Vergilerin ağırlığı ve Trafik cezaları
Biliyorsunuz ki ülkemizde gizli saklı , ağaç altına engel arkasına park ederek trafik cezası yazmayı hedef haline getirmiş bir trafik birimi mevcut. Bir de alakasız ve olmayacak yerlerde yapılan duba ile yol daraltma ve trafik çevirmeleri ayrı bir konu.
Bu bayramda yine bir çoğuna denk geldim. Bir de bunun farklı boyutu olan ve teknoloji ile harmanlanan versiyonu var. Drone ile tespit sistemi.
Neden bu kadar vatandaşa düşmanlık var anlamıyorum. Halbuki gittiğim şehirlerarası yolların tadilata ihtiyacı var , her yer yama ve yol çok bozuk. Sürekli köstebek gibi çukura girip çıkıyoruz. Zaten hizmet dedikleri anadolu otoyolu-izmir otoyolu-niğde otoyolu-kuzey marmara otoyolu ve yine yap işlet devret ile yapılan köprüler , havalimanları direkt vatandaşa zarar. Bu kadar vergi toplamaya bu hizmetleri bile yapamıyorlar. Biz de eski hükümetlerin yaptığı yol ve köprülerin olduğuna dua ediyoruz.
Bu kadar vergi toplayıp , üstüne bu tarz basit hizmetleri de veremeyen Maliye ve Hükümet , zaten ağır olan vergi yükünü nasıl dolaylı olarak arttırabilirim de yeni vergi girişleri sağlayabilirim derdinde.
Akaryakıta otomatik ÖTV artışı gelmesi gündemde :
Gelir idaresi başkanlığı saçma bir uygulama olan yurtdışı çıkış harcının 3000 lira olmasını ve her yıl yeniden değerlendirmeye tabi tutulmasını istiyor:
Bir çok vergi kaleminde yapılacak artışlar ile ülkemin sırtına daha ağır bedeller yükleyerek hazineye para sokmaya çalışılması:
En düşük fiyatlı aracın bile en az %80 ÖTV'ye sahip olması ve hala ÖTV düzenlemesinin gelmemesi , cep telefonlarında %50 ÖTV olması , Beyaz eşya gibi temel bir üründe bile ÖTV olması vb bir çok örnek bu ülkenin halkının durumun farkında olmadığını , hükümetin ülkeyi doğru yönetemediğini gösteriyor. Halbuki faiz-enflasyon sarmalında ülkeyi batağa sürükleyen yine kendileri.
Bu yanlışlara rağmen hala muhalefet bloğunun bir şey yapmaması veya yapamaması durumu daha vahim hale getiriyor. Demokratik bir hak olan erken seçimi dillendirmek , mevcut hataları dile getirmek muhalefet için bu kadar zor olmamalı. Burada kişiler değil sistem problemli. Tek istediğimiz adil,demokratik ve refah bir hayat. Ekonomik olarak düzgün ve gerçek manada adalet bulunan bir ülke.
Merhabalar. Yarın İstanbul-Antalya yolculuğum olacak.
Rota olarak İzmit-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyon-Isparta-Antalya düşünüyorum. Yol güzergahında hem beni yoldan uzaklaştırmayacak hem de görmen iyi olur dediğiniz yerler , tavsiyeler var ise belirtirseniz memnun olurum.
Millenicom muhattapsız internet
Sorunumu çözecek kimse bulamıyorum. İptal talebinde bulundum aranmıyorum. Bu nasıl bir firma çözemedim. Her şeyi problem olur mu ya? Tutulacak yanı yok.
Müşteri hizmetleri biz bir şey yapamıyoruz genel müdürlük sizi arayacak diyor. Bu amatörlük ne kadar acaba? Zaten Socar iştiraki bir firmadan ne beklenir. Ülkeyi soymak tek gayeleri. @millenicom
DH paraya doymadı mı?
Arkadaş bu ne reklam ya. Mobil resmen reklam dünyası. Forumda dolaşmakta zorlanıyorum. Sayfa yenilemeye , yeni bir konuya tıklamaya korkuyorum.
Reklam aldıkları firmalarda cabası. Hiç biri bir naneye benzemiyor. Koca teknoloji forumu oldu diyoruz ama belli ki tiktoker mantığı dönüyor hala üst tarafta.
Yola gece mi çıkacaksınız gündüz mü?
Henüz tatil veya memleket ziyareti için yola çıkmamış ve çıkmayı planlayan arkadaşlara soruyorum. Özellikle çok uzun yol gidecekler veya İstanbul'dan trafiğe takılmadan çıkmak isteyenlerin düşündüğü bir konu bu. Siz ne yapmayı planlıyorsunuz? Yola gece mi çıkacaksınız gündüz mü?
Cepteteb ve Teb %50 Steam indirimi devam ediyor.
Arkadaşlar bankacılık tarafında biraz daha eski bir konu gördüm ama bu konuyu steam sayfasında dolaşıp farketmemiş olabilecek kişiler için açıyorum. Ben faydalandım. Sizlerinde kaçırmasını istemem.
TEB veya Cepteteb Kredi kartları ile yapılan (kampanya şartlarında Teb Bonus Ticari,Teb Sade Kartlar ve banka kartları dahil değildir yazıyor) 30 lira ve üstü steam harcamasına %50 , maksimum 50 lira indirim veriyor. Yani 100 liraya 50 lira indirim. Daha üstü harcamalarınızda yine 50 lira indirim kazanacaksınız.
Aynı gün yapılan harcamanın sadece ilki işleme dahil. Yani tek seferde 30 lira ve üstü harcama yapmayı unutmayın.
Ben mart ayında harcama yaptım indirim kartıma yansıtıldı. Bu ay da bir 100 lira atıp 50 lira iade alasım var. En nihayetinde 200 lira steam bakiyesini 100 liraya hesaba atmış oluyorum. İşe yarar illa ki.
HEPSİBURADA Sahtekarlığı / Sözde Efsane Kasım İndirimi
Arkadaşlar 5 kasım sözde indirimi gelecek diye sepetime 3 ürün eklemiştim. Bunlar almayı düşündüğüm ürünlerdi. Ama 5 kasım yaklaştığı için almayıp fiyatların ne denli değişeceğini merak ediyordum. Görüyorum ki Hepsiburada malum sahtekarlığına hala devam ediyor.
Bu sahtekar kurum ve benzer özellikteki kankileri her indirim lafı geçtiğinde aslında bindirim yapıyorlar.
Mevcut fiyata indirim yerine bindirdiği üzerinden indirim yapanlar aslında bu halkı kazıklamaktadırlar.
Umuyorum ki bu tarz firmalar ticaretten silinsin , men edilsin.
İlk fotoğraf (5 kasım öncesi):
Son fotoğraf (5 kasım sözde efsane kasım sonrası):
Sıfır Lastik Üretimi
Lastik Tavsiyesi
|
Hepsiburada hatası 199.90 laptop
Meslek: Engineer
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.093
İkinci El Bölümü Mesajları: 153
Konularının görüntülenme sayısı: 57.768 (Bu ay: 870)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.849 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic