Şimdi Ara

SIFIR KM ARAÇ ALMAK MANTIKLI MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben aldım valla çok güzel oluyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set
    Özür diliyorum ama sizi anlamaya çalışıyorum gerçekten... Ya ben anlatamıyorum yada siz anlamak istemiyorsunuz. Ben şirketim demekle zaten şirket sahibiyim demek istedim, ama anlaşılan demek istediğimiz size anlatamamışım. Bu şekilde anlayacağınızı bilseydim daha açk yazardım.Ne bileyim anlayacağınızı düşünmüştüm tüm iyi niyetimle... Açıkcası vaktim yoktu çıkmam gerekiyordu bu şekilde yazarsam anlayacağınızı düşündüm... Meğer uzun uzun anlatmalıymışım... Bilseydim...

    Bi kez daha anlatayım, benim bir şirketim var, ve şirketimde işlerimiz için aldığımız araçlarımız var. Bu araçları şirkette kullanıyoruz. Burada suistimal kesinlikle yok.

    Yani araçlar şirket üzerinde ve şirket işleri için kullanılıyor. Söylemiş olduğunuz gibi teşvik içeren iyi niyeti bu şekilde menfi olarak suistimal falan etmiyorum. Bunu açıkca tekrar anlatıyorum. Anlayamadığım nokta neden ısrarla art niyet arama girişimi içerisindesiniz. Size bu işte bir suistimal olmadığını devletin biz şirketlere vermiş olduğu hakkımızı kullandığımızı söylemiştim halbuki... Eğer yasaları incelerseniz bunu sizde görebilirsiniz.

    Siz vergi iadesi vermiyormusunuz, yani bi noktada almış olduğunuz satış fişlerini gider olarak beyan ediyorsunuz ve devletten bir kısmını yıl sonunda alıyorsunuz. devlet size bu hakkı vermiş durumda. siz hakkınızı kullanıyorsunuz doğal olarak. Bende devletin benim şirketime vermiş olduğu hakkı kullanıyorum.

    Ben şirket kurdum, vergilerimi ödüyorum, şirketlerin yerine getirmesi gereken tüm vazifeleri yerine getiriyorum. Devlet şirketlere neleri gelir olarak gösterebileceğimizi neleri gider olarak gösterebileceğimizi açıkca belirtmiş. Biz bu şartlara uyuyoruz.

    Ayrıca araçlar şirket işlerinde kullanılırken yıpranıyor. Bizim şirketimizde her bir araba ayda en az 3000 km yol yapıyor. 5000 km yol yapan araçlarımızda var, şehir dışında işlerimiz var şu an... Yani bizim araçlarımız yatmıyor, çalışıyor ve para kazanıyor. Eh artık bırakında bunu vergiden düşelim. Zaten her ay şirketlere dünya kadar vergi yükü var. Biz gelirimizi göstererek vergimizi ödüyoruz, vergi yasalarına uygun olarakda giderlerimizi düşüyoruz. Açık açık yazıyorumki bu sefer bir yanlış anlaşılma olmasın. İstiyorumki bu sefer anlayasınız.

    Size uzuuun uzun yazdım , umarım bu sefer yanlış anlayıpta beni suistimalcılıkla suçlamassınız. Şu an bunu Türkiyede ve dünyada tüm şirketler yapıyorlar.

    Zaten kullandığımız araçlar hep ticari araçlar. Binek araçlar için, ticari olmayan araçlar için bunu yapamaszınız. Zaten bence yapılmasıda doğru olmaz.

    Umarım bu sefer söylemek istediğimi anlatabilmişimdir. Üşenmeden uzun uzun açıklamaya çalıştım.

    Son olarak size saygı duyuyorum, ancak '' Teşvik içeren iyi niyeti bu şekilde menfi olarak suistimal edenlerin vicdanı rahat olabilir�'' sözünüz hiç hoş olmamış. Böylesine bir sözü bana yakıştırmanıza doğrusu üzüldüm. Size saygım gereği beni yanlış anladığınıza inanmak istiyorum. Başka şekilde düşünmek sizi kırmak istemiyorum. Siz beni üzsenizde... Rica ediyorum suçlamadan önce biraz anlamaya çalışınız.

    ''Teşvik içeren iyi niyeti bu şekilde menfi olarak suistimal edenlerin vicdanı rahat olabilir'' gerçektende hiç beklemediğim bir söz... Halbuki size açıklamıştım. Ama siz yinede... Ne diyeyim... Tekrar açıklamaya çalıştım ama... Hakketmediğim, gerçekle alakası olmayan bir suçlama beni bunları yazmaya itti...


    Bir yanlış anlama nelere sebep oluyor.

    Bu sefer anlatabilmek için bayağı bir çabaladım. Çabalarım umarım bu seferde boşa gitmez.

    Bu sefer doğru anladığınıza inanıyorum.
    Bilmeyerek kırıcı bir ifade kullanmış isem sizden çok özür diliyorum.
    Saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum..


    Vicdanınız rahatsa şayet sorun yok...

    Gözden kaçırdığınız bir nokta var ki;


    quote:

    Orjinalden alıntı: sesyoksesyokdedim
    Şirket değil de şirket sahibi olabilirsiniz.
    Şahsi görüşümdür. Katılmayabilirsiniz ama saygı duymalısınız.

    Bence şirket işleri ile alakası olmayan araçların şirkete mâl edilerek gösterilmesi etik değildir.
    Vicdani bir meseledir.
    Teşvik içeren iyi niyeti bu şekilde menfi olarak suistimal edenlerin vicdanı rahat olabilir�


    Belediye araçlarını da eleştiriyorum.
    Ben art niyetli zihniyetlerden söz ediyorum...
    İyi Forumlar.


    Yani; bazı düşüncelerinizi uzun ya da kısa olarak anlaşılır ya da anlaşılmasını ümit ettiğiniz şekilde ifade etmeden önce yazılanları özümsemeniz gerekmektedir.

    Art niyet besliyorsanız sizin için de geçerlidir yazdıklarım. O zaman rahatsız olabilirsiniz.

    Eş zamanlı olarak; “ Araçlar ticari olarak kullanılıyorsa, gerçekten iş yerine aitse güzel.” de demiştim…

    Art niyet beslemiyorsanız rahatsızlık hissetmenizi gerektiren bir husus da yoktur.

    Müsaade edin kendisini savunmak zorunda hissedecek kadar art niyetli olanlar burada yazdıklarıma cevap versinler.

    Tüm mesajlarımı tekrar okuyunuz. Sizin şahsınıza yönelik bir ithafım olmamıştır. Kişiler benim için önemli değildir benim yorumum mevzubahis olayadır.

    İyi Forumlar...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.