Şimdi Ara

Sid Meier's Civilization V (2010) [ANA KONU] (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.953
Cevap
28
Favori
198.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler baslangic icin taktik varmi su tura kadar sunu yap vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep 2 okçu ve 1 savaşçı yaptıktan sonra asıl gelişime başlarım. Eğer barbarlar aktif ise tabii ki, çünkü başlarda barbarlar aşırı sorun çıkartıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canerx1234

    Beyler baslangic icin taktik varmi su tura kadar sunu yap vs.

    İlk önce hep işci çıkartırım,birde bölgemdeki kaynakları kullanacak teknolojileri ilk geliştiririm,
    bir tane işciden sonra ya anıt yaparım yada barbarlar yakındaysa savaşcı çıkartırım,
  • Sistemin hızına ve oyunda ilerlemeye bağlı tur geçiş hızı. Ssd kullanıyorum işlemci de iyi o yüzden hızlı geçiyo benim turnler
  • Arkadaşlar ben bu Allahın belası oyunu aldım ne ettiysem çalışmadı oyunu kinguinden aldım 15 liraya cd key olarak steame aktive ettim güzelce yükledim başlatında 3 seçenek geliyor DX9 DX11 ve Windows8 tablet modu diye hangisini seçersem seçeyim oyun başlamadan çat hatasız bi şekilde kapatıyor kendini. Windows 10 desteklemiyormuş oyun 2K'in sitesinde yazıyor. Windows 10 kullanıcıları bu bela oyundan uzak dursun internetteki çözümlerin hiç biri işe yaramadı param boşa gitti key olarak aldıgım için steame de iade edemiyorum. Ek bi çözüm bilen varsa yardımcı olursa sevinirim kaç kere oyunun dosyalarını verify ettim o da bi halta yaramadı uyumluluk, yönetici olarak çalıştırma falan zaten hak getire.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 12 Haziran 2016; 3:05:06 >
  • ShadowofDeath06 kullanıcısına yanıt
    Valla ben windows 10 da rahatça oynuyorum oyunu, belki ek windows sürücülerine ihtiyaç duyuyordur oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gold edition keyi aldım birde DLC leride oynarım diye daha oyunu açamıyorum. Nvidia kullanıyorsanız driver sürümünüzü paylaşabilir misiniz hocam?
  • Oyunu save dosyaları dahil herşeyiyle beraber sildim ve Nvidia 368.39 No'lu versiyonu kurdum son driver buydu. Ardından steamden oyunu tekrar indirdim. Hedef dizindeki Launcher.exe yi windows 7 uyumlu yaptım şuan oyun DX10-11 de açılıyor inşallah oynarken hata vermez.
  • Beyler marathon modda üretim hızının aynı kalıp sadece bilimin marathon oldugu mod varmı bos bos turn cekiyoruz marathonda.
  • arkadaşlar birkaç sorunum var . 1.si politikada bedava işçi göçmen falan veren politikaları yapınca hiçbişey vermiyor .
    2.si ticaret için kervan yada kargo gemisi çıkmıyor . nedeni ne olabilir
  • mutluluğun çok fazla olmasının avantajı var mı . yoksa fazla kaynakları satıp para mı yapayım
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    Ilk olarak altin caga girmeni hizlandirir ikinci olarak aesthetic deki politikalarindan birinde mutlulugun yarisi kulturunude etkilemekteydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar ingilizce gerek?
  • arkadaşlar oyuna türkçe yama kurdum ama bi sorunum var oyun kayıt edilemiyor menü ye bastıgım zaman kayıt yeri gözükmüyor o yüzden otomatik kayıt falan varsa nereden açıcam yamayı kaldıramam ingilizcem iyi değil o yüzden otomatik kayıt yaptırmam lazım
  • Yalnız 1den fazla olan kaynakları satın friend ise varsa karşı tarafta 1den fazla olan kaynakla takas yapın yoksa 7 gold turn başına isteyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brave new world dlc lı yenı turkce yama

    http://www.civilization-tr.com/civilization-5-turkce-yama/
  • Arkadaşlar bir sorunum varda Civilization 5 de bilen varsa lütfen yardım etsin sinir oldum oyunu bıraktım.Benim 2 tane şehir devleti olarak müttefiğim var.Bu 2 şehir devletini korumaya almadığım halde gidip başka milletlere savaş açınca savaşa bende girmiş oluyorum.Hem müttefik olup hemde korumaya alırsam bunları benimde girmem normal fakat ben sadece müttefiğim korumaya almadığım halde birilerine savaş açınca bu şehir devletleri, bende savaşa dahil oluyorum.
    http://images.akamai.steamusercontent.c ... 823B5A16D/
    Bakın sağda yazıyor Ife savaş açtı diye yazıyor
    http://images.akamai.steamusercontent.c ... BBED01A08/
    Burdada müttefiğim olan şehir devletini korumaya almadığım gösteriyor.
    Ve ekranda Dariusa savaş açtınız diye bildiri geldi.

    Bir bug felanmı oluştu acaba ? Mod olarak İnfo addict,Unit pact Wiewer ve kaynakları gösteren simgeler modları kurulu.
  • Oyunu artık kimse oynamıyor mu yahu? Yokmu yardımcı olacak?
    Arkadaşlar bir sorum var Civilization 5 hakkında bilen varsa yardımcı olabilir mi ? Şimdi benim 1 tane müttefik olduğum şehir devleti var.Bu şehir devleti, askeri bir şehir devleti.Görevlerini yaptığım için müttefik olduk yalnız bu şehir devletini korumaya almadım.Neyse biraz zaman geçtikten sonra bu şehir devleti, Amerika'ya savaş açtı ve yukarıdaki yazıda ''Amerikaya Savaş İlan ettiniz'' diye bir yazı belirdi.Yani ben bu savaşa neden dahil oldum?

    Benim bildiğim kadarıyla bir şehir devleti kendi başına diğer medeniyetlere savaş açamaz.Yanlış mı biliyorum ? Birde ben şöyle yorumladım bu olayı ; Bir şehir devleti ile müttefik olursam ve korumaya alırsam o şehir devleti herhangi bir yere savaş açar ise onları koruma sözü verdiğim için savaşa benimde dahil olmam normal fakat benim olayımda bu şehir devleti ile sadece müttefiktik yani korumaya almadım.Neden ben şehir devletinin savaşına dahil oldum? Bugmu oldu acaba diye düşündüm.Belkide ben farklı biliyorumdur yanlış yorumlamışdır.Oyunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.

    Birde müttefik olduğum şehir devletinin savaş açtığı ülke olan Amerika ile benim dostluk anlaşmamız vardı(Savunma Anlaşmadı) Haliyle böyle bir anlaşma varken benim savaş açtığımı gören diğer devletler Guard(Savunucu) durumuna geçtiler sebepleri ise ''Dostluk antlaşması imzaladığımın birine savaş açtınız'' Diye yazıyor.Böyle oluncada herkes bana düşman oldu.Oyuna devam edesim gelmiyor.Bilen varsa lütfen yardımcı olsun.İyi oyunlar.

    Bakın sağda yazıyor ; Müttefiğiniz olan şehir devleti Amerikaya savaş ilan etti diye.Ekranın ortasında da ''Amerikaya savaş ilan ettiniz'' diye yazdı.
    http://i.hizliresim.com/o7RjAb.jpg
  • Ricardo Quaresma kullanıcısına yanıt
    şöyle olmuş olay... Geminin altında olan yeşil bayraklı devlete savaş ilan edilmiş (türk değil açık yeşil olana). Bu durumda tahminen;

    siz o açık yeşille müttefik olduğunuzdan sizde savaşa girmiş oldunuz. siz savaşa girince state devletlerde yanınızda yada düşmanınız olarak savaşa girdiler.

    Stateler yani şehir devletler savaş ilan edemezler. Sadece normal devletler ona saldırdığında savaş durumuna geçerler.. Bu durumda da siz onunla istediğiniz durumda olun(korumaya alma durumu hariç). sizin durumunuz amerkalılarla değişmez.

    Yada bug olmuştur. Ama bu durum hiç olmadı daha önce..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedehakan

    şöyle olmuş olay... Geminin altında olan yeşil bayraklı devlete savaş ilan edilmiş (türk değil açık yeşil olana). Bu durumda tahminen;

    siz o açık yeşille müttefik olduğunuzdan sizde savaşa girmiş oldunuz. siz savaşa girince state devletlerde yanınızda yada düşmanınız olarak savaşa girdiler.

    Stateler yani şehir devletler savaş ilan edemezler. Sadece normal devletler ona saldırdığında savaş durumuna geçerler.. Bu durumda da siz onunla istediğiniz durumda olun(korumaya alma durumu hariç). sizin durumunuz amerkalılarla değişmez.

    Yada bug olmuştur. Ama bu durum hiç olmadı daha önce..

    O bassetiğiniz yeşil bayraklı şehir devleti aslında benim müttefiğim.Amerika ilede bir dostluk anlaşmam var(Yani birbirimize saldırırsak diplomatik ceza yeriz) ve Amerika benim müttefik olduğum şehir devletine bir savaş açıyor.Haliye bende bu şehir devletiyle müttefik olduğum için bende Amerikaya savaş açmış göründüm.Ekranın ortasında ''Amerikaya savaş açtınız'' diye bir yazı göründü.Amerika ile bir dostluk anlaşmam bulunurken onlara savaş açmamdan dolayı diplomatik ceza yedim ve diğer ülkelerle konuşma penceresinde ''Dostluk anlaşması yaptığınız birine savaş ilan ettiniz'' diye kırmızı bir yazı beliriyor.işin aslı bu şekilde birde şöyle bir yanı var;

    Daha önceki oyunlarımda benim müttefik olduğum şehir devletine, başka bir ülke savaş açtığı zaman, savaşa bende dahil olmuyordum.Fakat bu oyunumda ilk defa müttefik olduğum bir şehir devletinin savaşına bende dahil gözüktüm.Bir bug oldu sanırım.Çünkü oyunda oldukça fazla şehir devleti var ne birsürü görevler veriyorlar ister istemez o görevleri yaptığın vakit müttefikliğe kadar seviyeni ilerletmiş oluyorsun.Ve Akılcı bir politika, savaştan uzak bir ülke yönetmen oldukça zorlaşır.Yani her müttefikim olan şehir devletinin savaşına bende dahil olursam neredeyse herkesle savaş durumuna girmiş olurum.Bu pek mantıklı değil.
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.