Şimdi Ara

Sıcak Kemoterapinin Faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karın içindeki tümör ve kanserin çıkarıldığı Sitoredüksiyon ve Sıcak Kemoterapi (HIPEC) sonrasında hayatta kalma oranının arttığını bildiren çalışmaların sayısının yanı sıra bu tedavinin en cazip taraflarından biri de ciddi yan etkilerinin geleneksel kemoterapiye göre daha az olmasıdır.

    Geleneksel kemoterapi ile ilaçlar kan dolaşımına girer ve vücudun tamamında dolaşırlar. İlaçlar hızla çoğalan herhangi bir hücreyi öldürür ki bu kanserin kilit noktasıdır. Bu yaklaşımın önemli bir dezavantajı saç dökülmesi ve mide bulantısı gibi iyi bilinen kemoterapi yan etkilerine neden olan hızlı çoğalan sağlıklı hücrelere zarar vermemesidir. Bu da hastalar açısından en can sıkıcı kabul edilen iki önemli yan etki olan saç dökülmesi ve mide bulantısının sıcak kemoterapiden daha az olasılıkla meydana geldiği anlamına gelir. Buna ek olarak sıcak kemoterapininin diğer faydaları şunlardır:

    Geleneksel kemoterapiye göre daha rahat iyileşme evresi ve daha fazla hayatta kalma süresi/olanağı

    Isı Faktörü – Laboratuar ortamında yapılan araştırmalar çeşitli ilaçların daha yüksek bir sıcaklık derecesine getirildiğinde (hafif hipertermi) daha etkili olduklarını keşfetmiştir. Kanserli hücreler yüksek sıcaklığa dayanamadığından ısıtılmış ilaçların tümörlere daha derin nüfuz edebileceğine inanılır. Sıcak kemoterapide solüsyonun ısıtılması, kemoterapi ilaçlarının tümörler tarafından emilimini artırabilir ve sitoredüksiyon gibi bir cerrahi işlemden sonra karında kalan, hala elimine edilememiş mikroskopik kanser hücrelerini yok edebilir.

    Kemoterapiye olan direnci önlemesi – Araştırmacılar sıcak kemoterapi yönteminde, hastalıklı hücrelerin vücutta kanseri öldüren ilaçlara maruz bırakılmasıyla çeşitli kanserlerde kemoterapi tedavisine karşı direncin üstesinden gelinebildiğini bulmuştur.
    Lokal uygulama imkanı – Sıcak kemoterapi (HIPEC), lokorejyonel bir tedavidir bu da yalnızca kemoterapinin temas ettiği yüzeyleri etkileyen teknik bir yöntem olduğu anlamına gelir.

    Daha yüksek ilaç konsantrasyonunun/ilaç dozlarının güvenli bir şekilde verilmesi – Sıcak kemoterapi ilaçları karın boşluğunda kaldıkları ve vücudun geri kalanına yayılmadıkları için, bu tedavi yaklaşımı doktorların vücuda yüksek dozda ilaç verebilmesine imkan tanır.

    Daha az yan etki ve daha fazla güvenlik – Sıcak kemoterapide yüksek konsantrasyonda kemoterapi solüsyonu peritoneal plazma bariyerini geçememediğinden – yani tedavi bölgesinin dışına çıkamadığından – daha az yan etkiye sahiptir. Ayrıca kemoterapinin bazı yan etkilerini azalttığı da görülmüştür.

    Sıcak kemoterapinin çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olan kanser hücrelerini yok etmede başarılı olduğu görülmüştür.
    Son 20 yılda yapılan çalışmalar ve tedavilerden alınan sonuçlar göz önüne alındığında sıcak kemoterapinin karın içinde ileri evre kanserlerin tedavisinde sitoredüksiyona yardımcı olarak en etkin yaklaşım olduğu düşünülmektedir.

    Yan etkileri ve riskleri için;https://sicakkemoterapitedavi.com/sicak-kemoterapi-yan-etkileri-ve-riskleri-nelerdir/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.