Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (509. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.580
Cevap
167
Favori
1.419.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aryaslar A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, insallah basaracaksın. Bende ilacın 3. devam paketindeyim. 51 gundur sigara icmiyorum. artık cok rahatım diyebilirim. Gercekten özgürlügümü kazanmıs hissi var. Sürekli bir mutluluk hali..

    Sendeki kafa yaptı olayını bilmiyorum. bende olmadı.forumdada karsılasmadım hic. ama motivasyonun tam ise onla alakalıdır belki ))

    ilk gunler cok iyi ve cok kotu zamanların olabilir. ama inancını hic yitirme. bir bakmıssın sigardan kurtulmussun.simdilik kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarew99 -- 5 Haziran 2018; 11:36:30 >
  • Teşekkür ederim iyi temennileriniz için. Çok azimliyim bu konuda çünkü artık özgüvenimi de iradem i de bitirdi. 100 defa denemiştim önceden bırakmayı ama başaramadım bu sefer olacak.
  • Aryaslar A kullanıcısına yanıt
    Benim de bircok kez bırakma denemelerim oldu. Hatta bu champix ile bırakma tesebbusu plansız cok ani oldu. Bir deneyeyim olmazsa ilacı bırakırım diyordum. ama bir baktım ki sigarayı bırakmısım. Sigarasız 52. gun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarew99 -- 6 Haziran 2018; 8:48:56 >
  • Supermiş tebrik ederim. Siz devam paketine başladınız mı? Kaçıncı günde bırakabildiniz tamamen? 2 nci günündeyim. Sigaraya devam ama ruyalar başladı. Ruya olayı çok güzel bu arada.
  • Aryaslar A kullanıcısına yanıt
    4 nisanda ilaca başladım
    16 nisanda sigarayı bıraktım
    Sunanda 3. devam paketini kullanıyorum. bu ayın sonunda ilac tedavisi bitmis olacak.

    İlacı soylendigi gibi 3 paket kullan. az kullananlarda geri dönüs cok fazla oluyor.

    sunada sigara sadece akla geliyor. yoksunluk belirtisi sıfır. ama istek oluyor. oda git dersen gidiyor.cok hafif yani. 25 yıldır yaptıgın birsey sonucta. ilk baslarda sigarasız nasıl olacak diye kara kara dusunuyordum. ama o duyguyu atlattım simdi. Sigarasız hayat gercekten muhtesem. Yıllarca yasamamısız biz.eziyet etmisiz kendimize.

    Her ne olursa olsun 50 gun sabret. inan cok rahatlayacaksın.. simdi ben her gecen gun sigaradan daha cok uzaklasıyorum. bu da beni daha cok motive ediyor..



    Rüya bendede ilk gunlerde oldu. devamında olmadı ama. bir keresinde silahlı catısmanın ortasında kaldım. uyandıgımda 1 saat geri uyuyamadım. kapıyı polisler çalacak diye bekledim..))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarew99 -- 7 Haziran 2018; 10:4:9 >
  • Scarew99 destek olduğunuz için teşekkür ederim. Şimdi sanki ufak da olsa değişimleri hissediyorum. Biraz azalttım ama bende de o korku var " sigarasız ne yapacağım" çılgın bir yapım var sigara içip titreyip kendime geliyorum :) Buna rağmen dünyanın farklı yerlerinde çalıştım hala iş için gidip geliyorum. Yerimde oturmam için günde yarım paket :) yeterli. 3 ncü gündeyim rüya ve tatlı uykuya devam baya bir uyuyorum. Rüyalar da çok güzel Inception filmi gibi.. Ama komik şeyler oluyor kahkaha atarak uyanıyorum:) Yani sigarayı bırakmış halimden biraz da tırsıyorum açıkçası
  • bu ilacı nerden alıyorsunuz, kaç tl
  • Bu ilacı sigara bırakma polikliniklerinden yazdırıp halk sağlık merkezlerinden bedavaya alıyoruz. Ama eczaneden 315 TL ye alabilirsin.
  • Doktorun söylediğine göre sigarayı bırakırken o sabah ki ilk sigarayı içmemek için biraz çaba olmalı. Sonrası ilaçla geliyor. Bir de ilacı kullanırken sigaranın markasını değiştirmeyin hani ondan bundan sigara alıp karıştırmamak lazım. Belki de ilaçla bırakmayan az kesim bundan dolayı başarılı olamıyordur.
  • MERHABA,
    SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN CHAMPİX KULLANAN ANCAK ETKİLERİ 20.GÜNLERDEN YADA 3.KUTUDAN SONRA GÖREN KİMSELER VAR İSE LÜTFEN PAYLAŞIN.DAHA ÖNCE KULLANDIĞIMDA BU FORUMLARDA YAZAN BİRÇOK İNSAN GİBİ SİGARAYI BIRAKMAK ANLAMINDA İLK BİR HAFTA İÇİNDE ETKİLERİNİ GÖRMÜŞ BİRİ OLARAK YAZIYORUM.ŞİMDİKİ KULLANIMDA ZAMAN ZAMAN ÇOK AZ SİGARA RAHATSIZ EDİYOR BENİ.BU ARADA İLACIN PSİKOLOJİK VE FİZYOLOJİK OLARAK HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ OLMUYOR.COK HAFİF SABAH DOZUNDA BİR BULANTI MİDE YANMASI DIŞINDA.PAYLAŞIM BEKLİYORUM.
  • Bugün Champix'in 2. paketini bitirdim. 3. paketi almadan önce forumda yazılanları okumaya başladım. Sigarayı 13. günde kestim. 1,5 aydır içmiyorum. Şunu belirteyim, 66 yaşındayım ve 19 yaşımdan beri kesintisiz sigara içiyorum. Son 20 yıldır günde en az 2,5 paket içiyorum. Genelde 3'ü buluyor.

    Bundan 6 yıl önce nikotin bandı ve sakızı kullanarak bırakmayı denedim. Bir hafta dayanamadım. Bana bir arkadaş o zamanlar Champix'i öğütledi. Ancak bağımlılık yapar korkusu taşıdığımdan ilaçtan uzak durdum. Bir de bana tavsiye eden, benim yaşlarımdaki arkadaş kendisi sigarayı bırakamadı. Bu da olumsuz etki yaptı bende.

    6 ay önce 30 yaşındaki yeğenim, Champix kullanarak sigarayı bıraktığını, burada nikotinden tiksindirme olmadığını, ilacın yalnızca nikotin alıcılarını bloke ettiğini söyledi. Bilinen yan etkilerini de söyledi. Ben, daha çok genç, onun sigara içtiği süre ve bağımlılığı ne olacak diye söylediklerini pek önemsemedim doğrusu.

    2 ay önce, solunum güçlüğü çekmem nedeniyle, sigarayı kesin olarak bırakmaya karar verdim ve Champix'e başladım. Sabah yataktan kalkar kalkmaz ilk sigarasını yakan, gece sigara isteğiyle uyanan ve sigara yakan, sigara yasaklandığından beri şehirlerarası otobüse hiç binmemiş, kısa süreli toplantılara tahammül edemeyen birisi olarak durumumu düşünebilirsiniz.

    Champix'i kullanmaya başladıktan sonra, hedef olarak 8. günü seçmeme karşın beceremedim ve ancak aşırı zorlama ile 13. gün bıraktım. Bu sürede her türlü stresten uzak durmaya çalıştım. Sigarayı kestikten sonra aşırı sigara isteğim olmadı, ancak zaman zaman istek geliyor. Tabii sigara bağımlılığı, yalnızca nikotin bağımlılığı değil. Bir yaşam tarzı sigara. Yalnız fizyolojik bağımlılık değil, psikolojik bağımlılık da var. İçinde el alışkanlığı, dudak alışkanlığı bile var. Küllükten sigara dururken ikincisi yaktığım, hatta sigara dudağımın arasındayken ikincisini paketten çekip yakmak üzere ağzıma götürdüğüm de oldu benim. Yani sigara bağımlılığı çok boyutlu.

    1,5 aylık sigarasız dönemden sonra, aşırı sigara isteği duymuyorum. Ancak bunun ilaçtan kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda kesinlikle emin değilim. Çok fazla yan etki de hissetmedim. Yalnızca birkaç kez kısa süreli çarpıntı ve el titremesi hissettim. Ne bulantı, ne halüsinasyonlar, hiç biri olmadı. Bünye olarak her türlü maddeye çok dayanıklı olduğumu da belirteyim burada. Bazı arkadaşlarda yan etkiler oluyorsa, paniklemesinler. Yan etki, prensip olarak her ilaçta olur ve bunlara zamanla alışılır.

    Bırakma konusunda da şunu belirteyim. Yukarıda bazı arkadaşların da yazdığı gibi motivasyon birinci unsur. Yani bırakmak istemeniz, bırakmak için bir motif lazım. Bu sağlığınız olur, çocuğunuz olur, işiniz olur, ekonomik durumunuz olur, kişiden kişiye değişir. Motivasyonunuz kuvvetli olmalı ve en kuvvetli olduğu anda sigarayı bırakmaya girişin. Motivasyonunuz kuvvetli değilse, bırakamayabilirsiniz ve bu sizi demoralize eder, ben bırakamam takıntısına sürükler.

    Bu motivasyon olayı tüm bağımlılıklar için geçerli. Gençliğimde alkol bağımlısıydım. Ki alkolün hem fiziksel, hem psikolojik bağımlılığı korkunç. Sigara bununla kıyaslanmaz bile. Alkolü bırakmayı başardım. 20 yıldır içmiyorum. Gerçi klinik tedavi de gördüm ama bırakma motivasyonum çok kuvvetliydi. Sigarayı da bırakacağımı düşünüyorum.




  • Selamlar. Kervana yeni katıldım. Sigarayı bırakma polikliniği falan uğraşmadım hiç gidip 8 haftalık ilacı 456 liraya aldım. Bu sabah iş çıkışı başlıyorum. Bu ilaçla dayımın eşi sigarayı bıraktı. Teyzem de ilacı kullanırken 14gün hiç içmedi ( sıkı bir tiryakidir) ama sonra parasızlıktan devam paketi alamadı geri başladı. Ben bu yüzden 3 ay kullanmayı düşünüyorum. 1 haftalık aralarla deneyimlerimi buraya yazmayı düşünüyorum. Yaşım genç olmasına rağmen çok ufak yaştan beri sigara içiyorum 12 yaşımda paket almaya başlamış biriyim ve şu an yaşım 24. Lisede sarma sigaraya başladım sonra da marka sigaralar kesmediği için devam ettim. Eğer camel falan içsem günde 2 paket rahat biter. Sarma bile 21 22 tane içiyorum ortalama. Sigara içmeyi seviyorum en azından böyle hissediyorum içmek hoşuma gidiyor ama girdiğim her ortamda kültablası gibi kokmak istemiyorum artık ayrıca 24 yaşındayım 2 kat merdiven çıksam nefes nefese kalıyorum sağlığımı çok etkiliyor iradem zayıf daha önceki girişimlerim bu yüzden başarısız oldu. İlk defa ilaç ile bırakmayı deniyorum inşallah işe yarar da bırakırım. Deneyen herkesin kurtulması dileğiyle haftaya tekrar yazdığımda görüşmek üzere :)

    7. gün edit----- 5.günde sigaranın tadı ufak ufak değişmeye başladı ama içtiğim sigarada azalma yok aynı devam ediyorum. Herhangi bir yan etkisini görmedim birkaç defa gerçekçi rüyalar gördüm fakat normalin çok üstünde olduğunu söyleyemem ilacın etkisi olduğunu düşünmüyorum. Şu anlık pek birşey yok denebilir ama etkilerini 10. Günden sonra gösterdiğini söylüyor herkes. Bekleyip görücem :)

    15.gün edit---- Halâ ilacın olumsuz bir yan etkisini görmedim ne rüyalar ne mide bulantısı ne herhangi başka olumsuzluk. Sigarayı arttırdım normalde iş yerine 20 sigara ile gidip akşam eve 10 11 sigara ile dönerdim şimdi en fazla 3 sigara kalıyor yani 8 saatte yaklaşık 16 18 tane arası sigara içiyorum. İsteğimde azalma değil artış oldu sigaranın tadını çok iyi alamadığım için sanırım. Aynı etkiyi kullanan bir yakınımda görmüştü o 14. Gün bırakmıştı benim 15. Gün halâ devam bakalım sigarasız günler ne zaman gelicek bekliyorum.

    16.gün edit: 1 hafta daha bekleyemedim yazmak için. Bugün kalkıp işe gittim saat 10 bucuk gibi ilacımı almadan yaklaşık 5 sigara falan içtim. İlacı aldıktan sonra düşündüm ve bugün sigara içmemeye karar verdim. Daha önce sigarasız kaldığımda çıldıran ben saat akşamın 4ü olmasına rağmen hala kendimi iyi hissediyorum herhangi bir sinir ya da stres yaşamadım evet sigara istedi canım zaman zaman fakat işle ilgilendikçe unuttum. Mutluyum sonuçtan belkide etkisini tam kapsamlı görmediğim halde şu an bile çok yardımcı olduğunu hissettim. Önceki denemelerimde 2 saat sonra sinirden dişlerimi sıkardım sigara içmeyince şu an gayet yüzüm gülüyor :)

    26.gün: 16.günden sonra 3 gün daha sigara içtim bi gitti geldi yani 19.gün tekrar istek kayboldu ve 1 haftadır sigara içmedim. İşin iyi tarafı ilacın hiçbir yan etkisini yaşamadım diğer kullananlara göre biraz geç sigaradan vazgeçtim ama kötü bir etki yaşayıp zorlanmadım da o konuda şanslıyım şimdilik başka bir gelişme yok eğer olursa tekrar yazarım. Denemek isteyen arkadaşlar çekinmesin ilaç gerçekten etki ediyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay41 -- 18 Temmuz 2018; 19:55:34 >




  • Kubilay41 K kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. İnsallah bırakırsın...

    Benim sigarasız 71. günüm. hala aklıma geliyor ama hemen de unutuyorsun.. 6 ay sonunda bu is biter diye umuyorum. gercekten istiyorsan ilac cok faydalı. ama istemiyorsan binlerce bahaneyle geri donmek de cok kolay...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarew99 -- 25 Haziran 2018; 15:22:49 >
  • scarew99 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 4. Gün henüz bi etki görmedim iyi ya da kötü ilaca devam ediyor musunuz yoksa ilacı kestiniz mi?
  • Kubilay41 K kullanıcısına yanıt
    Etkiyi 7. gunden sonra gormeye baslarsın. ben 10 gun gormemistim hatta.ama 11 gun birden sigara tadı degismisti.

    İlacı teke dusurdum 10 gun once. ama icmeyi unutuyorum bazı gunler. Artık sigara istegi olmayınca ilacda akla gelmiyor. 50-60 arası yogun sigara istegi olmustu ama 70 den sonra birden cok rahatladım. suan sigara hic aklıma gelmiyor gibi birsey.gelse de istek degil. icen birin gordugunde oylece anlamsızca bakıyorsun.

    inanın buna 75 gun bir sekilde dayan. omrun boyunca kurtulacaksın. ben artık sigara icebilecegimi dusunmuyorum..

    Sanada kolaylıklar diliyorum.
  • scarew99 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler o yolda ilerliyorum :)
  • Herkese selamlar. Uzun zamandır kendimi sigarayı bırakma fikrine hazırlıyorum ve süreçte buradaki 500 sayfadan fazla tutan yorum ve deneyimleri açıp okuyor, motive oluyorum. 38 yaşındayım ve 19 senedir günde 1,5 paketten az olmamak üzere sigara içiyorum, hiç bırakmadım yeltenmedim bile. Bırakan herkesi de kutluyorum bu arada. bırakmaya çalışanlara da Allahtan kolaylık diliyorum.

    Ama artık bırakmam gerektiğini biliyorum. Artık dediğime bakmayın, sanki vakti geldi der gibi oldum ama bunun vakti yok. sigara eğlence aracı değil. hobi değil. sigara ölüm ve 30 hatta özellikle 35 yaşından sonra hayatınızın kalitesini ciddi manada düşürüyor. şu an biliyorum ki vücudumda hiç hoş olmayan şeyler oluyor ve kötü şeylerin temelleri atılıyor belki de atıldı bile. Zararın neresinden dönersek kardayız demek istemiyorum çünkü biz bağımlıyız ve bu işin her anı zarar. Kar etmedik edemeyeceğiz de. Bıraksak ta kendimize ettiğimiz kötülüğün telafisi olmayacak.

    Bunlar benim 19 senelik tiryakilik neticesinde edindiğim düşüncelerim. Kalan hayatımı insan gibi yaşamak istiyorum ve büyümekte olan oğluma daha fazla kötü örnek olmamak adına sigaradan kurtulmaya karar verdim. ben kutulmak diyorum, çünkü esiriyim. bırakmak başka birşey. biz bırakmıyoruz ki bırakabiliyor olsak hapla, otla çöple işimiz olmazdı.

    İlaca başlayalı 1 hafta oldu 3 ve 4 günler sigaranın tadı kötüleşmiş, sanki ilk kez sigara içiyormuşum gibi boğazım ve ciğerim yanıyordu, ben de sevinmiştim. Lakin 3 gündür herşey normale döndü ne sigara isteğimde bir azalma ne de sigaranın tadında gariplik var. Açıkçası bu benim şevkimi kırdı. 14. gün sigarayı bırakma günü olarak belirledim daha 1 haftam var ama sanki ilaç bana hiç etki etmiyor gibi bir hisse kapıldım. Ne rüyalar, ne mide bulantısı ne baş ağrısı nede başka bir yan etki... Hiç biri yok. Sanırım sancılı bir süreç beni bekliyor ve etki etmediğini düşünüyor olsam da ilacı bırakmamaya kararlıyım.

    Bakalım zaman ne gösterecek.




  • Yukarıdaki yorumumu sürekli güncelliyorum sizden 1 hafta önce başladım bendeki etkileri ordan takip edebilirsiniz.
  • eessar E kullanıcısına yanıt
    merhaba

    ilaca cok fazla anlam yuklemek yanlıs olur. forumdada bazı arkadaslar bunu cok guzel anlatmıslar. Evet ilac baslangıc icin cok faydalı. sigarayı 14. gunde birden kestiginizde goreceksiniz, cok zorlanmadan ilk günlerinizi gecireceksiniz.

    ben 4 nisanda ilaca basladım ve 15 nisanda sigarayı tamamen bıraktım.

    öncesini ozetlersem Subat ayında cok sıkı bir motivasyonla birden sigarayı bıraktım ve yaklasık 22 gun icmedim. ama sonra 1 sigarayla hersey bitti..

    sonra eşim Campixle bırakmaya karar verince, bende en azından yaz sonu bırakırım derken, nasıl birsey deneyeyim, olmazsa sigara icerim diyerek cokda motive degilken campixe basladım..

    dedigim gibi 15 nisandan bu yana 86 gundur temizim. 85 gunde tecrube ettigim en onemli sey, gercekten bırakmak istemiyorsanız sigaraya dönmeniz yuksek olasılık. ama gercekten bırakmak istiyorsanız da bu ilac tam da bunun icin yapılmıs..

    İlacı en iyi anlatan örnek de;

    ilaç önce direksiyonu bir süre elinde tutuyor. sizde rahatca ilk gunlerinizi geciriyorsunuz. Sonra direksiyonu yavas yavas size veriyor ve siz devam ediyorsunuz..

    Ben ilk bıraktıgımda acıkcası 60-70-80 li gunlerde iyice rahatlarım ve sigara cok az aklıma gelir diyordum. ama malesef bende oyle olmadı.. Sürekli aklımda, ama cok da rahatsız etmiyor. canım gercekten bazen istiyor. ama yoksukluk cekmiyorsunuz. sadece cok istedi benim canım.. Bu da kafada hala bunu çözemediğimi gösteriyor. artık işin bu kısmını halledeceğim. içmeyi zaman zaman düşündüm. ama en buyuk destekcim eşimdi. o içmediği için sigara içme fikrini sürekli öteledim..

    artık sigara isteğiyle baş etmek kolay. Dediğim gibi sigaranın bir zevk olmadıgını kendime inandırdıgım an bu işi bitecek.. Bende hala sigaradan zevk aldığım düsüncesi hakim.. bunu yıkmam lazım. nasıl yapacağımı bilmiyorum ama yapacağım bir sekilde...

    sigarasız kaliteli gecen anlarımı düşündükçe sigaradan daha çok uzaklaştıgımı hissediyorum.. sanırım sigara ile mücadele 1 yıl kadar sürecek..

    herkese kolaylıklar diliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarew99 -- 10 Temmuz 2018; 11:8:45 >




  • pazar günü itibariyle 1 mg lık haplara geçtim ve 1 paket sigara bile içemedim ki pazar tatil ve terasta çay sigara keyfi yapmaktan başka bi meşgalem olmaması lazımdı. yan etki görmedim diyebilirim lakin pazartesi sersemlik yaptı ilaç keza bugün de aynı durumdayım. kafamda bir boşluk hissi var başka bir yan etkiye maruz kalmadım. En azından mide bulantısı baş ağrısı yaşamadım. zrola sigara içiyorum bazen. tadı çok kötü olsa da içiyorum ama 1 paketin altına düştüm sanırım haftasonuna kadar daha da düşeceğim.

    ortalama 20 dakikada bir sigara yakan ben 3-4 saat sigarasız kalabildiğimi farkettim ki ilaç işini yapıyor demektir bu ve bu benim motivasyonumu artırdı. tek sıkıntım çay görünce elim direk pakete gidiyor bunu aşmam lazım, çayı da bırakacağım sanırım :)
  • 
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.