Şimdi Ara

Şifresiz HD Kanal Varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
23.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ATV ve TRT Hd harici şifresiz yayın veren kanal var mı?



  • Birde A haber var.
  • en azından ulusal kanallar bütün platformlarda ortak olmalı. show için digiturk, kanald ve star için dsmart almaktan başka şansınız yok malesef.
  • aslında maç, güncel sinema gibi yayın yapmayıp normal yayın yapan ulusal kanallar için ücret ödenmesi mantıklı değil.

    trt hd'ye devam.(atv ve a hbr her an ücretli platforma geçebilir.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proxy1


    trt hd'ye devam.(atv ve a hbr her an ücretli platforma geçebilir.)

    Tam tersi... 2013'ten itibaren şimdiki mevcut HD kanallara ilaveten, star HD, Show HD gibi kanallarıda şifresiz olarak izleyebileceğiz. Şifreli yayın yapan yerli HD kanalların, yayıncı platform ile sözleşmesi olduğu için, şimdilik şifreli devam ediyorlar.

    Bu arada HD yayın içeriğine de değineyim. Eski çekilmiş medyalar HD kanalda yayınlansa bile SD çözünürlükle izlenmektedir. Yine kanal HD yayın yapıyor, ancak çekimde kullanılan ekipmanlar, kaliteli 720p kayıt eden yada transmitter'leri HD aktarıma uygun değilse, izlenilen yayında HD kalitesinde olmuyor.

    Kısaca HD kanal açılması, HD yayın izleneceği anlamına gelmez. Peki nedir kriter alacağımız kanal diye sorulacak olursa; 720p çekim, aktarım ve transponder imkanı olan şu anda ATV HD kanalı mevcut. Özellikle canlı yayın programları izlenirse, fark net anlaşılır.




  • ücretsiz olmaları çok iyi olur 3 kanal yetmiyor :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Tam tersi... 2013'ten itibaren şimdiki mevcut HD kanallara ilaveten, star HD, Show HD gibi kanallarıda şifresiz olarak izleyebileceğiz. Şifreli yayın yapan yerli HD kanalların, yayıncı platform ile sözleşmesi olduğu için, şimdilik şifreli devam ediyorlar.

    doğruysa sevindirici bir haber.

    yoksa ben, dediğiniz gibi yarısı hd, yarısı sd çekimle yayın yapan, üstelik bunun için de para ödetmeden yapamayan ulusal bir kanalı seyretmem.
    hele hele trt hd'de reklamı dönmeye başlayan discovery gibi belgesel kanalları yayınlamaya başlarsa hiç aramam.
  • bahsettiğiniz gibi birkaç kanal var,inş zaman içinde içeriği kaliteli HD kanallar gelir.
  • Haberler aynen doğru... Malumunuz, HD çekiminde, yayınında ekipmanları farklı. Bu ekipmanlara yatırım yapılması gerekiyor. Bu yatırımda ha deyince yapılmıyor. Ekipmanların edinilmesi bir-iki yıl gibi süreye yayılacak v.s.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Ocak 2012; 17:38:33 >
  • Hd kanalların şifresiz olacağı güzel haber ama böyle olacağını sanmıyorum inşallah tam düşündüğümün aksi çıkar.bu arada hotbird uydusundada şifresiz hd yayın varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukkk

    Hd kanalların şifresiz olacağı güzel haber ama böyle olacağını sanmıyorum inşallah tam düşündüğümün aksi çıkar.bu arada hotbird uydusundada şifresiz hd yayın varmı?

    Malesef böyle... İnansanızda, inanmasanızda gelişmeler bu yönde devam ediyor. Çünkü yayıncılardan tutunda, uydu operatörlerine varıncaya kadar her kuruluşun sözleşmesi var. Sözleşmeler vakti geldiğine bir bir uygulamaya konuluyor. Örnek; daha ucuza uydu aktarımı ile HD yayın yapmak varken, yayıncı kuruluşlar nasıl pahalı SD yayın aktarımına katlanacak ki!?

    11681 H 27500 frekansında ARTE HD şu anda şifresiz yayın yapmaktadır. Kanal belgesel ağırlıklı bir kanaldır.

    Birde tüm kullanıcı arkadaşlardan temennim; HD yayını gözlerinde büyütmemeliler. Çünkü yeni geliştirilen bu teknoloji, firmalar açısından maliyetleri aşağıya çekebilmekten başka birşey değil. Bu nedenle kullanıcılar biraz sabırlı olurlarsa, bir yıl sonra HD cihazları, SD cihaz fiyatına edinebilirler.

    Saygılar, sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Ocak 2012; 22:33:52 >




  • yayın sözleşmelerinin 2013 de sona ereceğini nereden biliyorsunuz? Diyelim ki sözleşme 2013 de bitti, platform tekrar sözleşme için iyi para teklif ederse ne olacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

    yayın sözleşmelerinin 2013 de sona ereceğini nereden biliyorsunuz? Diyelim ki sözleşme 2013 de bitti, platform tekrar sözleşme için iyi para teklif ederse ne olacak?

    He he...

    Bu durumda yüksek fiyatlı, DVB-S uydu transponder kirasına katlanmak zorunda kalacak. SD yayına devam etmek istiyorsa...

    SD yayına devam etmeyipte, tamamen şifreli platform üzerinden yayınına devam ederse, izleyici kitlesini ve reklam gelirlerini kaybedecek... Kısaca kırk katır mı? Kırk satır mı durumu ! Astra uydusundan yayın yapan Alman popüler kanalları ( ARD HD, ZDF HD, ARTE HD, Eins Festival HD gibi) bir bir şifresiz yayına geçmeye başladılar. Bizde de aynısı olacak... Bütçe, zaman, ekipman temin süreci takip ediliyor şu an...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Ocak 2012; 22:05:48 >
  • SD yayın zaten Turksatta şifresiz olarak var. Önemli olan şifresiz HD yayın. Yukarıdaki cümlenizde anlam düşüklüğü var ama .... yada ben anlayamadım Yoksa 2014 den itibaren başlayacak olan DVB-T2 yayınla alakalı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 11 Ocak 2012; 22:04:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

    SD yayın zaten Turksatta şifresiz olarak var. Önemli olan şifresiz HD yayın. Yukarıdaki cümlenizde anlam düşüklüğü var ama .... yada ben anlayamadım Yoksa 2014 den itibaren başlayacak olan DVB-T2 yayınla alakalı mı?

    Hızlı yanıt yazınca bazen eksik kelime ile yazıyorum. Bu husustan dolayı kusura bakmayınız.

    Bir üstteki mesajımda anlam kaymasına neden olan eksiği düzenledim. Tekrar okuyunuz, anlayamadığınız yer olursa, tekrar sorunuz yanıtlayayım.

    DVB-T ile ilgisi yok. DVB-T ayrı bir proje.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Ocak 2012; 22:11:31 >
  • Evet dediğiniz gibi. FOX TV SD yayını 10mbit civarı. HD yayın yapan birçok kanal özellikle DSMART paketindekiler kanal başına 5mbit civarı. Burada yarı yarıya maliyet düşüşü var. Hem HD hemde %50 daha ucuz maliyet.
  • TRT VE ATV HD NİN YAYIN FREKANSLARI NEDİR BEYLER...
  • peki hotbird 13 e de şifresiz hd yayın varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fataflex

    TRT VE ATV HD NİN YAYIN FREKANSLARI NEDİR BEYLER...
    www.flysat.com 'dan frekans listesine ulaşabilirsiniz.



    quote:

    Orijinalden alıntı: hidalgo_55

    peki hotbird 13 e de şifresiz hd yayın varmı?


    Sorunuz bu başlık içerisinde yanıtlandı. Yazılmış mesajlara yukarı doğru göz gezdirmeniz yeterlidir.

    Kolay gelsin.
  • yakında trt1 HD de gelecek
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.