Şimdi Ara

SIFIR KM ARAÇ ALIP SATMAK TİCARİ FAALİYET DEĞİL Mİ ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
7.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öğretmen işte.
    Hepimize verdi yine dersi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • günde birkaç saat ve yılda 8 ay mesai için devletten her ay 4-5bin TL alan kişilerin başka ne yapmasını bekliyordunuz?

    almanya isviçre ve avusturya 'da öğretmenler için maaş sistemi değiştirildi, yaz ve sömester tatillerinde tek kuruş ödeme yapılmıyor ve maaş haftalık mesaiye göre hesaplanıyor, o yüzden kıdemsiz ilkokul öğretmenler, aylık €1350 gibi oldukça düşük maaş alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevredekı bır cok karı koca ogretmen ıyı maas alıyor aylık 6 bın er tl bıde ek ders yapıyorlar

    haftada 3 gun oda oglene kadar calısıp ogleden sonra yatıs sonra haftada 4 gun yatıs sonra yazın 3 ay tatıl

    bıde 6 şar bın tl maasları var

    hepsınde sıfır daıre bmw var neden bmw merakları var anlamıyorum hatta bır komsu var karı koca ogretmen ama 30 yıldır para bırıktırıyor altın kenara koyuyor yaklasık 2 trılyon parası olmus
  • Benim kardeşim almanya'da(bonn) anaokulu öğretmeni 3400 euro maaş alıyor.
    35 yaşında 8 yıllık öğretmen.
    Günde 6 saat okula gidiyor, sınıfta 8 öğrencisi var.
    12 ay kesintisiz maaş alıyor.
    Kıdemsiz ilkokul ögretmeni değil,stajer öğretmen.
    Staj süresi 6 ay.
    Sonra 3000 euro civarı,lise öğretmeni olursan 4000 euro.
    At yalanı sevsinler inananı.

    SIFIR KM ARAÇ ALIP SATMAK TİCARİ FAALİYET DEĞİL Mİ ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 29 Ağustos 2020; 3:26:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Sen de olaydın öğretmen.
    Çok zor değil zaten.
    Bir de düşün.
    Benim 2 çocuğum var,devlet okuluna gidiyor.
    Ee öğretmenler yük ya,devlet okulları kapatsa ne yapacağız.
    Özel okula gitmesi lazım o zaman.
    2 çocuğun maliyeti okul ücreti,servis,yemek,kitap,kıyafet en az 60.000 diyelim.
    Ben karşılıyamam benim gibi milyonlarda karşılıyamaz.
    Sen verebilirmisin bu paraları.
    40 tane çocuğu zaptedip,ders anlatmak hiç kolay değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    günde birkaç saat ve yılda 8 ay mesai için devletten her ay 4-5bin TL alan kişilerin başka ne yapmasını bekliyordunuz?

    almanya isviçre ve avusturya 'da öğretmenler için maaş sistemi değiştirildi, yaz ve sömester tatillerinde tek kuruş ödeme yapılmıyor ve maaş haftalık mesaiye göre hesaplanıyor, o yüzden kıdemsiz ilkokul öğretmenler, aylık €1350 gibi oldukça düşük maaş alıyor.
    1350 euro aldığını ispat eder misiniz?Asgari ücretten bile az.
    İyi sallamışsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 29 Ağustos 2020; 3:31:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozel okulda da ogretmen olabilir. Hatta ozel ders veriyor olabilir vs. Ayrica devlet okulunda bile memur olmadan calisan ogretmenler var.

    quote:

    I) Tacir veya Esnaf Sayılmayı Gerektirecek Faaliyette Bulunma Yasağı

    Maddeden açıkça anlaşılacağı üzere memurun “tacir” veya “esnaf” sayılmasını gerektirecek faaliyette bulunması yasaklanmıştır.
    29/06/1956 tarih ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununda “tacir” ve “esnaf” tanımına yer verilmiştir.
    TTK’nun 14’üncü maddesinde tacir; “bir ticari işletmeyi, kısmen dahi olsa kendi adına işleten kimseye tacir denir.” şeklinde tanımlanmıştır.
    Maddenin ikinci fıkrasında “Bir ticari işletmeyi kurup açtığını, sirküler, gazete, radyo ve sair ilân vasıtalariyle halka bildirmiş veya işletilmesini ticaret siciline kaydettirerek keyfiyeti ilân etmiş olan kimse fiilen işletmeye başlamamış olsa bile tacir sayılır.” denilmiştir.
    Kanununun 16’ncı maddesinde de “Şahsi halleri veya yaptığı işlerin mahiyeti yahut meslek ve vazifeleri itibariyle kanuni veya kazai bir yasağa aykırı olarak veyahut başka bir şahsın iznine veya resmi bir makamın ruhsatına lüzum olup da izin veya ruhsatname almadan bir ticari işletmeyi işleten kimse de tacir sayılır. Bu hareketin doğurduğu hukuki, inzıbati ve cezai mesuliyet mahfuzdur.” denilmiştir.
    TTK’nun 11’inci maddesinde de ticari işletme Ticarethane veya fabrika yahut ticari şekilde işletilen diğer müesseseler” olarak tanımlanmıştır.
    Türk Ticaret Kanununun 17’nci maddesinde ise esnaf; “İster gezici olsunlar, ister bir dükkânda veya bir sokağın muayyen yerlerinde sabit bulunsunlar, iktisadi faaliyeti nakdi sermayesinden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı ancak geçimini sağlamaya yetecek derecede az olan sanat ve ticaret sahipleri tacir değildirler. Şu kadar ki; tacirlere mahsus hükümlerinden bu kanunun 22 ve 55 inci maddeleriyle Medeni Kanunun 864 üncü maddesinin ikinci fıkrası hükümleri bunlar hakkında da tatbik olunur.” Denilerek tarif edilmiştir.
    07/06/2005 tarih ve 5362 sayılı Esnaf Ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun 32üncü maddesinde ise esnaf ve sanatkar; İster gezici ister sabit bir mekanda bulunsun, Esnaf ve Sanatkar ile Tacir ve Sanayiciyi Belirleme Koordinasyon Kurulunca belirlenen esnaf ve sanatkar meslek kollarına dahil olup, ekonomik faaliyetini sermayesi ile birlikte bedeni çalışmasına dayandıran ve kazancı tacir veya sanayici niteliğini kazandırmayacak miktarda olan, basit usulde vergilendirilenler ve işletme hesabı esasına göre deftere tabi olanlar ile vergiden muaf bulunan meslek ve sanat sahibi kimseler, şeklinde tanımlamıştır.
    Dikkat edileceği üzere 657 sayılı Kanunun 28’inci maddesinde memurun sadece tacirlik veya esnaflık yapması değil aynı zamanda tacir veya esnaf sayılmasını gerektirecek faaliyetlerde bulunması da yasaklanmıştır. Dolayısıyla memurun ticaret odasına, esnaf odasına kaydı olmasa, vergi kaydı bulunmasa bile yürüttüğü kazanç getirici faaliyet esnaf veya tacir sayılmasını gerektiriyorsa maddedeki yasak kapsamında değerlendirilecektir.
    Örnek vermek gerekirse, memur tacir sayılmasını gerektirecek imar veya inşa, matbaacılık, sarraflık, madencilik, yolcu veya eşya taşımacılığı, acentelik, tellallık, komisyonculuk gibi faaliyetlerde bulunuyorsa; esnaf sayılmasını gerektirecek, Kalaycılık, Bakırcılık, Oto Boyacılığı, Kaporta Tamirciliği, Gıda maddeleri imalciliği, Hazır Giyim Eşyası Satıcılığı, Manifaturacılık, Pazarcılık Manavlık (Sabit veya Seyyar) (Semt Pazarcılığı) vebenzeri , faaliyetlerde bulunuyorsa vergi kaydının bulunması veya ticaret odasına ya da esnaf odasına kaydının bulunması aranmayacaktır.
    Ancak burada sayılan işlerin arızi olarak yapılması kişiyi tacir veya esnaf kılmayacaktır. Memurun hatır taşımacılığı yapması yani aracıyla arkadaşını bir yerden bir yere götürmesi, komşusunun evini boyaması vb. geçici işler esnaf sayılmayı gerektirecek faaliyet olarak değerlendirilmeyecektir. Aynı şekilde memurun borsada hisse alıp satarak parasını değerlendirmesi, parasıyla yatırım amacıyla altın döviz alıp satması, (eğer altın ve döviz ve benzeriyi aynen kuyumcular veya döviz büroları gibi para kazanma amacıyla daha doğrusu kar amacıyla alıp satıyorsa tacir sayılacak faaliyette bulunma yasağını ihlal etmiş olacaktır) kendine ait evi, arabayı satıp para kazanması esnaf veya tacir sayılmasını gerektirecek faaliyet kapsamında sayılmayacaktır.




  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    bu iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu yasal ama etik ve ahlaki değil, hele bunu yapan öğretmenin öğrencisi ne yapar ? Al-sat yapan memur ve diğer herkesi kınıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet normal okullar kapali adam ac mi kalsin o da ekmeginin derdinde! ✍️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Abartmayın. 6bin tl alan çok az. Ek ders ve haftasonu kurs vermesi lazım. Onların da o kadar tatili olmuyor. Ek derssiz net maaşları 4500tl civarında. Şubattan beri ek ders, kurs vs de yok.

    Hepsini geçtim, 12bin gelirleri olsa nasıl ev, bmw araba alacaklar hesaplar mısınız bana? Bir daire 500bin, bir bmw 500bin diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen deyince herkesin aklına eğitim seviyesi yüksek, örnek alınacak kişilikler geliyor ama öyle değil. Bizdeki öğretmenlerin çoğu rahat meslek, maaşı iyi, sırtını devlete yaslıycan mantığıyla öğretmen olmuş kişiler. Fırsatçı öğretmen çok, cahil öğretmen çok. Öğretmenlerin seviyesi gerçekten düşük. Eşimin online seminerlerini dinledim, adam camide vaaz veriyor sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Öğretmenler sadece kanun gereği 2 ay idari izinli sayılır 3 ay değil.3 ay yapanları siz araştırın bulursunuz.
    2-meb de görev yapan bir öğretmen 4500-5bin tl alır enfazla.Bu adamlar kaç sınavdan geçip öğretmen oluyorlar ama devletteki bir işçinin yarısı kadar alır.
    3-Her öğretmen ekders almaz.
    4-EN fazla maaş alanları merak ediyorsanız bddk veya merkez bankası gibi özerk kurumlardaki memurlara bakın..
    5-Müşterisine cebinden harcayan tek memur grubu öğretmnelerdir.
    6-Her meslek grubunda olduğu gibi öğretmenler arasında da yetersiz öğrtmenler vardır.Ancak 1milyondan fazla mensubu bulunan bir mesleğe araştırmadan sormadan atıp tutmak ayıptır.
    7-Bmw ye mercedese binen bir çok öğretmenin aileden gelen zenginliği arazileri var.İstedğini alıp biner.
    8-Bir öğretmen bir esnaftan sanayiciden müteahhitten ort daha fazla vergi verir vergi kaçıramaz.
    9-Bir okul yılda 4 defa teftişten geçer.Her şeyi resmi kayıtlı planlı programlıdır.
    10-Ülkemizde özellikle çocuklara matematik veya yeteneksiz çocukalra güzel sanatlar dersi aldırmak isteyen pek çok kişi özel ders ile öğretmenlere para ödemektedir.Bu adamların saati 400 tl dir.İşine gelirse...
    11-Öğretmenelerin herşeyine meb karar verir.Öğrenciyi eğitip okuldan atmasına kadar mevzuatı vardır ve en ufak bir şeyde hemen mahkemeye çıkar.Başı hemen belaya girer.
    12-Öğretmenlik mesleğini tercih edenlerin bir çoğu zorunlu nedenlerden ailesi fukara olmasından dolayı tercih eder.Bir çoğu çok zeki olmakla birlikte yanlış tercih yönlendirme hayat şartları vs bu yola zorlar.Maalesef geri dönüş yoktur bu meslek için.
    Şimdi sallamadan önce biraz araştırın aqlarım..




  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    1. 1.Derece Akraba değil ise Düğün,Cenaze,Hastalık için veya başka bir şey için bile öğretmen izin alamaz. Babam bu yüzden benim Ameliyatlarımı hep 2 aylık tatiline denk getirirdi.
    2. Babam mesela 5.720 tl civarı maaş alıyor Uzman Öğretmen ama Mesleğe ilk başlayan Öğretmen çok daha az maaş alırken Mesleğe yeni başlayan bir polis Babama yakın maaş alabiliyor.
    3. Babam nadiren ek ders alır her zaman ek ders olmuyor.

    5. Öğrencilerine evet cebinden harcadığı oluyor.
    6. Öğretmen tıpkı Polis,Doktor gibi para için mesleği tercih eder önemli olan paradır.
    7. BMW,MERCEDES binen öğretmenler ya çift maaşlı yada Ailesinden miras kalıyor.

    benim anlamladığım yeni polislerin %40'i de karakollarda falan yata yata öğretmen kadar belki daha fazla maaş alabiliyor istediği zaman iznini kullanır öğretmen istediği zaman izin de kullanamaz. ama nedense Polise bir şey denilse vatan haini ilan edilirken önüne gelen Öğretmenlere hakaret,küfür ediyor ikisi de Devlet memuru değil mi Bu öğretmen düşmanlığı nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 29 Ağustos 2020; 9:52:50 >




  • altı aydır tatil yapıyorlar hazır boşluk bulmuşken bu tarz ticaret yapmalarına hiç şaşırmadım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    altı aydır tatil yapıyorlar hazır boşluk bulmuşken bu tarz ticaret yapmalarına hiç şaşırmadım...
    Aynen... Saglik calisanlari, polisler, zabitalar, valilik calisanlari vs corona mesaileri yuzunden duman oldu marttan beri. Ogretmenler ise yattiklari yerden maas aliyor aylardir.

    Bence pandemi surecinde yatan ogretmenlerin maaslarindan yuzde elli kesinti yapilip o para diger pandemi mesaisi yapan memurlara ikramiye olarak verilmeliydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    19 Hazirana kadar aktif canlı ders verildi. 24 Ağustos itibari ile seminerler aktif oldu 140 okulda covid vakası oldu bu neden ile 35-40 bin insan karantinaya alındı ve risk altına girdi.
    Babamın okulunda henüz vaka çıkmadı ama 75-80 öğretmen var bir de bunların aileleri var. Babam her gün 4 dolmuşa biniyor.

    Öğretmenleri feda mı etmek istiyorsunuz anlamadım ki
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Yatarak para kazandiginizdan dolayi olmasin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Yatarak para kazanmak ?
    hmm güzel değim kedi ciğer mantığı mı ?

    Unutma bir gün evladın olursa Yatarak Para kazanan öğretmenlere muhtaç olursun. Öğretmenlere nasıl davranırsan sonucuna katlanırsınız İnsanları mesleğinden soğutursanız sizin dediğiniz gibi cidden yatarak para kazanma moduna geçerler o zaman görürüm. Babam Okula gitmeden önce evde 3-4 saat hazırlık yapıyor Canlı Derslerden önce hazırlık yapıyor tabi yatarak kazanıyorlar....

    umarım senin evlatlarına yatarak para kazanan öğretmenler denk gelir
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Herkes babaniz gibi olsa suan ulke bu halde olmazdi zaten saygideger arkadasim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.