Şimdi Ara

Sıfır diye değişim telefonu vermişler ne yapmalıyım? Garanti kabul etmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2016'da bir iphone 6 aldım ve sıfır olduğu söylendi. Geçen hafta telefonumun ekranı gitti ve teknik servise götürdüğümde garantisinin geçtiğini söylediler. Nasıl yani deyince 2015te almış gözüküyormuşum. Aradık telefonu satan yeri ve geveledi biraz lafı sonra öğrendik ki 2015te telefonu biri almış sonra garantiye vermiş ve telefon yenilenmiş. Gönderilen telefonu da açmadan direk satmış bir telefoncuya ve o da bize 0 diye satmış. Şimdi telefonumu tamir ettiremiyorum, garanti kabul etmiyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin? Ayrıca arızadan da bahsetmek istiyorum;

    Telefonum elimdeyken ekran gitti ama gelen aramalar mesajların sesi duyuluyordu hatta aramalara cevap bile verebiliyorudum. Sorunun yazılımda olduğunu düşünüp iphone kurtarmadan yazılımı güncellediler fabrika ayarlarına döndü ama gene de olmadı. Bir telefoncuya gösterdim ekran değişecek dedi ama birkaç saat sonra sorun ekranda da ana kartta mmsde sorun var gibi bir şeyler söyledi ama güvenilir bir tip değildi. Öyleki bana nokia 3310u 120 liraya satmaya kalkıştı. Sorun ne anlamıyorum teleofn satsan satılmaz tamir etsen edilmez halde







  • Bir dolandırılma vakası daha. geçmiş olsun. Hatanın yarısı satanda. Yarısı da sende. Ödeme yapmadan önce garanti sorgulatmak gerekiyordu.





    Teknik servislik bir durum yok. Geçmiş olsun. Bir daha ki alışverişlerde daha dikkatli olun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki satıcılara güvenip telefon almanın zararları. :) Satın aldığınız yerle anlaşıp ucuza bir telefon satmasını sağlayın bence.
  • Zaten telefoncu işte getirin biz düzeltmeye çalışalım gibi şeyler söyledi ama ben bunun bir şekilde kalmasını istemiyorum. 3 kuruş için yaptıkları oyunun haddi hesabı yok bu yüzden de kaybediyorlar işte. Bu olsun nokia 3310u 120 liraya satan olsun artık asla böyle iletişim yerlerinden almayacağım. Sizce faturamla beraber tüketici haklarına başvursam bir sonuca ulaşır mı? Yaptıkları küçük karı daha büyük bir zararla karşılasınlar istiyorum olur mu sizce?
  • togonbutnothing kullanıcısına yanıt
    Sıfır diye belge düzenlenmiş ise evet. Sadece ücret yazıyorsa hayır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır kontrol edeceğim saolun
  • Satin aldiginiz tarihte telefoncu size fatura vermis olmali. Normalde hic kullanilmamis bir telefonda sim karti taktiginiz an garanti baslar. Sizin cihaz daha once kullanildigi icin fatura tarihi ile garanti tarihi tutmuyor. Buna aldatma denir.



    Telefonun fiyati tuketici hakem heyetinin bakmakla yukumlu olsugu tutardan fazlaysa, tuketici mahkemesine dava acacaksiniz. Ama yine de hakem heyetinden karar alabilirsiniz ama bu tavsiye niteliginde olacaktir. Bu karari da dilekcenize eklersiniz,davayi acarsiniz.



    Sozun ozu isiniz uzun,kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyleyeyim. Bir birey 2015te iphone 6 almış. Arıza çıkınca garantiye vermiş ve apple o kişiye yeni bir telefon göndermiş. Yani bana satılan telefon yeni ve kullanılmamış bir telefon. Ama apple kayıtlarında garanti o kişinin telefonu aldığı 2015 kabul ediliyor. Bir değişim ürünü. Bu apple kayıtlarında da böyle. Telefon fiyatını net hatırlamıyorum 2500-3000 arası bir şey idi. Telefonu satın aldığımız yer sorun çıkmaması için getirin biz ücretsiz tamir edelim dedi ama böyle bitsin istemiyorum. Zaten amacım artık bu telefon değil, kendime ortalama yeni bir telefon alacağım. Ve bu kişileri mahkemeye vermek istiyorum. Birkaç ay veya yıl da olsa en azından yaptıklarından ders çıkarırlar diye düşündüm. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Hocam hic usenmeyin gidip dava acin.



    Dava sireci korktugumuz kadar uzun degil, hele ki uzlasmak istiyorum derseniz, karai taraf da kabul ederse, sikayetiniz mahkeme surecine gitmeden cozulur.





    Gecen sene spor salonundan sikayetci oldu, parami iade etmiyorlardi.



    Uzlasma kabul ediyorum demistim dilekceme, 2 hafta sonra uzlasma memuru aradi. Birkac kez telefon gorusmemiz oldu (memur hem beni hem spor salonunu ariyor. Benim talebimi, onlarin teklifini dinliyor vb) sonuc olarak uzlastik ve para iadesi yaptilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında telefoncu, telefonu, sıfır diye satmış ve bu doğru. Sonuçta garantiden değişen sıfır telefon. Dolandırıcılık değil ama bilgi eksikliği var. Keşke garantiyi sorgulatsaydınız, telefonun swap olduğu belli olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.