Şimdi Ara

Sıfırdan Yazılım Geliştirici Olma Serüvenim (02.06.2022) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
21
Favori
4.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

    DGS zor bir sınav değil ancak kontenjanlar çok az. Gittikçe dezavantajlı duruma düşüyor.

  • crux07 kullanıcısına yanıt

    CV yukarıdaki gibi. Okul adı, ortalama ve iletişim bilgilerim vardı. Okula gelen iş ilanıydı. Mail attım ve tek görüşmede işe aldılar. Okuldan kimse başvurmamıştı.

  • hocam oncelikle tebrik ediyorum sizi cok iyi sonuc elde etmissiniz, ama size tavsiyem cok disiplinli bir kisiliginiz yoksa odtu, bogazici, itu gibi okullara girmeyin , odtu icin yorum yapacagim, oncelikle okulla isi ayni anda goturmeyi unutun mumkun degil, odtu ye gelirseniz ingilizce haziiktan baslayacaksiniz, yeterlilikten 60+ alamazsaniz kur belirleme sinavina giriyorsunuz seviyenize gore siniflara yerlestiriliyorsunuz beginner baslarsaniz yaz okul dahil beginner baslayip 3 donemde hazirligi gecme orani %25 civarı ki son zamanlarda sinav daha da zorlasti diyelim ki gectiniz yada ingilizceniz vardi oncesinden bir sekilde yaptiniz Sizin onlisanstaki hic bir dersinizi saymayacaklar yok dersleri disinda tarih turkce disinda, ilk sinif temel dersler calculus 1-2 fizik 1-2 , genel kimya , c programming , cizim programi siemens nx di en son , linear cebir , eng 101-102 , ilk sene aslinda okulun en kolay yili lakin dgs den gelenler icin okulun en zor senesi matematik fizik kimya bilmeden gelip en zor seviyede ders ve sinavlarla basa cikmak zorunda kaliyorsunuz benim tanidigim cogu dgsli bir kac sene tekrar edip ilk seneden birakti yapanlar varmiydi vardi ama cok az hic kalmadan devam eden bitiren dgs lide vardi ama 1-2 kisi ama onlar surekli ders calisiyorlardi bunlari gozunuzu korkutmak icin soylemiyorum , belli bir puan yapmissiniz zeki birisi oldugunuz belli lakin cok iyi bir calisma disiplini lazim kendinize bu konuda guvenmiyorsaniz tavsiye etmem , ben bu anlattiklarimin hepsini tecrube ettim bana kimse bunlari ben girerken anlatmadi bu kadar zor oldugunu kimse soylmedi bende bu kadar zor beklemiyordum suan 3.sinifim okulda 2 sene kaybim oldu birinci sinifta ilk calculus dersinde yasadigim tranvayi unutamiyorum. sonuc olarak anlatmak istedigim celik gibi sinirleriniz ve sabriniz yoksa odtu ye gelmeyin dgs li olarak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • volnes v kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim tecrübelerini paylaştığın için. Ankara düşünmüyorum zaten. İstanbul'da da bu sıralama ile Boğaziçi, İTÜ gelmiyor. GSÜ, TAÜ düşünüyordum ama hazırlık okumamaya karar verdim. Büyük bir sürpriz olmazsa YTÜ gelecek gibi. Dersleri saymadıklarını biliyordum ta iki seneden önce. Hatta okulda arkadaşlarla konuşurken saymamalarını mantıklı bulmuştuk çünkü biz hiç ödev yapmadan mezun olduk. Verdiğim dersleri tam öğrendiğimi düşünmüyorum. Okulda tekrar almayı planlıyordum zaten. DGS'lilerin başarısız olma oranı oldukça yüksek zaten. Hele Boğaziçi'nde mezun olamıyorlarmış hatta. Boğaziçi'nde bütünleme yok. Şu an ben de %100 garanti veremem mezun olacağıma dair. Ancak denemek istiyorum. Başarısız olsam da belki başarısızlığım birine ders olur burada.


    Şimdiden fizik ve matematik çalışıyorum. Şu kitaplara başladım. Palme AYT ve TYT fizik bitti.



    Sıfırdan Yazılım Geliştirici Olma Serüvenim (02.06.2022)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 12 Eylül 2020; 12:37:9 >




  • scientia kullanıcısına yanıt
    oncelikle ingilzceniz yok ise hazirlik okuyun hazirlik okulun diger senelerine gore cok daha rahat gececek, ama gercekten ingilizce ogrenmeye calisin ing dizi film kitap iceriklerini bol bol tuketin, ayni anda genel kimya fizik matematik calisin ama tyt ayt bu sinava yonelik kitaplar isinizi gormez illaki faydasi olacaktir ama minimum, bence hedef odakli calisin hazirliktayken birinci siniflardan derslerin mufredatini ogrenin derslerin iceriklerine bakin onlarin calistigi kaynak kitaplardan calisin ders notlarini alin, cikmis sorulari alin varsa , youtubeden univ seviyesinde ders anlatan kaynaklardan faydalanin benim simdi ki aklim olsa bu sekilde yapardim , hatta boz zaman yaratip hazirliktayken 1.sinif ortak derslerine girmelisin kisme sana sen kimsin diye sormayacaktir
    ben simdiki aklim olsa bu sekilde yapardim, basarilar diliyorum umarim istedigin konuma calisarak ulasirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • volnes v kullanıcısına yanıt

    Thomas Calculus ve Serway kitaplarını aldım ama onlara çalışabilmek için AYT düzeyinde matematik ve fizik bilmek gerekiyor. Çünkü o kitaplar akademik düzeyde olduğu için anlaşılması daha zor gibi geldi. YouTube'dan ders anlatımları da buldum. Her şey planlı gibi şu an. Sadece okul ismi kaldı işte. İngilizcem iyi bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 12 Eylül 2020; 12:52:56 >
  • scientia kullanıcısına yanıt

    birşey bilmeden iyi girmişsin hocam. başka başvuranda olmamış şans yüzüne gülmüş.

  • crux07 kullanıcısına yanıt

    Her şeyi işte öğrettiler zaten. Şu an CCNA sertifikası almaya çalışıyorum.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    hayırlısı olsun hocam. sevmediğim alanlar.

  • Her gün 1 cümle de olsa yaptıklarınızı yazsanız hoş olabilir bence :) Başarılar dilerim.

  • needtactic n kullanıcısına yanıt

    Şu an tercihleri bekliyorum. Biraz heyecanlıyım. Okul başlayınca gün gün olmasa da haftalık gelişmeleri paylaşırım. Çok teşekkür ederim.

  • Bugün DGS sonuçları açıklandı. YTÜ Bilgisayar Mühendisliği'ni kazandım. Ana postu güncelledim ama nedense değişmedi. Forumda sorun var galiba.



    Sıfırdan Yazılım Geliştirici Olma Serüvenim (02.06.2022)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 7 Ekim 2020; 14:4:56 >
  • scientia kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun Allah utandırmasın inşAllah bir an önce bitirir ve hayal ettiğiniz noktaya gelirsiniz.

  • Sıfırdan Yazılım Geliştirici Olma Serüvenim (02.06.2022)


    YTÜ on altı dersimi saydı. Bu kadar çok olmasını beklemiyordum.

  • REZ

  • 16 dersin sayılması baya iyi olay, bizim okul biraz temkinlidir o konularda normalde. Hocalar veya dersler hakkında bilgi almak isterseniz yardımcı olurum memnuniyetle.

  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Dönemin ortasından başladığımız için bu dönem biraz çöp oldu. Merak ettiğim bir şey olursa direkt size sorarım artık.

  • Takip, kolay gelsin hocam.


    Ben de kendi imkanlarım ile internetten yazılım dünyasına giriştim. Python Veri Bilimi ve Makine öğrenmesi üzerine kurslarla ilgileniyorum şuanlık (numpy, pandas, matplotlib, seaborn vs).


    Microsoft R hakkında bir bilgin var mı hocam? Yoksa hiç R ile uğraşmadan Python'a mı yükleneyim sadece?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 29 Aralık 2020; 23:45:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.