Şimdi Ara

Sigara içen öğrenciye burs çıkması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
3
Favori
57.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
563 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Ekonomiden bihadersiniz biraz. Zamlanırsa kaçak sigara artar. Sanıyorsunuz ki halk devletin düzenlemesine mahkum. Ürünün kaçak fiyatı ile bandrollü fiyatı arasındaki fiyat farkı artınca insanlar kaçağa yönelir. Kaçakçılık organizasyonları da doğrudan mafya ve terör finansmanı anlamına gelir. Sigarada kaçak olsun istemezsiniz inan bana.

    Alkol böyle değil çok şükür. Herkes evinde yapabiliyor. Arkadaşından, eşinden dostundan temin edebiliyor. Herkes kendi çapında takıldığı için mafyası, terörü yok. Ancak vergi artışının çözüm olduğunu sanıyorsanız, fena yanılıyorsunuz. Aksine, vergi artışı bir problem. Takip etmenizi zorlaştırıyor. Sorunu derine gömüyor. Mafya yaratıyor, terör finansmanı sağlıyor. İstatistiklerinizi de bozuyor. Şimdi baksak içki satışlarına, bayağı düştüğünü görürüz. Ama evde üreten o kadar arttı ki, ne kadar tüketiliyor hiç bilemezsin. Takibini yapamazsın. Tehlikeli bir konu daha var, bunu yapan kendini uyanık hissediyor. Akıllı olduğu hissi güzel bir his. Aslen alttan alttan alkolü teşvik etmiş oldun. Haberin yok.

    Alıntıları Göster
    O kadar şey yazmışsın hepsine katılıyorumda altan alttan alkolü teşfik etmiş oldun yazdığını görene kadar 😏

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • vücut kitle endeksi 30 üstü olana da burs verilmemeli. önce bir aç kalarak vücudunu toparlayacak, belki sonrasında kolesterol seviyelerine bakılarak burs verilmesi düşünülebilir. bu dövletin parasını o kadar ihtiyaç sahibi varken kilosuna kilo katmak isteyenler için harcayamayız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    alkol içmesinler sigara içmesinler sizene olm isteyen istediğini alır boş yapmayın
    Başarı bursu verilebilir fakat ihtiyaç bursu o dediğin şeyleri alabiliyorsa ihtiyacı yok demektir.

    Aynı şekilde ihtiyaç sahibi biri değilse 65 yaş üstü kişiler otobüs bedava olmamalı.

    Vergi muafiyetlerinden ihtiyaç sahipleri faydalanmalı.

    Su faturasındaki kademe elektrik ve doğalgaz içinde olmalı. Fiyatlar az kullanandan az çok kullanandan daha çok alınmalı.

    Sigara alkol bağlı hastalıklar devlet karşılamamalı ya da buna özel prim olmalı.
  • cimer'e yazmak lazım bunu, harbiden rahatsız edici birşey, fakirim diye burs alıp aylık 200-300 tl yi kül etmek. bu arada zar zor geçinen insanlar da çok fazla sigara içiyorlar şaşırıyorum, neden laa karizma için mi? sosyal etkinlik olsun diye mi
  • bursu geri ödemeli kredi şeklindeyse hiç bir sorun yok.
  • Böyle bir şey olsa da kim belirtir ki sigara içtiğini, bence TEV gibi vakıfların yaptığı şekilde mülakat yapılması gerekiyor. Biz 3 kardeş üniversite okurken baba yok, sadece anne var durumunda burs çıkmadı, ancak okula arabasıyla gelen arkadaşa burs çıktı ve "oh benzin parası bedavaya geldi" demişti, böyle burs dağıtan yöneticilere hakkım haram olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xml-arif

    bursu geri ödemeli kredi şeklindeyse hiç bir sorun yok.
    O zaman ona burs denmiyor dostum. Adı üstünde geri ödemeli KREDİ.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    keyfine iç millete bela ol sonra hastalan benim vergimle devlet seni tedavine harcasın alkol mevzusuna değinmiyorum bile ağzı ile içen yok..
    Geçin bu "vergimle tedavi oluyorsun" demeyi. İçen adam vergisini ödemiyor gibi, sanki içki-sigara içenler vergiden muafmış gibi konuşmanın anlamı yok. Bu ülkenin üzerinde, TC kimliği taşıyan bir vatandaş ise zaten vergisini ödüyordur. Tedavi hakkı da kimseyi ilgilendirmez.
  • Bırak sigara içip içmemesini evde 2 araç (98 model drğil tabiki) İstanbul da 4 daireye sahip çocuklar aldı bizim bir evimiz bile yokken vermediler zamanında hacı abi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalık! Sigara içmesi onun özel alanıdır.Burs verilmesi sosyel olanaktır ve bu sosyel olanak her yurttaşa eşit verilmelidir.Böyle bir kriter koymak hukuka ve insan hakları nada tamamen haykırıdır.Sigara içmek suç değildir bu yüzdende böyle bir kısıtlama getirilemez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok derin mevzu. Eğer konu başlığındaki gibi burs verilmeyecekse arabası olana marka takıntısı olana gece hayatı olana zengin olana vs vs diye gider. İnsanların seçimleri doğrultusunda ayrım yapmak biraz yanlış bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok daha neler la bırakın içsin zaten devlet içenlerde alıyor o parayı. Askıda gibi düşünün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Zaten devletin sigara ile savaş vermesinin nedeni sigara kaynaklı hastalıklara harcanan ve devlet tarafından karşılanan parasal değerler yüzünden. Şöyle ki bir adam sigaraya bağlı herhangi bir hastalığa yakalandığında bu hastalığın tedavi giderleri devlete çok yüksek fatura ediliyor. Malum ilaçlar yurt dışından geliyor vs vs. Yaşanan iş kaybı, geride kalacak olan aile fertlerinin bakımları ucu nerelere dokunuyor liste uzar gider. Bu da milli kayıp demek.
  • Ele7en kullanıcısına yanıt
    Teşfik değil, teşviktir o. 😁

    Alkol devlet eli ile yöneticilerimizin çapsızlığı sebebi ile istenmeden teşvik edilmiş oluyor.

    Öncelikle rakıya zam yaptıkça rakı ucuzluyor. Litresi 50tl meretin.

    Ek olarak, kendisinin de cahil olduğunu bilmeyen tayfada içki içmek modernist olmanın ölçüsü gibi algılanıyor. "Muhalif misin, iç kardeşim" gibi... Dolaylı olarak, tamamen çapsızlıktan ve karşılıklı cehaletten ötürü bir teşvik var evet...

    Teşfik değil, teşvik var bu arada...😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size ne lan isteyen istediğini yapar. O para ona düşmüş demek ki. İsterse karıya gider o parayla onun parası sonuçta. Ağır kıskançlık sezdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 2 Ekim 2019; 17:47:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burs olayı zaten direkt yalan dolan bir hikaye.

    Zamanında sıkı AKP destekçisi olan Konyalı bir arkadaşımın da üniversite okuduğu zamanlarda çok enteresan yerlerden burs aldığını bilirim. O dönem asgari ücret 1,000 TL vardı ya da yoktu, çocuğun cebine sağdan soldan gelen burslarla 1,000 TL'den fazla para giriyordu. Tango'dan kız düşürüp 42 plakalı arabasına kızları atıp malum şeyleri falan yapıyordu. Sorarsan Müslüman ama...
  • Sigara içene verilmeli burs. Devlete en seri şekilde geri dönmeli verdiği paralar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin torpil falan vardır bu işlerde de. Krediye devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.