Şimdi Ara

★Sıcaklıktan Kaynaklanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri★ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
944
Cevap
34
Favori
127.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guzel konu
  • @makedonn

    makedon hocam yeni görevinizde size başarılar dilerim , son 2 yıllık azminizde sonuna kadar hak ediyordunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayati54

    @makedonn

    makedon hocam yeni görevinizde size başarılar dilerim , son 2 yıllık azminizde sonuna kadar hak ediyordunuz


    Görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • Eline sağlık, yaz aylarında herkesin ihtiyacı olacağı bi konu
  • ben fanı çıkaramıyorum yapışmış kalmış oraya çıkmıyorr.. Mandallı değil hem klipsli 4 tane etrafında var çeviriyorum kaldırıyorum hepsini çek çek çıkmıyo
  • anakart ---39
    işlemci-----70
    Gpu--------60 sıcaklıklar bu arada düzeltmeme bişey yapmama gerek varmı üstteki uyarıma dikkat edin lütfen
    fan hız
    cpu 3500 -3700 rpm
    1. kasa 1400 kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 23 Ağustos 2011; 15:11:33 >
  • İşlemci marka ve model nedir? İşlemcinin çıkmaması termal pasta kaynaklıdır. Termal pasta polimerize olup, yapışkan gibi olur. Çekmek yerine yana, aşağı yukarı kaydırarak çıkartın.
  • Tam ihtiyacım olan konu emeğinize sağlık.Hp compaq notebook 4.5 ay kadar sonra garantisi bitiyor.Geçen kış fanında yüksek ses vardı başkaca bir sorunu yoktu.Kısa bir süre biosdan fanı sürekli çalıştırı kapattım dinlendiğinden katlanılır oluyordu.Sonra servisine götürdük ses hala devam ediyordu pc bir ay sonra görebildim.İl dışındaydım.Sonra pc lazım olduğundan tekrar fan sürekliden değiştirdim sorunsuz kullanıyordum.Geçen hafta birden netteki en basit oyunları oynayamamaya başladı.Speed fan neredeyse hep kırmızıda .Basit flash oyunları oynarken 78-82 aralığında.Flash player ekran kartı hep güncelledim.Garantiye yollamak istiyorum ancak tekrar aynı şekilde yollamaları da ihtimal.Bir açılma temizlenme yapılmamıştı.Şimdi çözüm nedir? cpu şuan speedde 57-60 aralığında sadece bu sayfa açık.Garantide bekletirlerse diye dışarıdan yaptırsak ortalama ücretleri biliyor musunuz?Pc lazım bu dönem ancak bir daha ki ay garantisine verebilirim ama o ara işlemcilere kartlara bir şey olsun da istemiyorum.Çok uzun oldu kusura bakmayın.Çok teşekkürler tüm bilgiler için.




  • Dışarıdan yapılacak bir müdahale garanti dışı bırakacaktır. Her halükârda garantiye sistemin kapandığını bildirin, gereken temizlik yapılacaktır. Dilerseniz siz de basitçe temizleyebilirsiniz, anlattım konuda.
  • Aslında sistemde kapanma yok bahsettiğiniz yöntemlerde fayda etmedi maalesef.Sadece flash oyunlarda ağırlaşıyor bu başka nedenle olmaz ve bu değerler fazla anladığım kadarıyla yanıtınız için çok teşekkür ederim önerinize göre yönleneceğim.Şimdi garantiye verene kadar format vs le alakalı bir şey yapmayayım fandan kaynaklıdır doğru anladım değil mi? İyi forumlar...
  • Sıcaklık değerlerinizde kimi dizüstü bilgisayarlar kapanabilir ancak bazı dizüstü bilgisayarlar içinde normal dahi sayılabilir. Toshiba Tecra serisi mesela çok ısınır. Ancak Asus'un bazı modelleri ise hiç ısınmaz. Demem şu ki flash içerikli oyunlarda donma oluyorsa sıcaklık kaynaklıda tabii ki olabilir. Zararlı yazılım kaynaklı dahi olabileceği gibi RAM vb. yetersizliklerden de kaynaklanabilir. Yani birçok sebebi olabilir. Başlangıç programlarını denetleyin. Garantiye sıcaklık kaynaklı olabileceği için gönderin, durumdan bahsedin. Bence sıcaklık şu sıcak yaz günlerinde temel faktördür. O yüzden gönderin. Serviste format dahi atabilirler. Garanti kapsamındayken asla dış müdahale yaptırmayın, siz açmaya kalkmayın. Garanti dışı kalır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hocam benim toshiba dizüstü bilgisayar geçen gün açılmadı daha doğrusu fan çalıştı ancak ekrana hiç görüntü gelmedi bir yetkili arkadaşa durumu gösterdim o da bilgisayrarın aşırı ısınmasından dolayı ekran chipinin yanmış olabimesinden bahsetti ekran chipi değişimi masraflımı ya da onarımı mümkünmü yanıtlarsanız sevinirim
  • Monitörü bozulmuş olabilir, anakartında ya da işlemcisinde sorun olabilir. Hangi bileşenin bozulduğu hakkında kesin bir kanıya varılamaz. Garantisi devam etmiyorsa bir servise gönderin, hangi parçada sorun oluştuğunu öğrenin ki ona göre bir fiyat çıkartısınlar.
  • arkdaslar pc nin power dügmesine basıyorum sistem gelmiyor aradan yarım saat gectikten sonra uyarı sesi glyor ve sistem baslıyor format attım ama yine düzelmedi bilgisi olan yardımcı olabilecek kimse varmı ?
  • Şimdi bir dakika, biraz daha detaylı bahsetmeniz gerekir.

    Sisteminiz yarım saat boyunca açık mı bırakıyorsunuz, açıksa bu esnada simsiyah bir ekrana mı sahip oluyor. Sisteminiz dizüstü mü, masaüstü mü?
  • bak daha ayrıntılı söylim power dügmesine bastıgın zaman kasanın iki ısıgı yanıyo ve uyarı sesi ile birlikte monitorde sayılar gelmeye baslıyor demi bende o gelmiyor dügmeye basıyorum aradan yarım saat geciyor o zman sayılar gelmeye baslıyo ekran siyah sanki kasa hic acılmamıs gibi monitorun ısıgı yanıp sönüyor
  • Kendi kendine kapanma sorunları oluşuyor mu? Yoksa açıldıktan sonra mesela 6-7 saat hiç kullandınız mı? Yani akabinde sağlıklı mı çalışıyor sisteminiz. Yavaşlama vs var mı? Açılınca direk BIOS'a girin, H/W Monitör sekmesinde CPU sıcaklık değerleri yazacaktır, o monitörde bilgisayarınız yarım saat beklesin bakalım kapanma, gibi sorunlar oluşacak mı? Ayrıca oradaki değerleride gözlemleyin ve buraya ekleyin. Sıcaklık kaynaklı olması muhtemel gibi. Sıcaklıkla ilgili mi onu bir öğrenelim diğer seçeneklere bakarız.
  • yok kapanma sorunu onlarda rahat. tabi acıldıktan sonra tüm islemlerimi yapabiliyrm pc yi kapatım acsam hic bir sorun yapmıyor rahat kapanıp acılıyo sadece ilk seferde acılmıyo cok bekliyo. sıcaklık olacagını sanmıyorum kasanın ici buz gibi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxmmaann

    yok kapanma sorunu onlarda rahat. tabi acıldıktan sonra tüm islemlerimi yapabiliyrm pc yi kapatım acsam hic bir sorun yapmıyor rahat kapanıp acılıyo sadece ilk seferde acılmıyo cok bekliyo. sıcaklık olacagını sanmıyorum kasanın ici buz gibi .


    Tamam, bu sorunun sıcaklıkla alakası yok o zaman. Zaten öyle görünüyordu emin olmak istedim.

    Hocam şimdi sizden basit bir şey ama denemenizi istiyorum, anakart üzerinde BIOS pili yer alır, o pili değiştirme şansınız var mı?

    Herhangi bir kırtasiyede de bulunur.


    http://forum.donanimhaber.com/m_13859927/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • degistirmem zarar vermesin pc ye .
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.