Şimdi Ara

sıfır aracın ilk muayenesi 3 yıl deilmi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
80.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar;
    Peugeot bipper 1,4 aracımı sabah çalıştırırken İNGİLİZ ANAHTAR çıktı tekrar kapattım Ve çalıştırdım Servis Zamanı Geçti gibi bir uyarı verdi sizce nedir.?
    Kısaca kardeş servis zamanın gelmiş demek gibi saçma cevap vermeyin Lütfen.!
    Bu yağ değiştirme işaretimi yağ işareti var ama yoksa servisin yakınlaştığı gibi bir uyarımı lütfen yardımcı olun şuanda en az 15gün servise vs.
    Gidecek durumum yok açıkcası Bir sakıncası olurmu aracım 68,000bin yeni girdi....70bin bakımı uyarısı yapabilirmi araç allah var bende 70,000bin
    Gelince giderim servise diyordum bir fioırino sahibi demişti 1yıl önce duydum ama işte işaretle uyarı veriyor bakım vs. için diye duymuştum
    Ama işte hep üst üste geliyor anasını satıyım bandrol,servis,ev taşıma,extralar vs. vs. valla sEvindirici bir bilgi verseniz iyi olur....
    Umarım doğru yere yazmışımdır...
  • Sifir almis oldugum ticari aracimin teknik belgesini kontrol ettim. Teknik belgenin onaylandigi tarih, ilk muayenenin tarihini belirliyor. Yani trafik tescil tarihinin bir onemi yok bu konuda.
  • herkes birşeyler söylemiş ama net cevabı yazan yok!!

    ben net cevabı vereyim:

    aracım 2010 yılının mart ayında aldım yani ilk muayene zamanı 2013 mart ayı olması gerekiyor.

    fakat işini süper yapan polis memuru tarafından ruhsatıma ilk muayene zamanı 2012 mart ayı yazılmış.muayeneye gittiğimde arabanın uygunluk belgesini istediler, kendilerine faturası ile birlikte takdim ettim, orada da malum uygunluk belgesi araç modeli piyasaya sürülmeden alındığından yeni bir model olan fluence te bile 2009 temmuz ayı idi.

    uygunluk belgesine göre işlem yapamadılar çünkü 3 yıl ekleyince 2012 temmuz yapıyor oysa ruhtsatta 2012 mart yazıyor yanlış yazıldığı kesin yani!!

    TÜV yanlışlığı kabul etti ama birşey yapamayacaklarını ya ruhsatı yenilememi ya da 1 yıl cezalı muayene ücreti ödememi istediler!düşündüm ruhsatı yenilemek için en az 50 tl, artı trafiğe git uğraş sonra yine muayene için sıra al!!çalışan insanlarız zaman değerli hepimiz için.ödedim ceza bedelini ve de muayeneyi 2015 yılına taşıdım.

    ağrıma gitmedi değil gereksiz yere paramı sokağa atmak ama malum büroksasisi doğru düzgün işlemeyen bu ülkede de boş yere sinir stres sahibi olmanın da bana bir faydası olmayacaktı!!

    ayrıca 1 yıldır da muayenesiz dolaşıyormuşum:)))tabi yasalara göre değil işini doğru düzgün yapmayan polis memuru yüzünden!peki ben onun yaptığı hatanın bedelini öderken o bir bedel ödüyor mu?tabiki hayır:))))
  • arkadaşlar 7-9-2010 da trafıge cıkıs tarıhlı aracımı ne zman muayene etmem gerekır. tuhsat tek sayfa bende sadec etescıl belgesı var. muayene sayfası yok gelmedı postayla
  • bugün bir aracı sorguladım araç otomobil 2009 model 2010 10bin kmde muayeneye girmiş neden bir yıl sonunda muayeneye girmiş olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilbilge_11

    bugün bir aracı sorguladım araç otomobil 2009 model 2010 10bin kmde muayeneye girmiş neden bir yıl sonunda muayeneye girmiş olabilir

    Benzinli ise lpg takılmış olabilir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selamlar
    aynı durum bende de mevcut

    TUV musteri hizmetlerini aradım telefona cıkan bayan "aracın üretim tarihi baz alınıyor yani bayide bekleme süresi dahildir dedi" bende kendisine bu hangi kanuna göre yapılıyor dediğimde "kanun yok bu sekilde yapılıyor dedi " peki ruhastını değiştirenler oluyormus bu konu nasıl oluyor dedğimide durum komikleşti "kanun olmadığından yapabiliyorsanız yapın size kalmış ama biz ruhsattaki tarihi dikkate almak zorundayız dedi."
  • Sıfır aldığım aracıma LPG taktırınca 3 yıl olan muayene tarihi 2 yıla düştü sanırım sizinkiside aynı durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DJ ICEMAN

    arkadaşlar selamlar
    aynı durum bende de mevcut

    TUV musteri hizmetlerini aradım telefona cıkan bayan "aracın üretim tarihi baz alınıyor yani bayide bekleme süresi dahildir dedi" bende kendisine bu hangi kanuna göre yapılıyor dediğimde "kanun yok bu sekilde yapılıyor dedi " peki ruhastını değiştirenler oluyormus bu konu nasıl oluyor dedğimide durum komikleşti "kanun olmadığından yapabiliyorsanız yapın size kalmış ama biz ruhsattaki tarihi dikkate almak zorundayız dedi."



    +1

    Araç bayinin deposunda 3 ay yatsa muayene tarihinden 3 ay yiyor. Binilip binilmemesi fark etmiyor.
  • Bu arada engelli araçlarında sıfır araç muayenesi 2 seneymiş.. Bilginiz olsun..Emniyette yanlış yazmışar 3 sene diye..Ceza yedim geçen hafta..1 senedir muayenesiz gezmişiz.. 2 sene olmasına sebepte araçı aldıgımız ana takılan aparatlar için muayeneye gidiyoruz..Ondan dolayı aracın sıfırlıgı kalmıyormuş..
  • Konuyu hortlatacam ama başından geçen arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum. Yeni honda civic eco modeli araba aldım. Araba fabrika çıkışlı tüplü dediğimizden ki öyle birşey olmadığını sonradan öğrendim/anladım. Plakayı taktılar Evrakları elime verdiler. TUVTURK e gidip tadilat muayenesi yaptırıp oradan da trafikten ruhsatımı çıkaracağımı söylediler. TUVTURK e gittim. Aracın muayenesini yaptırdım. 2 sene sonra muayeneye geleceksin dediler. (02.05.2018 Muayene tarihinden 2 yıl) Peki tamam dedim. Trafike gittim. Ruhsatımı çıkardım. 5 dakika sonra ruhsatı incelerken ilk muayene tarihinin 3 sene sonra olduğunu farkettim (02.03.2019 imal tarihinden 3 yıl)

    Şimdi ben neye göre muayeneye gideceğim. TUVTURK e göre kendi kayıtları esastır muhakkak. Trafiğe göre de onların kayıtları. Çevirme esnasında sorun yaşarmıyım? Daha doğrusu başından geçen var mı? Oldu ki 3 sene sorun yaşamadım. 02.03.2019 da tuve gidince ceza uygulanır mı? Bu sorularıma tam net cevabı hangi bakanlık yada adres/telefon verir?

    Elbette benim önümde uzun bir yol var. Ama yaşayan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırsa memnun olurum 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz araştırınca Turkiye.gov.tr nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Araç Muayene Sorgulama diye bir sayfası olduğunu buldum. Ordan istenilen bilgileri girip sorguladığım zaman "GİRİLEN PARAMETRELERE GÖRE ARAÇ MUAYENE KAYDI BULUNAMADI." bilgisini (gerçi bilgi mi bilgisizlik mi anlamadım ya) alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam normal araçlarda 3 yıl ancak LPG işin içine girince bu süre 2 yıla düşer.Daha önceki aracımda aynı olayı yaşadım.LPG li teslim aldım aracımı 2 yıl sonra muayeneye girdim.Tüvtürk'e danışabilirsiniz.
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    hocam trafiğe çıkış tarihinden ziyade aracın banttan üretimden çıkış tarihini baz alıyorlar.

    Üretimden çıkış tarihinden itibaren 3 yıl
  • Artık trafiğe çıkış tarihi değil üretim bitiş tarihi dikkate alınıyor. Aracın uygunluk belgesinde yazan tarih den itibaren 3 yıl..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam teşekkürler TUVTURK arayacağım ama aracıma muayene yaptırdım yada tüp taktırdım diye değil de sizin belgenizde 2018 ruhsatta 2019 yazıyor diye. Hangisi geçerli devletin verdiği ruhsat mı yoksa sivil kuruluşun çıkardığı belge mi diye. Ruhsatı çıkaran memura da gidip soracağım yanlışlık mı var Diye. bakalım ne çıkacak. Bilgi değişmeyecek bence de. TUVTURK haklı çıkacak. Sizin dediğiniz gibi. Ama bir kurcalayalım bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba ,

    Bende yeni bir motor aldım. Motorun üretim tarihi 2014 Nisan ayı. Ben motoru yeni aldığım için trafiğe cıkış tarihi mayıs 2016. İlk muayene tarihine baktım 2017 Nisan ayı görünüyor.
    Yani 1 yıldan kısa :/ Muhtemelen Üretim tarihinden 3 yıl sonra . Sizin aldığınız trafiğe cıkış tarihine bakmıyor.
  • Bu tarihlere dikkat edin. Benim muayenede 1.5 ay geçmiş. Ben aldığım tarihten 3 yil diye hesapliyordum meğer durum farklıymış. Sıfır alanlar ruhsattan kontrol etsinler ilk muayene geçerlilik süresini. Simdi haybeye 30 lira gecikme ödeyeceğiz. Hayır niye gecikme cezası ödüyoruz orasıda ayrı muammada neyse..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Saint_

    Bu tarihlere dikkat edin. Benim muayenede 1.5 ay geçmiş. Ben aldığım tarihten 3 yil diye hesapliyordum meğer durum farklıymış. Sıfır alanlar ruhsattan kontrol etsinler ilk muayene geçerlilik süresini. Simdi haybeye 30 lira gecikme ödeyeceğiz. Hayır niye gecikme cezası ödüyoruz orasıda ayrı muammada neyse..
    Trafiğe çıkıştan itibaren değil fabrika çıkış tarihinden itibaren 3 yıldır. Bilmeyen, haberi olmayan arkadaşlarıda bu vesileyle bir kez daha uyaralım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de haberim yok 3 ay vizesiz gezmişim trafikte.
    Ödemeye gelince öğrenmiş oldum.
    Yanlış bi uygulama sırf Tüv kazansın
    Çünkü Tüv ün kontrol ettiği yerler zamanla eskiyen değil yıpranmayla eskiyen yerler.
    Örneğin lastik 20 senelik de olsa mühim değil yeter ki diş drrinliği tutsun yarı ik v.s. olmasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.