Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (19663. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: etahan , sgnmsanil Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 85 Misafir (6 Mobil) - 81 Masaüstü6 Mobil
5 sn
393.696
Cevap
6.483
Favori
68.485.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1285 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #3
Giriş
    Çok teşekkür ederim hocam. Antalya Toyota plazma yazıcı hocam. Kasimda %25 Japonlara zam gelecek dedi. Bugün son günmüş 100 bin kapora verip fiyat sabitleriz dediler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Şimdi faturamı inceledim de benim aylık 200-250 kw tüketimim var, aylık tüketim 333kw ı geçince üst dilime girmiş oluyor. Bu durumda örneğin 400 kw tükettim, tüketimin tamamı mı 2 katı birim fiyatla ücretlendiriliyor yoksa aradaki fark (400-333=67) mı ekstra ücretlendiriliyor?

Orijinalden alıntı: acquiles

Kaynamasın, Tesla otv zammını müşteriden istedi bu tüketiciyi bağlamaz farkları İade edecek deniyordu, ne oldu o iş soğuk su mu?

sıra sıra arabuluculuk işlemleri bitiyor mağdurların. tesla avukatlarının dediği şu arabulucuklarda ödeme için globalden haber bekliyoruz. ama 3 aydır maşlh globalden haber gelmedi . şu anda kendim de dava açtım . 2 hafta yı geçti halen karşı savunma koymadılar.. ek süre istediler süreçte son durum bu .bakanlık görüştü bu olayların öncesinde teslanın saçma teklifi oldu 1000 tl lik şarj yada aldığınız fiyattan araçlarınızı geri alalaım :))) bakanlık direk reddetti teklifi :)))

Benim evden şarj etme imkanım yok dışardandan şarj ediyorum çoğu zaman şehir içi 1-1.5 tl arası yakıyor evden şarj edenler 40 kuruş, yılda şehir içi çok yol yapmıyorsunuz yakıt için araç alınmaz, ama alacağınız elektrikli araç benzinli muadillerine göre %30-40 daha ucuzsa alınabilir, örneğin 1.4 milyona gidip 10 yaşında ikinci el bir araç alacağıma gider sıfır elektrik alır biner gezerim, özellikle evin 2. Aracın ise yine elektrikli alırım

Ayrıca elektrikli ile içten yanmalı araçlar arasında yıllık tüketimde 6-7 kat fark var gibi görüyorum. Örneğin yıllık 15000 km yapan bir benzinli araç 60000 tl civarında harcarken elektrikli bir araç 9-10000 tl civarı harcar sanki. Bu durumda elektrikli 10000 değil 20000 tüketmiş olsa yine de benzinli ile arasında kayda değer bir tasarruf olmuş olmaz mı?

4000'den geriye 2540 kWh kalıyor. 0'dan 100'e kayıplarla birlikte 80kWh şarj alsa, Yaklaşık 32 defa şarj imkanı sağlıyor evden, Aylık 2,6 şarja denk geliyor, yani 2 ayda 5 kere şarj edebiliyorsunuz. 1 şarjla 400km yapsanız, 32 şarj = 12.800km yapıyor. Sadece evden şarjla şehir içi için 12.800km iyi bir değer.

Bu araç her zaman şehir içinde kalmayacak, uzun yolda DC şarj edeceğinizi, AVM'ye gidince bakacaksınız %30 şarjı var takacaksınız AC şarja, yavaş yavaş siz işinizi bitirene kadar o da boş kalmayacak.

Evet, 5000'ken daha rahattı ama artık faturanın altını kontrol etmek gerekecek. 6. ayın sonunda bakarsınız ortalama tüketime göre dışarıda da şarj edersiniz.

Evden şarj, çok ucuz. Dışarıda şarj edildiğinde de zaten en ucuzu. Elektriğe zam da gelir zaten bu gidişle, destekler de kalkar… şimdilik durum bu.

SIFIR ARAÇ   DİKKAT ÖTV ORANLARI  GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 31 Ekim 2025; 10:28:39 >

• pendik05 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim evden şarj imkanım var, yıllık 15000 km yol yapıyorum, bunun çeyreği şehirlerarası çoğunluğu şehir içi. Bu durumda elektrikli mi benzinli mi tavsiye edersiniz? Çok fazla araştırmaktan kafam iyice karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 31 Ekim 2025; 10:40:44 >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Hocam peki Teslayı alıp şarj etmeye başladığınızdan bu yana evdeki elektrik giderindeki genel artışı gözlemleyebildiniz mi? Yani normal kullanım alışkanlığınıza göre aylık ortalama sadece Tesla'nın gideri nedir? Ortalama çıkarılabilirse belki şöyle bir hesap olur: Ben ayda 1 defa dışarıda şarj etmeliyim ki bu 4000 limitini aşmayayım gibi. Sizin hesabınızda evin Tesladan arındırılmış elektrik gideri hesaba katılmamış gibi anladım.

Hocam bence az yakıyor diye elektrikli araç alınmaz çünkü devlet yarın bir gün aradaki makası bir şekilde kapatabilir, siz beğendiğiniz araçları hem elektrikli hem benzinli test sürüşü yapın, ikiside aynı paraysa ve sürüş keyfi aynıysa benzinli alırdım ben. Ben kendim öyle karar verdim.

Ağustos 14'te kurdum şarj ünitesini. Tüketimler bu şekilde.

SIFIR ARAÇ   DİKKAT ÖTV ORANLARI  GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025

30 Haziran'da teslim aldığım araç dün 6666km'deydi. Şarjları sürekli 0'dan 100'e yapmadığımızdan çok takip etmiyorum, gerek de duymuyorum. Sadece yıllık toplam tüketimi eskiden 5000, 2026 için 4000'i geçmemek için dikkat etmek gerekiyor. Bir de bugün %20 şarj varsa mesela bekliyorum, sayaç okunduktan sonra şarj etmeye özen gösteriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 31 Ekim 2025; 10:53:8 >

• Csr_16 C kullanıcısına yanıt

Faturada ilk 240kw tüketimde devlet desteği %60, sonrasında %40'a düşüyor. Yıllık 5000'i geçerseniz devlet desteği kalkıyor ve bir sonraki yıl da destekten faydalanamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 31 Ekim 2025; 11:4:41 >
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • Csr_16 C kullanıcısına yanıt

Siz elektrikli araca geçerseniz çok pişman olursunuz.

Bu zamana kadar niye almamışım diye SIFIR ARAÇ   DİKKAT ÖTV ORANLARI  GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 

Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Bence sizin bir süre çok da ince hesap yapmanıza gerek yok gibi hocam. 408 i hemen hemen sattığınız fiyattan Tesla aldığınızı hatırlıyorum. Şimdi o hamleyi yapsanız 408 i belki 2 milyona satarsınız ve alabiliyor olsaydınız da Teslayı, sizin silver renkti sanırım, onu da 2475 e alırdınız. 400 500 binden den kurtulmuşsunuz. Kazasız güzel günlerde eskitmeniz dileğiyle.

ince hesap yapmıyorum, sadece almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması için yazdım. yıllık destek miktarını aşmasın o bana yeter   iyi dilekleriniz için teşekkürler, keşke isteyen herkes 1900'lü fiyatlardan alabilseydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 31 Ekim 2025; 11:10:33 >
  • evet ay sonuna geldik arkadaslar hazırda olan araclardan bahsedeyim

CORSA GS 1.2 100HP AT8_V2 (+CT +ST +GP +UP) (en dolusu ) Kristal GRi KREDİLİ 1630 (250 K 6 AY 200 K 8 AY 150 K 12 AY 0 FAİZ)

ASTRA 1.2 130 HP AT8 GS + CT siyah renk 1850 TL

COMBO CARGO 1.5 130 HP MT6 ULTIMATE XL + Multimedia Pro + Çift Kayar Kapı + AKYK beyaz renk KREDİLİ 1200 NAKİT 1110 500.000 TL, 12 Ay, %0 Faiz veya 1.000.000, 12 Ay, 1,83% Faiz

COMBO 1.5 130 HP AT8 ESSENTIAL KREDİLİ 1380 300.000 TL, 12 Ay, %0 veya 700.000 TL, 12 Ay, %2,09 Faiz

VIVARO CITY VAN 2.0 145 HP MT6 ULTIMATE XL (TR) KREDİLİ 1610 NAKİT 1490 600.000 TL, 12 Ay, %0 Faiz veya 1.050.000 TL 12 ay %1,57

Sizle o dönem konuşmuştuk. Yakınıma almak için Chrome'da dediğiniz eklentilerin, hatırlatıcıların hepsi kuruldu, hatta botlar bile denendi :) Sonra ne mi oldu, ancak 2300 lü fiyatlardan alabildi. 1 ayda 3000 km'yi geçti. Tesla alan pek araçtan inmek istemiyor gibi anlıyorum :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.