Şimdi Ara

sıfır araçta kasko teklifi nasıl? kafamı kurcalayan durumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler bi örnek kasko çıkarmıştık. ona istinaden istedim olmasını. fazlası olsun eksiği olmasın dedim. ilk araç için sigorta mapfreden 916tl, kasko anadolu sigortadan vdf üzerinden veriyolar sanırım. yollamışlar teklif 2910 tl.


    olmasını kesin istediğim burda örnek çıkardığımız;


    *İMM en az 1 milyon TL, öncelik sınırsız olması (bu kısımları anlamadım imm, artan mali sorumluluk ve manevi tazminat hepsi aynı şeye dahil edilmiş sanırım, bi sınırsız demiş altında 50 bin tl demiş)


    *Yetkili serviste onarım istiyorum-var


    *Senede 1 adet orjinal cam değişimi istiyorum-var 


    *Aracım hasar durumunda ikame araç muadli istiyorum (İkame araç eşdeğer yilda max 2 kez 15 er güne kadar olmalı)-var-4 gün yazmış sonra geç kalınırsa vs diye ayrı bi yerde 15 gün yazmış.

    Anadolu Hizmet "Kasko" ve İkame Araç (Hususi Otomobil) (Kasko) Kasko ürün kitapçığında ‘2.7.1.6. İkame Araç’ başlığı altında bulunan "Onarım Süresince İkame Araç" teminatı kapsamında, aracın tam hasara (pert) uğraması, çalınması halleri dahil olmak üzere kaza sonucunda aracın onarımının sigorta şirketinden kaynaklanan bir hata veya gecikme nedeniyle eksper tarafından belirlenen onarım süresini geçmesi halinde, yılda en fazla 2 kez ve onarım süresince azami 15 gün olmak üzere aracın onarımının bitimine kadar ikame araç temin edilecektir. Kapsamları ve limitleri ilişik kitapçıkta belirtilen bu teminatlar; hizmetin Anadolu Hizmet operatörlerince sağlanması kaydıyla geçerlidir


    *Mini onarım istiyorum-var


    *Sel su dolu klozu-var 


    *Sıfır araç klozu-eskisi yerine yenisi isminde var


    *Anahtar kayıp klozu olmalı mesela 2000-2500 tl-2500tl var

      

    *Pert muafiyeti olmamalı %35 yazmış bunu anlamadım ne demek, aşağıda görüntüde yazıyor 

      

    *Yedek parça için orjinal bulunamazsa muadil ya da çıkma ibaresi olmalı-var  


    *Manevi tazminat-var


    *Terör-var




    kafamı kurcalayan pert muafiyeti %35 yazmış. eskisi yerine yenisi olayı var. bunun için endişelenecek bi şey var mı? ve teminat limitleri yeterli mi? şurasını değiştirin dediğiniz yer olur mu? 2910tl olmasında 3500tl olsun sıkıntı yok. genişletilmiş kasko olayı var.






    sıfır araçta kasko teklifi nasıl? kafamı kurcalayan durumlar


    sıfır araçta kasko teklifi nasıl? kafamı kurcalayan durumlar


    ******

    sıfır araçta kasko teklifi nasıl? kafamı kurcalayan durumlar

    *******

    sıfır araçta kasko teklifi nasıl? kafamı kurcalayan durumlar







  • Merhaba hocam,


    Kısaca yanıtlayalım.


    *İMM en az 1 milyon TL, öncelik sınırsız olması (bu kısımları anlamadım imm, artan mali sorumluluk ve manevi tazminat hepsi aynı şeye dahil edilmiş sanırım, bi sınırsız demiş altında 50 bin tl demiş)


    >İMM sınırsız ancak manevi tazminat sınırlı, 50bin liraya kadar manevi tazminat taleplerini karşılayacaklarmış, bu rakam zayıf kalmış.

    Bizce immyi 100e sabitleyip, fiyatı şişirmeden sınırsız imm poliçesi ekleyerek manevi tazminat ve immyi sınırsıza sabitleyebilirsiniz ve masraf büyük oranda düşer. Manevi tazminatta sınırsız olmak üzere sınırsız imm poliçesi 274Liradır. İmmyi 100e çektirdiğinizde poliçe 500lira civarı ucuzlayacaktır.


    > ikame araç 30 günlük daha makul olur, tamir uzun sürerse araçsız kalabilirsiniz.


    > pert muafiyeti sıfır araçlarda işleyen bir muafiyet değil, geçmişe dayalı böyle bir kayıt varsa geçerli olur. Sıfır araçta kayıt sözkonusu olamaz.





  • SigortaTower kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Benim kasko poliçesinde Pert Araç Klozunda yazan direkt kopyaladım. Sizce burda endişelenecek bir şey yok mu benim içime yatmadı. Orjinal parça talep ettiğimde neden %35 kesinti olsun ki, veya tam hasara uğradığında da %35 kesinti olacağını anladım.



    Pert Araç Klozu: Şirketimiz risk kabul esasları çerçevesinde, poliçe tanziminden önceki bir tarihte gerçekleşen hasar nedeniyle çekme belgeli (pert total) olduğu tespit edilen araçlara sigorta teminatı vermemektedir. Poliçede özellikleri belirtilen araç içinde sigorta teminatı, sigorta ettirenin ''aracın daha önce tam hasara uğramadığı'' yolundaki beyanı üzerine bu beyanın doğruluğuna güvenilerek sağlanmıştır. Poliçe tanzimi sonrasında gerçekleşen riziko sırasında, aracın daha önce çekme belgeli tam hasara uğradığının tespit edilmesi halinde, sigortalının beyan yükümlülüğüne kastı halinde tazminat ödenmez. Kasıt olmadığı durumlarda; kısmi hasarlarda aracın onarımı, şirketimizle anlaşmalı özel serviste, temin edilebilmesi durumunda yan sanayi, çıkma veya eşdeğer parça ile gerçekleştirilecektir. Ancak, aracın orijinal parçalarla onarımının talep edilmesi halinde ise toplam hasarın %35'i oranında tenzili muafiyet uygulanacaktır. Sigortalı aracın poliçe süresi içinde tam hasara uğraması durumunda (onarımı mümkün olmayan) ise eksper tarafından tespit edilen aracın hasarsız emsal ikinci el değerinin %35'i oranında tenzil muafiyet uygulanarak tazminat ödenecektir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.