Şimdi Ara

SIEMENS WM14W560TR alındı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
16.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Bsh'un sadece rulmanı ses yapmiyor ki körük sesi,aski yayi sesi hepsi var ben zaten bir makineyi uzun yillar kullanma taraftarı değilim tamburun içinde zamanla tabaka oluşuyor yıkama performansı düşüyor çamaşırlar kötü kokabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Tamburu kağıt gibi ipince yıkama perfonmansı Arçelikten daha kötü rulman seside çabası bu durumda ben arçeliği alır 7 sene kullanırım daha iyi bosch arçelikten daha kaliteli olabilir ama verimi kötüyse kalitesizi tercih ederim alacağım verim daha önemli :) Arçelik kalitesizde olsa boschdan daha sessiz ve her ay bozulcak diye bir olayı yok bende arçeliğe halılar tam dolu çamaşırlar bastım su bastım dağıtmadı rulman...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet haklısınız yeni serilerde yay sesi var. Ancak en azından yedek parça bulundurma süresi 10 sene ömrü olsa yeterli diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

    Evet haklısınız yeni serilerde yay sesi var. Ancak en azından yedek parça bulundurma süresi 10 sene ömrü olsa yeterli diye düşünüyorum.

    Aklıma variosoft tambur alıp bizim waw2856xtr ye takmak gibi çılgin planlar geliyor hocam. Artık servisten illallah ettim resmen adamlar makineyi değişmemek için 40 takla atıyorlar. Bende bari elimdekini iyileştireyim çabası içindeyim.

    Şimdi ben bu makineye çıkma bir eski damla kazan bulup taksam sonra üst alt her yerine ziftli keçeyle sağlam bir yalıtım yapsam beni en az 10 sene götürse böyle acaba yanlış mı yapmış olurum doğru mu?

    Bir yerde artık boscha 7-8 binler kaptırmak istemiyorum ama aklıma mantığıma yatan tek makine wax28fh0tr. Öte yandan elimde zaten sağlam ama dandik mi dandik kazanlı waw serisi var. Hatta 2025e kadar motor garantisi de devam ediyor. Normal garantinin bitimine 1 sene kaldı.

    Elimdeki makine desen her çalıştığında çıkan tambur sesi beni deli edecek bir gün deli yanıma gelecek söküp servisin önüne atacağım. İnanın ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim.

    Yasal yollardan çözmeye çalışıyorum şu sıralar ancak başta siz benimle aynı makineyi kullanan biri olarak ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ayrıca diğer tüm forumdaşlarımın da bu konuda fikirlerine açığım. İyi akşamlar dilerim herkese.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • denizata06 D kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam. Bence kazan değişim işi olabilir tabii ki ama sadece onunla sorun çözülmez sadece yıkama performansını arttırmış olursunuz. Tabii sadece mesele kazanı almakla bitmiyor o kazana uyumlu 2 tane yay üst denge taşı bulmanız lazım. Gerçi sahibindende 500₺ ye yan denge taşları yapışık şekilde varisoft kazanı satıyorlar. Ama bence onun dışında makinenin genel parça kalitesi dayanıklılığını arttırmış olmazsınız. Bence garanti bitimini bekleyin sonra sorunlarını belirterek 2. El e satın kendiniz. 7-8 bin TL vermek yerine de Electrolux 2166 alabilirsiniz daha iyi bir tercih olacaktır.


    Bu arada Bosch Home professional serileri neredeyse yaklaşık 10 bin ₺ oldu hatta gerçekten oldu da. Onun yerine Miele de yeni çelik kazanlı Powerwash 2.0 lı model çıkmış. Home professional serisi yerine kesinlikle tercih edilir sanırım bu sefer tercihim bu olacak. Eğer siz de bütçeyi artırabilirseniz kesinlikle önerim olur.

    https://shop.miele.com.tr/miele-wwd320-wcs-8-kg-1400-devir-a-enerji-tasarruflu-camasir-makinesi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Şimdi siz deyince bir merak edip baktım da hakikaten saçmalamışlar. 1000 tlye mâl ettikleri makineleri 10.000 tl ye sattıran ekonomimizin kulaklarını çınlatmak gerek. Gerçi adamlarda kabahat yok kabahat bunlara bu fırsatı verenlerde de neyse.

    siz diyince dikkatli inceledim hocam sanırım bizim makinenin yalnızca üst denge taşı variosoftlarla aynı. Ayrıca ikinci bir kalın yay da gerekli dediğiniz gibi. Onun dışında makineye zaten ekstra bir üstünlük kazandırmaktansa en azından daha sağlam bir kazan grubu kullanmak ve sesi daha da azaltmayı hedefleyecektim ancak uğraşmak sanki pekte mantıklı değil.

    Şu sıra sanırım en mantıklı makine 2166 görünüyor. Annem 50 dereceyi çok sık kullanıyor zaten serie 8 almamızın da en önemli sebeplerinden biri de ara seçeneklere sahip olabilmekti ancak mielede bu model için böyle bir esneklik olmayacak.

    Bütçe ayarlanabildiği takdirde bence miele kalitesi electrolux fonksiyonelliğine ağır basar ancak bu konuda son söz valide hanımda. Malum dediğim gibi neredeyse tüm beyazlıları çarşaf vs gibi çamaşırları 50 derecede yıkıyoruz biz.

    Boschla garanti bitene kadar uğraşmaya devam bakalım artık olmadı en son dediğiniz gibi elden çıkaracağız. Bugün satsam heralde elimize 2500-3000 para geçirir sanki. Şu anki satış fiyatına bakar mısınız 8.500 küsür fiyat yazmışlar şaka gibi :D

    İlginiz için teşekkür ederim hocam iyi akşamlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kısa süreli kullanıcı yorumu olarak eklemekte fayda görüyorum arkadaşlar. Makinenin teknik özelliklerinden felan bahsetmeyeceğim.. Onu araştırmak ve tavsiyeleri incelemek sizin işiniz :) Ben sadece hanımın yorumlarının elçisi olacağım...



    Siemens WM14W560TR, (3 günce 6 yıkama sonrası)

    • Herşeyden önce kuruluma gelen teknik eleman efsaneydi. Bildiğin pozitif enerji kaynağı. Anlatım ve örneklemeler gayet açık ve net ti. Siemens servisine teşekkürler.
    • Servis teslim etti ve gitti. Hanım apar topar çamaşırı doldurdu ve makinenin düğmesine bastı. Kazan dönmeye başladı ama hanım halan bir beklenti içerisinde.

    Ben: Ne oldu hatun ? Neyi bekliyorsun, huzur verde işini yapsın makine.

    Eşim: Servisi hemen geri ara, bu alet çalışmıyor !!!

    Ben: Yaw kazan dönüyor... Su da alıyor... ! Çalışıyor ya işte.?!

    Eşim: Ama bunun sesi çıkmıyor !!! Bir terslik var bu işte..

    Bu diyalog cidden yaşandı arkadaşlar :)

    • Eski makinemiz den sonra bariz bir temizlik performansında artış olduğunu söyledi.


    Şaka bir yana doğru bir kadar verdiğimi düşünüyorum. En azından artık eşim mutlu.. Mutlu eş = Mutlu koca ;)


    @shopsiemens Tekrar teşekkürler !!!


    Sıra geldi ütüye :D Tefal FV9915  tavsiye edermisiniz millet :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razor Crest

    Bsh'un sadece rulmanı ses yapmiyor ki körük sesi,aski yayi sesi hepsi var ben zaten bir makineyi uzun yillar kullanma taraftarı değilim tamburun içinde zamanla tabaka oluşuyor yıkama performansı düşüyor çamaşırlar kötü kokabiliyor.

    Yıllardır biz de aynı bosch u kullanıyoruz, haftanın her günü çalışıyor nerdeyse ve yorgandı battaniyeydi her şey de yıkanıyor hala bir sıkıntı çıkarmadı. Ne rulman sesi var ne yay sesi var. Böyle ilginç yorumlar gördükçe şaşırıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt

    Eski serilerde rulman uğultusundan başka bir ses yok ancak yeni seri üretimlerde hem rulman uğultusu hem yay sesi hem de körük sesi var.


    Ayrıca Zaten Captain Kirk arkadaşımız annesinin evindeki wat24460tr modelinin 6 senedir sorunsuz kullanıldığını Kendi evine aldığı Profilo nun sorunlarını yazıyor zaten. Burada kimsenin durduk yere ilginç yorum yapacağını düşünmüyorum sonuçta kimse de o kadar bir ürüne para verip hem mekaniksel sorunlar yaşayıp üstüne üstlük yıkama performansı yeterli olmayan bir makineyi kullanmak istemez.


    Bosch gene bir çok markaya göre kaliteli dayanıklı durumdadır. Makinemi ben 5 senedir nasıl ne şartlar altında kullandığımı Belirtmiştim. Ancak bu tek başına onu iyi yapmaz diye düşünüyorum. Ki fiyatlandırma politikası üst modeller 10 bin ₺ olmuşken bir Miele parası o fiyata Miele. Orta segment Bosch ürünleri alınana kadar da başka markalar alınır diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • denizata06 D kullanıcısına yanıt

    1000₺ ye maliyeti olduğunu sanmıyorum daha fazladır. Ancak fiyatlandırma politikasının ya düzeltilmesi gerekiyor ya da fiyatının tamamen hakkını veren cihazların üretilmesi lazım diye düşünüyorum. Üst modeller bir Miele parası iken o fiyata da Miele varken Bosch almak çok da mantıklı gelmiyor.


    50 derece de Electrolux de var ancak 70-80 derece yok maalesef.


    Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah sizin için iyi şeyler olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt

    İlginç yorumlari youtube,sikayetvar.com ve diğer forumlarda da görebilirsiniz eski serilerde bu problem hemen hemen hiç yok.

    Buyrun.

    https://www.sikayetvar.com/profilo/profilo-sifir-camasir-makinesinde-sikma-esnasinda-ses-problemi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt

    https://en.tab-tv.com/?p=15278


    arada ki fark belirgin bence varisoft daha hassas daha kaliteli duruşa sahip pedal tasarımı bile daha oval yıpratmama odaklı tasarlanmış ancak wawedrum da bu özen yok.


    Tamamen müşteriyi yolma derdindeler servisleri sorunları gördükleri halde ya tutarsa diye utanmadan ücret talep ediyorlar ukala bir uslüp kullanıyorlar.


    Ben artık bsh grubunu para verip evime sokmam yerli markalardan f/p olanı tercih edip garantiyi 7 yıla çıkarma taraftarıyım en mantıklısı sanırım bu bir makineyi 15 yıl kullanma taraftarı değilim teknoloji sürekli gelişiyor zaten bir makine belli bir süre sonra performans kaybına uğruyor.


    Gelelim miele ye makineye 10 lira para bayılacağım üstüne birde 200 lira kurulum ücreti vereceğim yapma ya kusura bakmasınlar istediği kadar kaliteli olsun müşteriyi salak yerine koymaktır bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 9 Aralık 2020; 9:58:13 >




  • Merhaba waw serisinin was serisine nazaran hiçbir paŕçası aynı değildir ( amörtisör haric ) denge taşıda dahil sizin makinenizin ağırlığı ortalama 71 kg iken was serisi 82 kg denge taşının aynı olduğunu nerden çıkardınız acaba forum dh ye bir sürü iç aksam fotoğrafları atıldı oradan bakabilirsiniz :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profilo şikayetlerinin Almanya üretimi olan makineyle ne ilgisi var ? Wat serisinde olan sorunlar benim kullandığım waw serisinde yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt

    Dikkat ederseniz ben en başından beri eski serilerle yeni serilerin aynı kalitede olmadığından söz ediyorum sizde mesajimi alıntılarken bunun farkindasinizdir diye bu örneği sundum almanya uretimi yerli uretim diye bir ibarede bulunmadim.Siz nasil anlamak isterseniz hani profilo ve yerli üretim boschlar aynı kalitede ya sürekli bu vurgulanıyor bende öyle olmadığını belirtiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhababa.

    Konudaki ürün WM14W560TR güncelken çok sattığım bir modeldi. Şuan Almanya üretimi güncel 3 ürün var ve 10 kg lık modeller.
    Yukarıda sağolsun yorumu yazan arkadaş LifeGame beni arayarak bu model için fiyat istedi. Bir süre konuştuktan sonra o modeli almasını önerdim çünkü rakamda güncel olanlara göre iyiydi. Umarım sorunsuz kullanır ben daha önce satış yaptığım arkadaşlarda Almanya üretim olsun Yerli olsun sorun yaşarsam sonraki müşterilere önermemeye çalışıyorum.

    Şunu açmak gerekirse Almanya üretimi 10 kg lık Siemens'deki modeller şuan 8.000 tl bandında. Miele hb den baktım belki daha uygunları da vardır 9 kg en uygun model 11.000 tl bandında. Ayrıca cidden bir makineye bu parayı verip üzerine kurulum parası verip bunu neden verdiğini sormayan varmıdır varsa neden onu bende çözmüş değilim.

    Elma ile Elma'yı kıyaslamak lazım. 8 - 11 bin tl lik modellerin birebir özelliklerini kıyaslamadım fakat beni arayan müşterilerimin bazıları benden daha hakim olaya, bendeki x ürüne karşılık gelen miele ile aradaki fiyat farkına bakıp özelliklerini kıyaslayıp alıyor. Aynı ayarda ürün değil zaten o 11 bin tl olan model..

    Eski Siemens'ler yenilerden iyimidir belki öyledir. Peki eski Miele'ler yenilerden kötümü ?

    Üst modeller miele parası derken mielenin giriş segmenti parası bu. hep arabalardan örnek veriyorum ben müşterilerime; yanlışsam düzeltin ( güncel araç rakamlarını bilmiyorum şuan ama =))))

    Ben wolksvagen satıyorum en bilindik en güvendiğim arabam Passat, sizinde 500.000 tl niz var ama bir gözünüzde Mercedes'te.
    Fakat benim Passat ayarında olanı alamıyorsunuz o paraya ancak c kasa alabiliyorsunuz diyelim. Sırf mercedes almaksa olay c yi alabilirsiniz tabi. Ama aynı segment olarak aslında doluluk bakımında E kasa olandır bunu da biliyorsak neden kendimizi üzüyoruz =) ?


    - Son olarak bu her marka için geçerli arkadaşlar Profilo almışız diyelim x model, kötü çıkmış bu tüm BSH ürünlerini kötü yapmaz.
    Bugün şikayetvar'a miele ile ilgili arama yaparsanız ondada şikayet görebilirsiniz. Şöyle düşünün 100 vatandaşın kaç tanesi Siemens alabiliyordur diyelim 50 tanesi çünkü çok uçuk kaçık rakamlar değil, peki kaç kişi Miele alabiliyordur 5 kişi alabiliyormudur sizce oran böyle iken bu satış oranında satılan bir markada şikayet görmek çok daha kötü değil mi ?

    Polo'ya çok kişi binebilir veya Jetta'ya ama E kasa mercedese o kadar değil Ferrari'ye ise parmakla gösterecek kadar az kişi. E Ferrari'de şikayet görmek peki size neyi çağrıştırır?

    Ben olaya böyle bakıyorum bilmiyorum yanlış mı fakat marka takıntısı ben bu işi yapmama rağmen bende yok arkadaşlar. Ben kimseye aman ha o marka cıss demiyorum. Ben kendi markamın artılarını anlatıyorum fiyatımı veriyorum, yukarıdaki arkadaş mesela onu alma seri bitti falan diyerek kendi kazanımımı düşünsem onu alma derdim ama o makine güzel adam da kapalı kutu bulmuş neden yararlanmasın ki? Yarın başka ihtiyacı olur yine bana döner doğru yönlendirme olduktan sonra..

    O yüzden bu tartışmaların atışmaların sonu gelmiyor =) selamlar herkese sağlıklı günler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razor Crest

    Dikkat ederseniz ben en başından beri eski serilerle yeni serilerin aynı kalitede olmadığından söz ediyorum sizde mesajimi alıntılarken bunun farkindasinizdir diye bu örneği sundum almanya uretimi yerli uretim diye bir ibarede bulunmadim.Siz nasil anlamak isterseniz hani profilo ve yerli üretim boschlar aynı kalitede ya sürekli bu vurgulanıyor bende öyle olmadığını belirtiyorum.

    Sizin alıntıladığım mesajda cevap verdiğiniz forum üyelerinin kullandığı veya almak istediği makineler Almanya üretimi, bundan dolayı sizin yay sesi, plastik kazan, rulman sesi diye oldukça sorunluymuş gibi göstermeye çalıştığınız model direkt waw serisi oluyor. Ben burda sizin en başından beri beyi savunup savunmadığınızı değil sadece o mesajınızda yazdıklarınızın o modelin kullanıcısı olarak deneyimlerimle bağdaşmadığını belirtiyorum. Bunda anlamayacak bir şey yok aslında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

    Eski serilerde rulman uğultusundan başka bir ses yok ancak yeni seri üretimlerde hem rulman uğultusu hem yay sesi hem de körük sesi var.


    Ayrıca Zaten Captain Kirk arkadaşımız annesinin evindeki wat24460tr modelinin 6 senedir sorunsuz kullanıldığını Kendi evine aldığı Profilo nun sorunlarını yazıyor zaten. Burada kimsenin durduk yere ilginç yorum yapacağını düşünmüyorum sonuçta kimse de o kadar bir ürüne para verip hem mekaniksel sorunlar yaşayıp üstüne üstlük yıkama performansı yeterli olmayan bir makineyi kullanmak istemez.


    Bosch gene bir çok markaya göre kaliteli dayanıklı durumdadır. Makinemi ben 5 senedir nasıl ne şartlar altında kullandığımı Belirtmiştim. Ancak bu tek başına onu iyi yapmaz diye düşünüyorum. Ki fiyatlandırma politikası üst modeller 10 bin ₺ olmuşken bir Miele parası o fiyata Miele. Orta segment Bosch ürünleri alınana kadar da başka markalar alınır diye düşünüyorum.

    Yalnız konuda sorulan makineyle ne wat serisinin ne de profilonun modellerinin bir alakası yok sizin bunun farkında olduğunuzu tahmin ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt

    Serdar Bey merhabalar hoşgeldiniz. Bu konu epey derin bir konu ben de uzun uzun yazacağım.


    5-6 sene çıkan Siemens W T yeni Y serisi eski serilere göre donanım kalite düşüşü oldu( Y serisi hariç). Her marka kar oranını dengelemek için kaliteyi arttırır kısar veya donanımı kısar adını kullanır vb bir raddeye kadar kabul.


    Ancak hem kalite düşüşü var hem donanım düşüşü var hem de bir makine ana amacı olan yıkama işlemini iyi performanslı bir şekilde yapmıyor ise üstüne üstlük fiyatlandırma politikası aynı fiyata Miele nin daha sade ama daha kaliteli modelini alabiliyor iken ben B/S/H grubunu almanın mantıklı olmadığı düşüncesindeyim.


    Her markada kalite düşüşü var öncelikle. Miele de bile varken B/S/H grubuna çok da yüklenmemek lazım. Bunu da kabul ediyorum ama yukarda dediğim gibi aynı fiyata daha iyi alternatifler varken varsın sade olsun ama işini sorunsuz yapsın aynı fiyata daha uzun ömürlü dayanan bir makinem olsun.


    Araba konusunda da haklısınız. Ancak biz forumda kendi tecrübe fikirlerimizi sunuyoruz kimseye zorla dayatma yapmıyoruz ben kendi adıma konuşayım kendi fikir düşüncemi söylerim kararı ise alıcı verecektir.


    Ancak bu konuyu takip edip şimdi yazdığınıza göre siz de kendi kazanımınızı düşünüyorsunuz bunu kabul edin lütfen. Hem karşı tarafa yardımcı olarak karşı tarafın işini görüyorsunuz hemde kendiniz de bu işten çıkar kazanç sağlıyorsunuz. Bu sizin mesleğiniz sonuçta elbette ki olacaktır. Ancak bunu yaparken aynı durumda bir insan olarak diğer sizinle eşit şartlarda olan insanları kınamak yargılamak bana anormal geliyor bu kısmı anlamışsınızdır.


    Şikayetlere bakılacak olursak zaten hiç bir marka alınmaması gerekir. Ancak bazı şikayetler de insana fikir verebilir.


    Kendiniz bile hem müşteri memnuniyetini sağlayarak memnun ederek yarın öbür gün bana döner memnun kaldıysa diyerek kendinizi garantiye almaya çalışıyorsunuz. O yüzden kendi kazancınızı düşündüğünüzü forum üzerinden bu işin ticaretini yapıp üstüne üstlük forum yönetimine reklam parası ödediğinizi sizin de açıkça kabul edip söylemeniz lazım.


    Haklı olduğunuz taraflar da haksız olduğunuz taraflar da var bence. Amacım tartışmak kavga etmek asla değildir. Saygılarımla...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Yalnız konuda sorulan makineyle ne wat serisinin ne de profilonun modellerinin bir alakası yok sizin bunun farkında olduğunuzu tahmin ediyorum.



    Alıntıları Göster

    Siz de böyle ilginç yorumları gördükçe şaşırdığınızı söylemiştiniz. Biz de ilginç olmadığını yaşadığımız tecrübeleri paylaştık sizin lafınız üzerine. Yani bunu söyleyip de sonra konu dışı yorumlar yapıldığını söylemek etik olmuyor bence. Konu dışına çıkıldıysa madem siz de yorum yaparak soru sorarak konu dışına çıkmayabilirdiniz. Ben de bunun farkında olduğunuzu tahmin ediyorum iyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.