Şimdi Ara

siemens çamaşır makinesi teknik yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Makine kartlı mı mekanik mi fotoğraflardan anlayamıyorum ama
    son sorunu, program düzensizliği - kazan düşük devirde döndürmeme ile ilgili
    1-motor kömürleri değişimi (5 TL ye hallolabilir)
    yahut 2- kartta - mekanik kontrol saatinde sorun var (büyük çaplı tamirat)
    gibi gözüküyor, anladığım kadarıyla. Ayrıca elektrik bağlantılarının oksitlenmemiş, ıslanmamış oldukları da kontrol edilmeli.

    Bir beyaz eşyanın tüm parçalarını birbirine yakın ömürde yapıyorlar, böylesi makul ve mantıklı, bir parça sorun çıkardığında, diğer parçaların da ömürlerini tamamlamaya yakın olduğunu düşünürüm ben. Büyük tamirat gerektiren bir durum olduğunda, haliyle yenisini almak daha mantıklı oluyor.
    ana motor yahut boşaltma motoru 15 sene ömürlü, tambur mekaniği rezistans 30 sene ömürlü olsa ne olacak, ana motor değişimi gelince büyük olasılıkla yenisi alınır, kazanın kalan 15 sene ömrünü kim bekler. Bunun için üreticiler tüm parçaların kalite ve dayanıklılığını birbirine yakın olmasını hedefliyor bence..Bu da büyük çaplı tamiratlarda değişim yoluna gitmeyi mantıklı yapıyor.
  • kartlı model bu şimdiye kadar kullandığımız en iyi makine çıktı. bundan önce aeg lavamat 2502 vardı o mekanikti program düğmesi kendi kendine dönerdi, ama nedense çocukken çalıştığında korkuyor olmama en rağmen en sevdiğim makine arçelik toçtu rüyalarıma bile girmiştir deterjan çekmecesi ve program düğmeleri üstte yer alırdı bazen sıkmaya geçtiğinde duvara çarpar kendi kendine kapağı açılırdı suyunu alırken üstteki deterjan çekmecesini açıp suyun ittirdiği deterjanın lastik körükten kazanın içine gidişi izlemek ilgimi çekerdi,yumuşatıcı gözü yoktu annem duralamasnın gelmesini bekler verneli öyle dökerdi makine tam bir efsaneydi hiç bir arızası olmadığı halde daha sessiz olsun diye verip aeg lavamat almıştık
  • Gördüğüm kadarıyla makine ara sıkma işlemini yapmıyor. Son sıkmada da 2 parçalı sıkmanın ilk aşaması ara sıkma olduğundan onu atlıyor ve 1000 devire hızlanmaya çalışırken fazla atık sudan duruyor.

    Yani makinenin sorunu ara sıkma işlemini iptal etmesi ve elektronik kart ile bağlantılı gibi duruyor.

    kontrolkalemi.com sitesinde alfa romeo isimli dürüst ve işinin ehli bir ustamız var, kendisini tavsiye ederim kart tamiratı için.
  • Candoğan bey teşekkür ederim :) dediğiniz yere üye olacağım
  • Candoğan bey
    Whirlpool AWO/ D9562 6 kg 1200 devir çamaşır makinesi için yorumunuz nedir? fiyatı 1000 tl(taksitli)
    şimdiden teşekkürler
  • Merhabalar,

    siemens çamaşır makinemiz var. 10 senedir kullanıyorduk. son zamanlarda suyu ısıtmadığını farkettik. bir de bazı programlarda çalışırken duruyor tekrar çalıştır düğmesine basmassam çalışmıyor. sizce sorun ne olabilir. teknik servisten baktılar beyni gitmiş dediler. çok yüksek bir fiyat biçtiler. kendim halledebilir miyim diye düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim...
  • Makineniz bu konudaki gibi Siwamat serisinden sanırım. Bu makineler 8 dakikalık çamaşırlara suyu yedirme işleminden sonra tık diye röle sesiyle ısıtmaya geçer. Bu işlemden sonra ısıtma yoksa rezistans veya kartın ısıtmayla ilgili kısmında problem olabilir. Bunun yanında elektronik tamiratı yapan ustalardan öğrendiğim kadarı ile yeni tasarım elektronik kartlı ürünlerde ısıtma anında düşük voltaj gelirse makinede program durması problemi oluşabiliyormuş. Voltaj probleminiz varsa makineyiş voltajın düzgün geldiği saatlerde kullanmayı deneyin, durma ve ısıtmama sorunu devam ederse problem dediğim gibi elektronik kart veya ısıtıcıdadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qxqxqx

    Merhabalar,

    siemens çamaşır makinemiz var. 10 senedir kullanıyorduk. son zamanlarda suyu ısıtmadığını farkettik. bir de bazı programlarda çalışırken duruyor tekrar çalıştır düğmesine basmassam çalışmıyor. sizce sorun ne olabilir. teknik servisten baktılar beyni gitmiş dediler. çok yüksek bir fiyat biçtiler. kendim halledebilir miyim diye düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim...


    işinin ehli bir elektronikçi tamir edebilir.makinenizin mekanik ömrü uzundur.kartı tamir ettirebilirseniz daha uzun süreler kullanabilirsiniz.
  • +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brent


    quote:

    Orijinalden alıntı: T-una


    quote:

    Orijinalden alıntı: VooDoo

    Candoğan bey aynen dediğiniz gibi yaptım sadece ön paneli çıkartırken deterjan çekmecesinin oradaki vida paslanmış sökemediğimden koparmak zorunda kaldım, ön panel çıkınca taşı yerine oturtup ardından çemberi klipsinden güzelce sıkıştırdım sonra makineyi tekrardan toplayıp içine bir miktar çamaşır atıp su aldırıp ardından sıkma programında çalıştırdım, makine gayet güzel sessizce eskisi gibi çalışıyor, paylaşımınız ve yardımınız için teşekkür ederim.


    Helal olsun


    T-una bey, tabi her arızada bu kadar başarılı olamayabiliriz yarın öbürsü gün karşıma daha karmaşık şeylerde çıkabilir

    Konuyu ben buraya açtım bakabılırmısınız?http://forum.donanimhaber.com/m_93295494/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.