Şimdi Ara

Sıfırdan yazılımcı olmaya başlamak ve bir başka konu hakkında önerileriniz benim için önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bazı Apple bölümü üyeleri belki beni tanır ve bir çok arkadaş edindiğimi de dile getirdiğimi söylemek isterim. Bugün bu konuda uzun yıllardır bu forumda olan ve öneri/tavsiye/fikirlerinize güvenim tam olduğu için sizlerin fikrini almak istiyorum. Okuyan değerli arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.



    Apple ürünlerine burada ki çoğu üye gibi ben de meraklıyım. Hatta fazlasıyla ve bağımlılık durumuna gelmiş durumdayım. Fakat bir çok kez de bu forumda bunu dile getirdim, sizler sakın benim/bizim gibi Apple'ın ürünleri özellikle yeni ne çıkarırsa alma gibi lanet, pis bir bağımlığın oluşmasına kati suretle izin vermeyin. Ben Apple bağımlığının önemli örneğiyim. Kimseye de benim gibi bağımlı olması tavsiye vermiyorum. Sizin hayatınızın ufak bir köşesinde ''basit bir telefon kullan gitsin'' veya bilgisiyar veya kulaklık veya akıllı saat bunlar fani dünyanın malları kullanayım eskiyince değiştireyim benim için önemi yok'' diyebilirsiniz. Ama ben ve benim gibi Apple bağımlılarında işler öyle yürümüyor. Sürekli her çıkanı almak, tüm parayı Apple ürünlerine harcamak bunlar normal sayılmaz benim için. Evet bu bir bağımlılık ve bir çok kişi gibi ben de bağımlılıktan kurtulmanın yollarını arıyorum. Bu konuyu daha fazla uzatmayacağım sadece ufak bir ön bilgilendirme olması için yazayım dedim. Her türlü Apple ürününe ilgim olduğunu söylemeden geçemem.


    Şimdi gelelim asıl konumuza;

    Şuan tahmin ettiğiniz gibi iPhone X kullanıyorum. Yaklaşık 2.5 3 ay önce aldım Türkiye'den ve zaman zaman acaba 8 plus mu alsaydım diye ikileme girsem de keyifle kullanıyorum diyebilirim. Bugün abilerim/arkadaşlarım ve tanıdıklarımla konuşurken ''senin bu cihazlara bu kadar merağın varsa geleceğin mesleği yazılımcı programcı olsana? Hiç düşündün mü?'' dediler ve ben de bir hevesle sıfırdan yazılımcı nasıl olunur yahut iyi bir yazılımcı olmak için neler gerekir hangi eğitimleri alıp kendimizi bu alanda geliştiririz diye internette uzun bir tura çıkmama vesile oldu. Sizlere sormam gereken şey; sizce sıfırdan başlarsam iyi bir yazılımcı olabilir miyim?


    2016 12 inç macbook'um vardı fakat onları verip daha farklı apple ürünleri aldim ve şuan efsanevi kasanın imzasını taşıyan 2009 MacBook Pro kullanıyorum. Sizce iyi bir yazılımcı olmak için şuan ki kullandığım iPhone X'imi verip sırf yazılım ile uğraşmak için alacağım 2017 MacBook Pro almalı mıyım? Bu kısım benim için önemli. Nedeni ise severek kullandığım X'imi verip malum sitede anlaştığım birisiyle takas yapacak olduğum için. Eğer X ile 2017 MBP takaslarsam bu sefer X i verdiğim için bir pişmanlık yaşayabilirim. Tabii ki bütçem elverdiği sürece takasladıktan sonra telefon olarak X ten düşük bir modele geçecek olmamın verdiği bir endişe de var. Bütün durumuma ne diyorsunuz?


    X ile yazılım için kulanacağım MBP takaslarsam mantıklı bir iş mi yapmış olurum? Veya aksine X i verince aldığım düşük model cihaz içime yatmayacak gibi geliyor. Ne diyorsunuz bu konu için?


    önemli hatırlatma: lütfen boş yapanlar ve yapacaklar konuya gelmesin. Ben bilinçli olarak bana ne gibi tavsiye verebileceksiniz onun derdindeyim. Konuyla alakasız yorumları dikkate almayacağımı da hatırlatmak isterim. Sadece ve sadece bahsi geçen konuyla alakalı ne yazmak isterseniz onu yazın. Fikirlerinize güvenim tam olduğu için bunları tek tek okuyup dikkate alacağım. Bu işe girmek için henüz karar veremedim. Bana bu konuda yardımcı olacağınızı umarak saygı ve selamlarımı iletiyorum.


    Biraz uzun tuttum okuyan ve yorum yapan herkesin elleri dert görmesin.



    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giansello -- 12 Şubat 2018; 20:49:32 >







  • Merhaba. Öncelikle yazılımın ne kadar geniş kamsamlı bir şey olduğunu belirtmek isterim . İyi bir eğitim aldıktan sonra gerekli özeni de gösterdiğinde neden olmasın derim. Fakat bu süreç uzun olabilir . Yani günde 5-6 saat programlamaya çalışarak 1-2 yılda ortaya güzel şeyler çıkarabilirsin . Ben de programlamaya sonradan başladım şuan App Store’da bir uygulamam var . Yani imkansız bir şey değil. Apple ürünlerine meraklı olman ile yazılım arasında ben bir bağ kuramadım . Yani ikisi çok farklı şeyler :)

    Eğer ben kafaya koydum yapacağım dersen bana kalırsa takasla gitsin . Tabi maddi olarak zarara giriyor musun girmiyor musun orasını düşünmeden takasla diyorum . Bir elinde macbook pro diğer elinde en basitinden İphone 5s olsa dahi seni rahatlıkla idare eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zahmet edip yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Merak duyduğum ürünlerin ana yapısı yazılım olduğu için hem de bu tür aletlere olan ilgimden ötürü yazdım onu hocam :) sonuçta yine sevdiğim ürünlerle iş yapmak her yönden bana iyi gelecektir.





    Öte yandan iPhone X almışım zaten sanki son model MBp olsa da pişman olmaktan endişeliyim. Malum pahalı bir cihaz olduğundan tekrar alma gibi bir lüksüm yok. Şuan çok kararsızım, eğer takaslarsam düşük model ne alabilirim ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giansello

    Öncelikle zahmet edip yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Merak duyduğum ürünlerin ana yapısı yazılım olduğu için hem de bu tür aletlere olan ilgimden ötürü yazdım onu hocam :) sonuçta yine sevdiğim ürünlerle iş yapmak her yönden bana iyi gelecektir.





    Öte yandan iPhone X almışım zaten sanki son model MBp olsa da pişman olmaktan endişeliyim. Malum pahalı bir cihaz olduğundan tekrar alma gibi bir lüksüm yok. Şuan çok kararsızım, eğer takaslarsam düşük model ne alabilirim ki?

    Valla pişman olur musunuz olmaz mısınız orasını bilemem :)

    Fakat IOS için uygulama yapacaksanız MacOS yüklü bir cihaz almanız gerekiyor.Ben 2015 macbook pro kullanıyorum , Xcode gayet güzel çalışıyor.Siz de son model değil de bir düşük modeli satın alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 13 Şubat 2018; 15:9:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.