Herkese merhabalar, 25 m2 salonuma 3 Mayıs 2024 tarihinde sıfır 18000 BTU'luk Regal Inverter klima aldım ve klima yetkili servis tarafından montaj edildi. Montaj şeklini kısaca anlatmam gerekirse iç ünite ile dış ünite arasında 30-40 cm'lik beton örme bir duvar var. Evde bulunan ankastre tesisatımın maksimum bakır boru uzunluğu 2,5-3 metre. Oturduğum sitede dış üniteleri koymak için her 2 daireye 1 adet klima balkonu yapmışlar. Eklerde de fotoğrafları paylaştım. 3 Mayıs 2024'te montaj edilen klimayı Haziran aylarında sıcaklar başlayınca yavaş yavaş kullanmaya başladım ve daha önce oturduğum evlerde veya çalıştığım ofislerde deneyimlediğim klimaların performansının çok altında olduğunu gördüm. 18000'lik klima 25m2 lik salonu sabaha kadar soğutamıyordu ve her uyandığımda kan ter içindeydim. Servis talebi istedim Vestel yetkili servisten teknik arkadaşlar gelip baktılar ve montaj eden kişiyi telefonla arayıp konuştular. Klimayı hiç incelemeden ankastre tesisatımda kaçak olduğunu ve duvarın kırılıp veya karot deliği delinip baştan bir bakır boru tesisatı döşenmesi gerektiğini söyleyip gittiler. Ardından oturduğum sitenin yönetimiyle ve tekniğiyle konuştum ve bu kadar kısa mesafeli bir tesisatta bir kaçak olamayacağını söylediler. Tekrar servis talebi oluşturdum ve tam 24 Haziran 2024'e gün verdiler aradan neredeyse 2 ay geçti. Müşteri hizmetleriyle ve bana gelen teknik arkadaşların özel numarasından arayıp ettiğim kavgaları söylemiyorum zaten tahmin ediyorsunuzdur. Bugün 24 Haziran 2024'te tekrar bir yetkili servis geldi ve dış üniteden klimanın gazını kontrol etti ve tesisatımda kaçak falan olmadığını doğruladı. Son gelen yetkili servis te dış ünitenin yerini beğenmedi ve forma ''dış ünite aşırı sıcaktan defroza geçiyor'' notunu yazdı 26 derece havada ve gitti. Klimanın performansı ise şuanda ılık ile soğuk arası bir üfleme yapıyor. Bu alanda uzman dostlardan yardım bekliyorum. Bu firmanın yetkili servisi maalesef ki çok ilgisiz ve girdiği her evden hemen çıkma peşindeler. Eve getirmek için de zaten arayıp bir dünya tartışmak gerekiyor. Sizce sorun nerededir? Klimanın garantisinden vazgeçip özel servis ile işimi çözebilir miyim? Veya bu klimayı iade edebilir miyim haklarım neler? Bilgilendirirseniz çok sevinir ve duacınız olurum. Teşekkürler şimdiden. ![]() ![]() ![]() |
SIFIR 18000 BTU REGAL KLİMA SOĞUTMUYOR

-
-
Birden fazla yanlış var
1)Kısa mesafede kaçak olmazmış kısa mesafede neden kaçak olmasın mesafe farketmez kaçak varsa gaz boşalır soğutma yapmaz klimanın fanı vantilatör misali döner durur.
2)Allah aşkına siz söyleyin o dış ünite oraya olmuş mu bu nasıl bir site yönetimi bakıyorum da 2 tane dış unite var komşunuz bu şekilde sorunsuz kullanıyorsa bile verimsiz bir kullanım olur üniteler bu şekilde yere bırakılacağına en azından birbirine bakmayacak şekilde duvara monte edilmelidi .veya dıarı hava alan bir yere bağlanmalı.Klima uzay fiziğiyle çalışmıyor termodinamik prensipleriyle çalışır evinizi soğutmak demek odadaki ısıyı tahliye etmek demek o dış unite 25m2 alandaki ısıyı nereye tahliye etsin dış unite nasıl soğutma yapsın.
3)Ürününüzü almışsınız monte ettirmişsiniz kontrol etmeden servis kağıdına imza atmışsınız kışın kar varken klima montajı yaptırsan bile kombiyi de klimayıda açıp test edeceksin.Test etmeden kurulum onaylanmaz.
Çözüme gelecek olursak agresif bir şekilde hakkınızı aramanız var mantık basit ürün aldınız işlevini yerine getirmiyor garantisi var kullanıcı hatası olabilecek herhangi bir durum yok.Servisi arayıp son defa ültimatom verip ya bu klima soğutur ya da tüm.yasal hakkımı kullanırım deyin ücretsiz bir şekilde sorununuzu çözerlerse ne iyi yoksa.Thh cimer savcılık elinizden ne gelirse ofansif bir şekilde hakkınızı arayacaksınız ve ücreti ödenen mal ve hizmeti talep edeceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 24 Haziran 2024; 22:0:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam cevap verdiğin için teşekkür ederim öncelikle. Site yönetimi tesisatın sağlamlığı konusunda kendinden emin davrandı ve haklı da çıktı. Tabi ki boruda kaçak olabilir bir şekilde ama böyle bir şikayeti daha önce hiç almadıklarını söylediler. Gelip sağlam tesisata kaçak var diyen arkadaşı körü körüne dinleseydim boşu boşuna evde tadilat işi çıkarıp masrafa girecektim. Dış üniteler ise servis geldiğinde fanları birleşikti nerdeyse birbirlerine karşılıklı hava üflüyorlardı. Gelen arkadaş ta böyle birbirine çapraz döndürdü. Dış ünite duvara veya balkonun mermerine havayı dışarı tahliye edilecek şekilde montaj edilse sizce sorunum düzelir mi? 300 dairelik bir binada oturuyorum ve tüm klima balkonlarının boyutu bu kadar. Bu sorunu o zaman herkesin yaşaması gerekmez mi? Ürünün montajı ise benim mesai saatimde yapıldı ve işyerimden izin alıp kısa süreliğine geldim. Yine kısa süreli bir test yaptım montajdan sonra tabi ama hava zaten soğuk ve akşam olduğu için vermesi gereken performansı tam hesap edemedim. Dediğiniz gibi hak arama konusunda asla çekinmem ne gerekiyorsa yaparım ama bana Regal klimanın kalitesi bu kadarmış gibi geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afrodies -- 24 Haziran 2024; 22:23:14 >
-
problem daha çok klima balkonuyla alakalı gibi duruyor, dış ünite çalışırken dışarıya hava verir ama duvara çok yakın. bu da dışarı verdiği havayı kendi geri yansıtıp ünitenin fazla ısınmasına yol açabilir, güzel bir hava sirkülasyonu olmaz. o klima balkonu bence hatalı bir tasarım. böyle uzun ince klima balkonu görmedim. birde klimanın yere konması da iyi değil. binada bu şekilde kurulum yapan diğer dairelerle görüşün bence.
bizde de klima balkonu var, kattaki tüm daire sahipleri klimaya yüklendiği zamanlarda klimanın performansı düşüyor. Diğer klimaların verdiği hava klima balkonunundaki ortam ısısını arttırıyor. böyle olunca klima balkonundaki bina içine gelen pencereyi de açıyoruz o zaman hava çıkışı arttığı için performansı toparlıyor biraz tabi o zaman da dış ünitelerin sesi dairelere geliyor ama yapacak birşey yok.
-
Dış ünite hava almıyor sorun basit.
2 tane çapraz dış ünite ve minicik camdan yeterli hava alması imkansız. Yanlış montaj kısaca. Dış ünite orada olmaz.
-
Montaj yapanlarda da hata var yere atmak yerine duvara montaj yapsaydı daha iyi olabilirdi. En azından askı aparatı sayesinde arkasında, altında vs boşluk kalırdı. Hem iki hava alırdı gariban utanmasalar üstünü de kapatacaklarmış.
İki klima aynı anda çalışır ise pencere tarafındakinin attığı havayı diğeri alır. İkisi de farklı yöne bakıyor soğutmayı bilmem ama içeriye bakan güzel ısıtır gibi. Yalnız kör olsa burada sorun olduğunu bakarak anlar.
Regalin yerinde olsam montaj yapanı kovarım. Üründe sorun yoksa bile direk marka kötülemeye girer bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X