Şimdi Ara

Sıfır Hard Disk Sorunu,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 sorum olacak,
    1. Sıfır 160GB Segate Hdd aldım ve kayıt cihazına bağladım ama cihaz sorun yaptı(ultra100/133 olayı kanımca). Ben de bilgisayara bağladım ama bi türlü bilgisayarımda görünmedi. Aygıt listesinde ve biosta görünüyor. Ne yapmak gerekiyor. (Bu arada aynı cihazda Samsung 160GB sorunsuz çalıştı).

    2. Sıfır bir ürün aynı gün değiştirilemez mi? Çünkü aldığım yer elektrik bağlamışsınız değiştiremem dedi. Faturası var ve bahsettiğim hdd bilgisayarda çalışıyor.



  • arkadaşım sanırım hdd formatlamamışsın birde kayıt cihazının formatı farklıolabilir yeni diski taktığınzaman onunda bir format konumu olması lazım pcde görünmemesinin sebebi formatsız oluşu
  • Sorunu biraz açman lazım kayıt cihazı dediğin nedir?
    Sıfır diski bilgisayara bağladıktan sonra Fdisk veya başka programla partition oluşturup (dosya sistemi) foratlaman gerekiyo yoksa sistem tabiki görmez. Hatta bu bahsettiğin kayıt cihazı formatlama yapamıyosa yani illaki formatlı disk istiyorsa o yüzden de çalışmamış olabilir.
    Bu alette çalışan Samsung 160GB normalda takmadan öncesinde formatlımıydı?
  • arkadaşım bu orantıya göre belki sorununu bulursun bende sıfır hdd aldım ve çalışma çaşışıyo herşey tamam ama içinde kurma işlemi yaparkenn hata veriyo yada takılıyo geri yolladım bi baksınlar diye harbiden bozukmuş inanamamıştım kolay gelsin
  • arkadaşım benimkide samsung du
  • dostum öncelikle çok üzüldüm ama benim anlamadığım 2 şey var

    1. Sen 160 hdd yi aldığında biostan görünüyor olması ama açıldığında görünmez olması normal sanırım elindeki 160 GB hdd SATA olsa gerek seninde bildiğin ve unuttuğun gibi sata hdd yi ana karta tanıtman gerekiyor biliyorsun anakartın içindeki disket veya cd'nin içindeki SATA/RAID klasöründe exe yi çalıştır diskete yükler biliyorsun zaten gerisini bence sorunun bu!!!

    2. Alınan bir ürünün parası ödendiği andan itibaren faturası alınırsa ürün muhakkak değiştirilir (Problemli ise) eğer hala değiştirmiyorlarsa muhakkak zabıta karakolu na gitmen veya belediyeye baş vurman gerekir. gerekli işlemleri takip edersen hakkını alabilirsin. mücadeleci ol biraz sonuçta sen bir ürün aldın memnun olman gerekiyor.

    kendine iyi bak!!!




  • Tamam arkadaşlar, bilgisayarın görmemesini anladım, teşekkürler, kayıt cihazına takmadan ise zaten formatlamak gerekmiyo, cihaz kendisi formatlıyo. Cihazla ilgili sorun ise samsungu bir kere yeni disk bulunde diyerek formatlaması, segate i ise her seferinde formatlaması. Segate i pc ye taktım formatladım sorun yok. Sanırım kayıt cihazı ultra 133 desteklemiyo. Ben bu diski iade edip samsung almak istedim ama bilgisayarcı değiştirmedi. Bu konuda ne hakkımız var. Alalı daha 2 gün oldu.
    Hepinize çok teşekkürler.
  • Ha bu arada disklerin ikisi de ide ve değiştirmek istediğim disk sağlam sadece benim cihazda sorunlu. O da cihazdan kaynaklanıyo. Şans işte samsung ultra 100(sorunsuz), segate ultra 133(sorunlu). Böyle olunca bilgisayarcı da biraz haklı gibi. Teşekkürler.
  • 1 hafta içerisinde hiçbir neden belirtmeden paranı iade alabilirsin.faturanla beraber tüketiciyi koruma derneğie git.ya da kadıköy için söylüyorum belediyede bu konuyla ilgilenen bir bir birim var.her ilçede var bu birim.bilmemne hakem heyetiydi oraya başvurabilirsin.bi ara uğraşmıştım bayaa
  • Teşekkürler, bi bakayım.
  • Aslında değiştirmesi lazım. Sistemimle uyumsuz diyeceksin. Ama niye gerek duyasın bide o var ikiside 160GB değilmi? Samsung u kayıt cihazına Seagate i sisteme tak kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.