Şimdi Ara

Sid Meier's Civilization V (2010) [ANA KONU] (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.953
Cevap
28
Favori
198.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önceden tüm DLC paketleri ve güncellemeleri içeren Complete Edition sürümü indirimde 18 liraya alınabiliyordu. Şimdi ise ana oyun artı DLC paketleri ve güncellemeleri ayrı ayrı satıyorlar, indirimde toplam 12,25 + 54,25 = 66,50 liraya alınabiliyor. Kötü olmuş. Alacaklar olanların ana oyunun yanına Gods and Kings ve Brave New World DLC paketlerini de almalarını tavsiye ederim. Bunlarsız oyun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 11 Kasım 2017; 0:8:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam'de online oynayan var mı ?
  • arkadaşlar merhaba yaklaşık 400. turlardan sonra çalışmayı durdurma hatasının çözümü varmıdır teşekkürler
  • online isteyen pm atabilir veya sorusu olan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: good16

    online isteyen pm atabilir veya sorusu olan

    Hocam 1 haftadır online'da takılıyorum da iki çift sözüm var. Şu oyunu Age Of kafasıyla oynayan gerizekalılar var multide çok sinirimi bozdu. Mesela 4 kişilik lobi var oyuna başlıyoruz, kısa bir süre sonra birisi diğerine savaş açıyor ve başkentini ele geçiriyor ki ben daha 1 tane devletle karşılaşmamışım etmemişim normal oynuyorum. Başkentini kaybeden adam oyundan çıkıyor, savaşı kazanan da "easy win" yazıp çıkıyor. Ulan Age of Empires mı oynuyoruz biz diğer 2 kişi neyiz burada mal mıyız zamanımızı niye öldürüyorsunuz. Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım gitti age of oynuyormuş gibi early'de rush yapıp 1 şehir ele geçirince kendilerini kazanmış sayıp çıkıyorlar. Defalarca aynı şeye denk geldim.

    Neyse hocam sizinle görüşelim eğer hala oynuyorsanız ben aktif olarak oynuyorum bu oyunu ama doğru düzgün multiplayer ortamı bulamadım hiç.
  • Hocam bu oyunu multi oynayacaksanız kemik bir kadro lazım. Yani bende onlineda takılıyordum yalan yok mesela Great Library'i bir turla kaçırdığımda çıkmıştım oyundan. Ama 3 tane arkadaş atıyorduk eskiden sık sık , Co - op tarzı ai'ye karşı epey zevkli oluyordu. Diyeceğim odur ki öyle herkesle multi oynanmıyor bu oyun. Bir zaman kararlaştırmak lazım , şöyle 4 5 saat gerekirse affetmeden gömmek gerekiyor. Yoksa adam geliyor 30 dk'ya işim var deyip çıkıyor ne yapalım senin için save mi alalım?

    Epeydir Civ atmıyorum ama forumdan 3 4 kişi toplanabilirsek bence zevkli olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: good16

    Hocam bu oyunu multi oynayacaksanız kemik bir kadro lazım. Yani bende onlineda takılıyordum yalan yok mesela Great Library'i bir turla kaçırdığımda çıkmıştım oyundan. Ama 3 tane arkadaş atıyorduk eskiden sık sık , Co - op tarzı ai'ye karşı epey zevkli oluyordu. Diyeceğim odur ki öyle herkesle multi oynanmıyor bu oyun. Bir zaman kararlaştırmak lazım , şöyle 4 5 saat gerekirse affetmeden gömmek gerekiyor. Yoksa adam geliyor 30 dk'ya işim var deyip çıkıyor ne yapalım senin için save mi alalım?

    Epeydir Civ atmıyorum ama forumdan 3 4 kişi toplanabilirsek bence zevkli olur.

    Benim zaman açısından sıkıntım yok özellikleri akşamları sabahlara kadar oynayabilirim. 3-4 kişi olsak yeterli zaten dediğiniz gibi.
  • Online da aynı dediğiniz gibi olduğundan, online oynamayı bıraktım. Ben orada medeniyet, insanlık kurmaya çalışıyorum. Adam 20. tur gelip beni darma duman ediyor. Yapay zekaya karşı oynamak daha zevkli yada casual oyuncu bulacaksın. Onlarla da çok iyi gidiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swothra

    Online da aynı dediğiniz gibi olduğundan, online oynamayı bıraktım. Ben orada medeniyet, insanlık kurmaya çalışıyorum. Adam 20. tur gelip beni darma duman ediyor. Yapay zekaya karşı oynamak daha zevkli yada casual oyuncu bulacaksın. Onlarla da çok iyi gidiyor.

    Yapay zekanın da bazı mallıkları sinir bozucu ama dediğiniz gibi multide oynamaktansa böylesi daha iyi şimdilik.
  • Şu oyunda ekonomi nasıl oluyor. Başkenti güzelce geliştiriyorum vs 2. 3. şehre geçince ekonomi çöküyor artık. Sürekli eksiye gidiyor. Bu oyunda para veren ve para yiyen şey nedir? Asker basmak para yiyor mu?
  • İlk olarak sana ekonomi için önerim bir işçi ile şehirleri yol ile bağlaman.Bunu yaparsan sana ciddi bir altın yardımı olucak. 530'lu turlarda 1700 geliyordu o bağlama isinden.Zaten şehiri bağlayınca seherin adının hemen altında Bağlantı işareti gelir.



    Birimler ve binalar paranı kullanırlar.Paranin üstüne gelerek bina ve birimlere ne kadar para harcıyorsun görebilirsin.Binalari yaparken açıklamasında Maintence yazar.O harcayacagi paradır tür başına.



    Ekonomi için yapabildiğini kadar Caravan bas.Yapabiliyorsan Cargo Ship daha çok para vericek.



    Guild'i açarak ise Şehirlerde ekstradan altın üretimi açarsın.Ekonimin kötüye gidiyorsa fazladan sehirin varsa build yerine ekstra para kazanmayı secebilirsin.Ayrica işçilere Trade Post kurdurabilirsin.



    Veyahuta şehrine Bank,Exchenge Stock gibi yerler yaparakta ekonomini artirabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bemozerd -- 6 Şubat 2018; 9:14:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bemozerd kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkürler.
  • Önemli Değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bemozerd kullanıcısına yanıt
    Peki bişi daha sormak istiyorum. Teknoloji ağacında her teknolojiyi öğrenmek gerekir mi yoksa kendimize bir kulvar belirleyip oradan koşmak mı daha iyidir? Çünkü teknolojilerin verdiği özel yapıların hepsini yapamıyorsun, başkalarıda el atmış oluyor. Nasıl yapmak gerekir sizce?
  • Bu oyunda genel taktik verenleri ve istiyenleri anlamiyorum. Bu oyunu guzel yapan detay zaten belirli bir klavuzunun olmamasi. Sartlar komsulariniza, medeniyetinizin ozeliklerine ve cografi konumunuza gore surekli degiskenlik gosteriyor.



    Ozetle bu ne ise yarar diye bilgi verilebilir ona lafim yok ama bu oyunun genel bir taktigi yok. Ayrica her yapinin ve politikanin neler verdigide oyun icinde cok net bir sekilde yaziyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dangerwrestling D kullanıcısına yanıt
    Sırf yorum yapmak için mi yazdın acaba? Anlamamaya devam ederek, yaşımını sürdürebilirdin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 9 Şubat 2018; 13:42:12 >
  • Anlamsız yorumlar yapan birisini anlayamamam gayet doğal. Neye itiraz ettiğinizde belli değil zaten. Bu oyunu benim oynadığım sürenin çeyreğinin çeyreği kadar anlayarak oynarsanız dediklerime farkında olmadan yaptığınız oyun içi hamlelerle geliceksiniz zaten.
  • Bir kere bu oyunda ciddi tarihsel sıkıntılar var. Biliyorum Civ serisi hiç bir zaman gerçekçi tarihsel deneyim vadetmemiştir. Yani bir EU, bir Total War la aynı çizgide değildir. Tutup Tengrici Babil Devleti kurabilirsin veya İngiltereyle Piramit inşa edersin falan.Ancak Ramses neden Arapça konuşuyor abi Ya da ne bileyim bütün Ortadoğu medeniyetlerinde neden Türkçe ilahi ya da melodiler duyuyoruz. Darius neden İbranice konuşuyor? Yunanın lideri niye Büyük İskender?Attilayı, Cengiz'i oynuyoruz. Gıy gıy gıy Güney Asya müzikleri falan çalıyor. İnsan azıcık özenir lan.
  • Çok geç gördüm ancak bu konuda net bir taktik yok aslında.Devletine vede Oynanisina bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.Ben şahsen saldırgan bir tavır ile oynadigimdan ilk askeriye ilerliyorum.Fakat diğer teknolojiler ile de arada fazla fark olmasın muhakkak.Yani mesela Askeriye önem veriyorsan en alttan 2 yapıyorsan üstten 1 yap.Zaten oyun sana hepsini açtırıyor.Buna sen karar vericeksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Büyük İskender Yunandır zaten. Tarihsel olan makedonya ile şuan ki makedonyanın yer dışında bir alakası yok. Şuan ki makedonya slav asıllı. En azından şu söylenebilir ki İskender Yunan değilse Slav hiç değildir.

    İskender Yunan devletlerini birleştirip sefere çıkmıştır. Hatta Yunanistan, Makedonya kurulduğundan beri protestolar yapıyor Makedonya'nın adını değiştirmesi için. Sırf bu yüzden Yunanistan Makedonyayı AB ye ve Natoya sokturtmuyor, veto ediyor.

    Yunanlılar seviyorlar şımarık çocuğu oynamayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 26 Şubat 2018; 20:58:11 >
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.