Şimdi Ara

SIFIR VE 2.EL ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
31
Favori
135.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • araba ile ilgili bu bilgileri paylastiginiz icin tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcdogan

    www.evdeteknik.com güzel bir makale var. Yardımı olur sanıyorum.

    teşekürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notsip


    buyrun uzmanından dinleyelim birazda


    http://www.pistonkafalar.com/servis-25-Kullanilmis_Otomobil_Satin_Alma_Incelikleri.html

    buda güzel yazmış:)
  • arkadaşlar kafam bi milyon oldu.. bi araba alayım dedim bi türlü karar veremedim.. dsg olsun dedim srunlu dediler.. sorun kodunun sonu 140c ile biten kavramalr takılınca cözelde dediler servise danişmak icin gittiğimde o kavramayı kullunan bi kullanıcı geldi o da bozulmuş :S leon olsun dedim manuel sonrada turbo bozuluyo sespansiyon sert fln dedilr ikinci el beyek dezavantaj dediler vs.. konuyu doğru yerdemi yazıyorum emin değilim yanliş yerdeysem uyarın düzelteyim .. 45000 limit var yardimci olursaniz sevinirm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U_şen

    o kadar şey toparladık insan bir teşekkür eder

    Tesekkur ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gitαrist

    quote:

    Orijinalden alıntı: U_şen

    o kadar şey toparladık insan bir teşekkür eder

    Tesekkur ederim.

    Ben teşekkür ederim, bu konuyu ilk araç alırken araştırmalarım sonucu açma gereği hissetmiştim, çünkü Türkiye'de ikinci el araç alımı baya sıkıntılı temiz araç konusundan dolayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U_şen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gitαrist

    quote:

    Orijinalden alıntı: U_şen

    o kadar şey toparladık insan bir teşekkür eder

    Tesekkur ederim.

    Ben teşekkür ederim, bu konuyu ilk araç alırken araştırmalarım sonucu açma gereği hissetmiştim, çünkü Türkiye'de ikinci el araç alımı baya sıkıntılı temiz araç konusundan dolayı.

    Temiz eski bmwler yok ki hocam.




  • Merhabalar arkadaşlar..Keşke bu formu arabamı almadan önce keşfetseydim..Başka arkadaşlara yardımcı olmak maksadı ile yaşadıklarımı aktarmak istiyorum..15-16/05/2011 tarihinde Antalya kırmızıtaş otomobilden ikinci el Geely emgrant bir araç aldım..Şirket aynı zamanda Geely markasının hem Antalya acentesi hem bakım servisi..ikinci el sorumlusu Kerem beye arabayı alırken bakın aracın hem bayisi hem bakım servisisiniz aracın bir kusuru varmı dedik eşimle beraber..Aldığımız cevap aracın kazasız vede kusursuz olduğu yönündeydi.Hava yağışlıydı aldığımızda aracın etrafında şöyle bir iki döndüm bir kusur yoktu.Arabanın satışı tamamlanıp kasko yapılacağı sırada Kerem beyle aynı kırmızıtaştaki satış temsilcisi sinan beyin yanına gittik.oda bilgisayara girdi aracın kaza kaydının olmadığını söyledi..kasko yapılırken bir sorun olduğunu hissettim..2011 model aracın kasko değerinin sıfırla aynı olması gerekirken benim aracın değeri 28000 di ben yine uyanmadım..HER ŞEY BU YIL KASKO YENİLEMESİNDE BAŞKA BİR SİGORTACININ BENİM ARACIN BİR KAZAYA KARIŞTIĞINI SÖYLEMESİ İLE AÇIĞA ÇIKTI..Olay 2010 yılının 5.ayında olmuş kayıtlara göre ilk sahibi Uğur Boral dayken ..Ama araba ilk tescil tarihi 07/12/2010 nasıl olduğunu anlamıyorum..araba daha piyasaya çıkmadan kazalı görünüyor..bana hasarın plakada daha önceki araçtan kayıtlı geldiği yönünde açıklama gedi Kerem beyden.Bende kerem beyin ikici defe beni kazıklamasına inanarak tekrar arabamı aynı yerde hem kasko hem trafik sigortası yaptırdım..Ama başka bir sigortacının araştırmasına görede kazayı yapan araç şu an bendeki araç..Ayrıca arabayı aldığım tariten sonra birkaç yıkamadan sonra sol arka çamurluk arkası tamponda ve sağ ön tamponda sürtme izleri açığa çıktı..Bunları servise her götürüşümde savsaklamalı sözlerle savuşturuldum..Şimdi Kırmızıtaştaki kasko sigortacısının yönlendirmesi ile mini onarım dahilinde auto king de bunları kasko mini onarımla yaptırdım..bu gün tüketici hakları derneğine gittim bu konuda ne yapabilirim diyerek..elimde aracı kazasız exspertize raporu olmadığı için acenteye güvenerek almadığım belgeden dolayı hiç yasal hakkımın olmadığını öğrendim..ŞİMDİ DİYORUM Kİ NE OLURSA OLSUN ANTALYA KIRMIZITAŞTAN ALINAN ARAÇLARA (kia,dfm succe,geely,nissan,mahindra markalarının bayisi) EXSPERİTİZE RAPORU ALMADAN ALMAYIN..ayrıca kırmızıtaşlar da ikici el sorumlusu Kerem bey ve bu oyunda yardımcıları inşallah cezalandırılırlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çan çin -- 25 Mayıs 2012; 22:17:00 >




  • Emeğine sağlık, güzel paylaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çan çin

    Merhabalar arkadaşlar..Keşke bu formu arabamı almadan önce keşfetseydim..Başka arkadaşlara yardımcı olmak maksadı ile yaşadıklarımı aktarmak istiyorum..15-16/05/2011 tarihinde Antalya kırmızıtaş otomobilden ikinci el Geely emgrant bir araç aldım..Şirket aynı zamanda Geely markasının hem Antalya acentesi hem bakım servisi..ikinci el sorumlusu Kerem beye arabayı alırken bakın aracın hem bayisi hem bakım servisisiniz aracın bir kusuru varmı dedik eşimle beraber..Aldığımız cevap aracın kazasız vede kusursuz olduğu yönündeydi.Hava yağışlıydı aldığımızda aracın etrafında şöyle bir iki döndüm bir kusur yoktu.Arabanın satışı tamamlanıp kasko yapılacağı sırada Kerem beyle aynı kırmızıtaştaki satış temsilcisi sinan beyin yanına gittik.oda bilgisayara girdi aracın kaza kaydının olmadığını söyledi..kasko yapılırken bir sorun olduğunu hissettim..2011 model aracın kasko değerinin sıfırla aynı olması gerekirken benim aracın değeri 28000 di ben yine uyanmadım..HER ŞEY BU YIL KASKO YENİLEMESİNDE BAŞKA BİR SİGORTACININ BENİM ARACIN BİR KAZAYA KARIŞTIĞINI SÖYLEMESİ İLE AÇIĞA ÇIKTI..Olay 2010 yılının 5.ayında olmuş kayıtlara göre ilk sahibi Uğur Boral dayken ..Ama araba ilk tescil tarihi 07/12/2010 nasıl olduğunu anlamıyorum..araba daha piyasaya çıkmadan kazalı görünüyor..bana hasarın plakada daha önceki araçtan kayıtlı geldiği yönünde açıklama gedi Kerem beyden.Bende kerem beyin ikici defe beni kazıklamasına inanarak tekrar arabamı aynı yerde hem kasko hem trafik sigortası yaptırdım..Ama başka bir sigortacının araştırmasına görede kazayı yapan araç şu an bendeki araç..Ayrıca arabayı aldığım tariten sonra birkaç yıkamadan sonra sol arka çamurluk arkası tamponda ve sağ ön tamponda sürtme izleri açığa çıktı..Bunları servise her götürüşümde savsaklamalı sözlerle savuşturuldum..Şimdi Kırmızıtaştaki kasko sigortacısının yönlendirmesi ile mini onarım dahilinde auto king de bunları kasko mini onarımla yaptırdım..bu gün tüketici hakları derneğine gittim bu konuda ne yapabilirim diyerek..elimde aracı kazasız exspertize raporu olmadığı için acenteye güvenerek almadığım belgeden dolayı hiç yasal hakkımın olmadığını öğrendim..ŞİMDİ DİYORUM Kİ NE OLURSA OLSUN ANTALYA KIRMIZITAŞTAN ALINAN ARAÇLARA (kia,dfm succe,geely,nissan,mahindra markalarının bayisi) EXSPERİTİZE RAPORU ALMADAN ALMAYIN..ayrıca kırmızıtaşlar da ikici el sorumlusu Kerem bey ve bu oyunda yardımcıları inşallah cezalandırılırlar..

    Kırmızıtaş'tan Nissan alışverişimiz olmuştu zamanında.Ama karşılaştığın sorun için üzüldüm.Tüketici hakem heyetinde bişey yapamaması üzücü.Bende yeni galeriden bi araç aldım.Genel bakımlarını yaptırdım. 1 hafta sonra aracın Contası yandı.Conta kapağı kırıkmış zaten.Neyse 1000 tl masraf.Ama ne yazıkki bişey yapamıyoz.Galericide hala yalanlı satışlarına devam ediyor.Yapacak bişey yok.




  • güzel paylaşımlar tşk...
    ilanda araç gördük diyelim 200000 de eski haliyle 2000 model bunuda (polo) servise götürsek bakarlar mı
    maliyeti ne olur
  • 4 kisilik bir aileyim ve uzun yol tatilleri yapiyorum lutfen bana yardim edin hangi araci alayim 2007 model alfa 159sw 2005 model auidi a4 ve 2005 model passatarasinda kararsiz kaldim alfanin biraz diz mesafesinin kisa oldugunu duydum 2.00 boyundayim bu bahsett igim araclar genellikle 100 150 bin km arasi
  • Bu aracımı seçmeden önce Kriterlerimi aşağıdaki önem sırasına göre sıralamıştım:

    1-İç mekan genişliği ve konforu full olan aile otomobili
    2-Yakıt Ekonomisi
    3-Güç
    4-Geniş bagaj hacmi
    5-Ucuz yedek parça ve servis
    6-İkinci el performansı


    Ve 20 gün önce sıfır Ford CMAX Titanyum Otomatik Park aldım arkadaşlar
    Şu an çok memnunum.Bu kriterleri bir arada isteyen her arkadaşa tavsiye ederim.Arkadaşım 5 yıldır kullanıyordu.Oda gayet memnun.
    Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler
  • Bu değerli bilgilere bende naçizane katkıda bulunmak istiyorum.

    Araç satış ilanlarında, satışa sunulan araçların plakaları gizlenmişse uyanık olun. Bu ilanları verenlerin tamamı değilsede, büyük bir kısmı, hasar sorgulaması yapılmasın diye plakayı gizlemektedir.

    İlk olarak aracın plakasını öğrenin. HASAR 35 .. .... yazarak (hasar ve araç plakası) 5664'e SMS gönderin, aracın hasarı varsa size gelecektir.

    Hasar raporu olmayan, yada kabul edilebilir, ufak tefek hasar görmüş aracı mutlaka ama mutlaka Ekspertiz!e götürün, değişenleri varmı, motorda güç kaybı varmı, amortisörler, keçeler vs, aracın ekspertiz raporunu çıkartın. Araç ekspertizden kusursuz çıkarsa notere öyle gidin.

    Satışştan önce, kapora vs asla vermeyin. Noterde, imza sürecinde parayı verir, aracı üzerinize alırsınız. Arcaı satan kişinin banka borcu varsa, satıştan önce sorununu kendisi halletsin. Borcun kapanması için para filan vermeyin, saçınızı başınızı yolmak zorunda kalırsınız.

    İlanlarda yada telefon görüşmelerinizde; yok efendim ben arabamı bir yere göndermem, ustanızı alır gelirsiniz vs gibi behanelerle ekspertize gitmekten imtina edenlerin araçları kendilerinde kalsın.

    Bir diğer husus: piyasa değerinin çok altında gösterilen ilanlara rağbet etmeyin. Hele hele asla kapora göndermeyin. Yurtdışından verilen böyle ilanlarla birçok insanı dolandırıyorlar. "Ben ingiltere'deyim, yada Almanya'dayım. araç satışı için gelirim ama ya siz cayarsanır ve ben boşuna gelmiş olursam? bu nedenle şu kadar para güvence olarak gönderin" gibilerinden üçkağıta asla kanmayın.




  • araç alırken mutlaka yetkili servise aracı sokmak ve bilgisayardan geçmişini sorgulamak .. değişen boyanan ve son km si gibi
  • ben 2006 model 75lik ford tourneo connect almak istiyorum delux kilometrede ne kadar yakar kaç km hız yapar kabaca şöyle bi söylermisiniz
  • Merhaba 93 model toyota aracım var araç ilk çalıştırdığımda hareket ettikten sonra bir süre yakıt bitiyormuş gibi tekleme yapıyor daha sonra düzeliyor bunun sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim...
  • ben bıktım bu 2. el araç işinden tam bir araba buldum dedim ve tramere sms sorgulattım adamın dediği 1700 tl lik hasar kaydı çıktı ama bir de tramer web sitesine girdim orada da bir hasar kaydı çıktı ve adam bana bundan bahsetmemişti. ben nasıl güveneyim gene bütün güvenim yıkıldı, lanet ettim ikinci ele wallaha lanet . ama param da yok ki sıfır alayım
  • 0 alsan ne olacak ki, dün haberleri izlemedinizmi, adam 0 km araba alıyor ve defolu çıkıyor, boyalı çıkıyor, kime inanacagız sasırdık

    http://www.youtube.com/watch?v=WD7SE3AiGP0
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.