 2.devam paketini almanızı öneririm.

    Hiç mi canın çekmedi diye sorarsanız evet aklıma bazen geliyor ama flaş patlar gibi anında kayboluyor. İçen arkadaşlar en çok bunu merak ediyordur korkmayın çok rahat başa cikabiliyorsunuz.

    Ağız yarası ile çok uğraştım bu süreçte yaklaşık 9 ay ara ara nal gibi yaralar cikti. Son 3 ay nispeten rahatım artık yanlışlıkla dudak veya yanağımı isirsam bile yaraya donusmuyor.

    Herkese başarılar diliyorum.
  • Bayanlar baylar elimde bir adet 56lik 1mg açılmamış Champix sigara bırakma hapı vardır.ilgilenen mail atabilir..

    chucky8626@gmail.com


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi irademle binlerce kez denememe rağmen bırakamadığım sigara illetinden kurtulmak için az önce ilk ilacı içerek adım attık bakalım. tüm kötülüklerin ve pisliklerin geride kalması temennisiyle benim için büyük bir adım atıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakobb -- 30 Ocak 2021; 20:50:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • novers N kullanıcısına yanıt

    28 ay....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: havacı27

    Arkadaşlar merhaba, son zamanlarda Gaziantep veya Kahramanmaraşta poliklinikten ilacı alabilen oldu mu?

    yorumlardan anladığım kadarıyla temin sıkıntısı varmış, işim Kahramanmaraş'ta evim Gaziantep'te yani her iki şehir de uyar bana. Maraşta 1 ay kadar önce arkadaşım gitti, sağlık bakanlığı şu an ilaç göndermiyor, isterseniz bant verebiliriz demiş göndermişler. şimdiden teşekkürler..

    ilacı zor da olsa temin ettim arkadaşlar, yukarıda alıntıladığım mesajı yazdığımda hastaneler randevu günü bile vermiyorlardı, mhrs açılmıyor, 182 hizmet dışıydı, ama zor da olsa bir şekilde randevu aldım ve sonunda ilaca kavuştum, benim gibi randevu peşinde koşan varsa yardımcı olması adına yazıyorum, bilginiz olsun.

    bırakma sürecimle ilgili de bir şeyler yazmak istiyorum, zira şu an nöbetteyim ve gecenin sessizliğinde şehir manzarasına karşı sigara yakmamak için kendi kendimi motive ediyorum ve zaman geçsin diye bir şeyler karalamak istedim, belki ben de birilerine yardımcı olurum belli mi olur... her neyse bırakma sürecine geçelim: bugün ilacın 19.günündeyim, benim planım 9.günde bırakıp yeni yaşıma sigarasız girmek ve bunu kendim için hayatımın bir dönüm noktası haline getirmekti ama malesef günde 2 paket sigara içen bir tiryaki olarak başaramadım, son güne kadar yani bırakmak için tavsiye edilen iki haftanın son gününe kadar sigara içmeye devan ettim, ama 9.gün ve 14.gün arası tek pakete düştüm, bunu kendi irademle mi yaptım yoksa champix etkisi mi bilmiyorum çünkü ben de sigaraya karşı en ufak bir istememe/iğrenme vb bir durum oluşmadı, 14.gün sonunda ise ne olursa olsun bırakıyorum dedim, o gece son sigaramı yakıp, zararlarını ve sigaranın benden neler çaldığını düşünerek içtim, uyudum, an itibariyle tam 5 gündür tertemizim, tek nefes bile almadım, ayrıca ben kendi kendime bir combo uyguladım arkadaşlar, sigarayı bırakmak için 3 yöntemi üst üste uyguladım, mesaj çok uzadı merak eden varsa ona göre yazarım, uzatmayalım, herkese bol şans.. ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlayalı 2 gün oldu şuan bende gözüken yan etkiler


    Aşırı Gerçekçi Rüyalar/Kabuslar

    Çok yoğun mide bulantısı

    konfüzyon

    akatizi

    intihar düşüncesi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: recoba42

    Selamlar.
    22 yıl sigara kullandım. Günde ortalama 1 paket içiyordum. Son 2-3 yıldır 1 paketi de aşmaya başlamıştım.
    Sabah kalkar kalkmaz hatta gece uyanınca bile içerdim. Keyif vermese de zorunluluk gibi hissedip içmeye devam ediyordum. Ancak sürekli sigara illetinden kurtulma fikri de kafamdaydı. Daha önce defalarca kişisel olarak bırakma girişimlerim oldu. Ne yazık ki hepsinde de sonuç hüsrandı.
    Bir arkadaşımın tavsiyesi ile CHAMPIX'i denemeye karar verdim. 1 ağustos itibariyle sigaraya ara verdim (Bıraktım demiyorum çünkü o kelime bana çok iddialı geliyor). Bugün 56. günüm; şükürler olsun çok çok rahatım.
    İlk 1 hafta boyunca hem ilaç hem sigara kullanırken günlük sigara tüketimimin birer ikişer azaldığını gördüm. Bunun için extra bir çaba göstermemiştim.
    İlaç mucize gibi bir şey. Bende herhangi bir yan etki de olmadı. Kesinlikle ara verdiğim ilk günden itibaren sigaraya özlem duymadım. hatta 10-15. günden sonra bana etraftan ulaşan sigara dumanı ve kokusu bile iğrenç gelmeye başladı. Sigara içen birisi yanıma oturduğu zaman yıllarca ne büyük yanlış yaptığımı anlıyorum.
    Zor kısmını geride bıraktığıma inanıyorum. Yapmam gereken tek şey bu verdiğim aranın ömür boyu sürmesi için "nasılsa bıraktım bişey olmaz 1 tane içeyim" şeklinde bir yanlışa düşmemek için küçücük bir gayret göstermek.

    Mesajı yazali yaklaşık 32 ay olmuş. Şükürler olsun sigaraya verdiğim ara devam ediyor. Hiç bir sıkıntı yaşamadım nerdeyse. Koku, duman, vs nefret ediyorum artık.

    Bırakmayı düşünenlere champix'i israrla tavsiye ederim. İşin çoğunu o hallediyor.

    Sigarasız günler dileğimle...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recoba42 -- 14 Mart 2021; 20:8:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • otabasic O kullanıcısına yanıt
    2 yıl bitti çok mutluyum
  • 11.10.2020 tarihinde bırakmış olmakla birlikte hayatımdan tamamen çıkmış illet. Bu hap bir mucize mutlaka kullanın kullandırın. tam 5 ay

    aklıma bile gelmiyor artık şükürler olsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: a z i z

    arkadaşlar lütfen bu linkleri dikkate alın ve elinizden geldiğince sigara içen yakınlarınizla da ısrarla paylaşın.. allen carr kitabıni da pdf olarak webde bulup indirin, okuyun, okutun.. benim gibi cok faydasını göreceksiniz inşallah :

    https://www.youtube.com/watch?v=JV2rhoObIco&feature=youtu.be


    https://www.youtube.com/user/AllenCarrTR


    https://jetfilmizle.vip/birakmak-istiyorum-belgeselini-izle.html

    "allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu " pdf olarak muhakkak indirin.. okuyun, ben burdan paylaşamadım..
    sigarasız hayat çok güzel, inanın çabalarınıza değecek kadar güzel... sağlıcakla kalın

    dumansız bir buçuk seneyi devirdim çok şükür.. Allah herkese nasip etsin, bütün bağımlıları kurtarsın inşallah, hayırlı ramazanlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginliman -- 24 Nisan 2021; 23:47:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigarasız 14. günüm, inşallah bu sefer olacak. İlacı kesinlikle 3 ay mı kullanayım yoksa 2 ay da yeterli olur mu? Tecrübeli arkadaşların fikirlerine, tavsiyelerine ihtiyacım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tgye155 -- 3 Mayıs 2021; 0:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. Ay da devam et bence. 3. Paketin son yarısını yarım yarım gibi azaltarak bırakırsan daha iyi olur. Ben 10 gün oldu bırakalı bu şekilde yapmayı düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlçe sağlıktan ücretsiz 2. Paketi aldım 14 gün oldu bırakalı. Şimdilik iyi gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21.günüm çok rahat ilerliyorum, umarım böyle devam eder. Daha önce bıraktığımda çok mutsuz hissediyordum. Nasıl yaşayacağım böyle diyordum kendi kendime. Bu sefer çok rahatım, sanırım kafada bitirmek bu olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.