|
Hocam yeni pcx pahalı olduğu için alan yok. Eskisini alan karda şu an. |
|

|
Hocam yeni pcx pahalı olduğu için alan yok. Eskisini alan karda şu an. |
|
PCX Eskileri 120-130'a sattılar. Şimdi satsak 2. elde kaç lira ? Motosiklet zarar ettirir şu anda |
|
|
|
Tamam hocam burda 136 bin ile 141 bin yazıyor işte. 120-130 bin değil ki arada fark var. burdan 140k a alan adam şimdi 160 a satar en az |
|
Aradım 170k diyor pcx e. |
|
Sıfırı 170 olan PCX 2. elde kim 160 verir ? Alan aldığı fiyata satabilirse şükretsin. Yatırım amaçlı motosiklet alınmaz |
|
|
Honda dio fiyatı yanlıs mı girmişler ? 180 dio olur mu ya ![]() |
|
İş amaçlı Endonezya'dayım. Endonezya deyince çoğu insanın aklına ne gelir? Garibandan hallice insanların yaşadığı tipik bir uzakdoğu müslüman ülkesi değil mi. Malum burası motosiklet cenneti, baktım inanılmaz sayıda Nmax 155 var trafikte. Bu aralar ben de almak istediğimden dikkatimi çekti. Fiyatını sordum sıfırı 2200 dolarmış. Şu an Türkiyede sıfırı eğer bulabilirseniz 5500 dolar civarı (200 bin tl). Sarı sitedeki karaborsacılarda 6000 dolar üstü. E ama onların da geliri ona göredir diyebilirsiniz. Onu da sordum, asgari ücret 400 dolarmış. Türkiyede 600 dolar. Yani gelirimiz 1,5 kat fazla ama araca 2,5 kat fazla veriyoruz. Hadi burası Japonyaya yakın, çok talep var sürüm mürüm denebilir. Ama Portekiz'de de 2400 euro demişlerdi. Bize reva görülen şey iyice gözüme sokulduğundan dolayı her yurt dışına çıkışım sinir harbine dönüyor :) |
|
ülke zihniyeti öylesine sıkıntılıki kimilerine göre bizim ülkede 600 dolar asgari ücret çok fazlaymış üretici başka ülkeye kaçarmış falan filan , bunu diyenler genellikle okumuş boş tipler diğer tarafta endonezya insanı bile bizim alım gücümüzden çok daha kolay şartlarda bizim 6000 dolara aldığımız ürünü onlar 2200 dolara alabiliyor güncel nmax 125 6400 dolar bayi fiyatı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 15 Mart 2025; 21:35:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
vergi sistemi ile her yıl alım gücümüz azaltıla azaltıla bugünlere geldik. devlet yıl başından bugüne neye zam yaptı ise güncel enflasyon oranlarından %45-55 zam yaptı, kendi ise %15 den fazla vermedi. vergi sistemi artık herşeyin tadını kaçırdı... |
| _____________________________ |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Kısmen katılıyorum :) Honda ve Yamaha da hemen hemen tüm modellerinde 2. el çok güçlü olduğundan çok zarar etmeden hatta zam dönemine yakalanırsan belki de aldığının da üstüne satarsın Örnek: şubatta forza baktım bana çantalı 270 bin tl dediler, yuh dedim çıktım, dün bayide 298.000 TL dediler... birşey demeden çıktım ki yeniden zam gelmesin :) NAKİT ve istersen al diyen bir satış sistemi var bilirsiniz belki... Şimdi şubatta alan 280 e satışa çıkarsa alıcı çıkarmı ? çıkar :) Dediğinize %150 katıldığım markalar = SYM, Kymco, RKS, Kuba, Yuki, Çin çon, von con hon .... 2024 yıl sonu fiyatları ile satıyorlar çoğu hatta daha da düşürenler bile oldu... Bu nedenle bana ders oldu, bir sonraki motorumu biraz daha maddi sıkıntıya giricem belki ama honda alıcam yada almıycam mevcuda binmeye devam edicem... Sağlıklı günler. |
| _____________________________ |
|
Samsun hondayı arayın orada ucuz dio activa vardı geçen hafta diye hatırlıyorum |
|