banka hesap güvenliği hakkında
Selamlar.
Son olay ile birlikte bu güvenlik muhabbeti sıkıntılı bir hal aldı. Bende bu başlığı açmak istedim. Çeşitli meraklarım var belki başka noktalar da bir çözüm tedbir olabilir.
Öncelikle kendim için açmıyorum bu başlığı , yaşım ve tecrübem gereği kolay kolay dolandırılmam diye düşünüyorum (en azından ) daha çok merak ettiğim ve ilgilendiğim kısım, yaşlılar ve biraz daha teknoloji konusunda ilgisiz kesim (misal benim annem )
Şimdi her şeyden önce, anneme tembih ettim, asla rehberde olmayan numaraları açma kimseyle konuşma, sms whatsapp vs gelen linklere tıklama gibisinden . Bu konuda belli bir yol aldık diyebilirim ama hala ben güvenemiyorum.
İkinci merak ettiğim şey, cihaz güvenliği annem mesela giriş seviyesi bir android cihaz kullanıyor. Herhangi bir maç izleme vb bir uygulama cihazda yüklü değil. Whatsapp vb dışında başka uygulamalar yüklü değil, market dışında bir apk vs yüklemesi asla yok.
Bu ne kadar çözüm olabilir? Buna ek olarak ne yapabiliriz?
Mesela, bu konuda ios cihazların daha net güvenli olduğu kesin, sadece banka uygulamalarının kullanılacağı, whatsapp bile yüklenmeyecek arama bile yapılmayacak bir ios cihaz kullansak riski sıfırlayabilir miyiz( veya minimuma indirebilir miyiz)
Aklıma takılan nokta burası oldu, bunlar dışında riskleri azaltmak için önerebileceğiniz nokta var mıdır?
Desteğiniz için teşekkürler.
garip bir klima arızası.
dostlar selamlar.
klimamda bir arıza yaşıyorum kısaca anlatayım.
vestel marka klimam hiç sıkıntısız çalışıyordu. dün akşam durduk yere sanki biz kumandadan kapatmışız gibi dıdıdıt etti ve kendiliğinden kapandı. tekrar açtık. bu sefer hiç soğutma yapmadı sadece ufak bir vantilatör havasında çalışıyordu 10-15 dk böyle çalışıp yine kendiliğinden kapandı. (sürekli aynı şekilde devam ediyor)
bugün bir klimacı geldi, baktı bir parçası( kontarktör) adından emin değilim bozulmuş dedi 2000 tl masraf çıkarttı. fatura kes diyince +kdv olur o zaman dedi bizde güvenemedik ve işlem yaptırmadık.
gelelim konunun ilginç yerine,
diğer odada bir klimamız var daha var, aynı marka ve model sadece btu su daha düşük.
bugun öğlen saatlerinde üstteki sorunun aynısı bu klimada da oldu :)
2 gün içerisinde iki klimanın da aynı şekilde bozulması bir tesadüf olabilir mi?, gündüz gelen eleman dış ünitelere bir şey yapmış olabilir mi :)
bu arıza ne olabilir, masrafı ne olabilir 2+2 =4000 liraya tamiri sizce mantıklı mıdır?
görüşleriniz için teşekkürler. iyi geceler.
yapıkredi hesaptan anlamsız çekimler
klimam sıcak üflemiyor
merhabalar.
dün ilk defa klimamı sıcak moduna aldım gayet normal çalıştı.
bu sabah hiç bir ayar vs değişikliği yapmadan yine açtım fakat hiç bir şekilde üfleme yapmıyor.
merakımdan ayarı soğuk yapıp denedim süper çalışıyor fakat sıcak kısmı çalışmıyor.
sizce sıkıntı ne olabilir?
yardımlarınız için teşekkürler üstadlar.
klima sıcaklığı hakkında
selamlar vestel marka bir klimam var.
bu klima hakkında iki sorum var.
1-)20-21 derecede çalıştırıyorum. Asla ve asla buzhane gibi bir soğukluk olmuyor. Normal şartlarda bu ayarın odayı buz gibi yapması gerekmez mi? Bazı evlerde 24-25 derecede çalışan klimalar bu durumu yapabiliyor. Kliamanın fan ayarlarına baktım,3.seviyeye getirdim ama çok da bir etkisi olmadı.
2-)Bu sorum klimanın genel mantığı hakkında, klimayı 20 derecede çalıştırmak demek ortam ısısını 20 veya daha yakın bir dereceye ayarlayacak şekilde çalışması demek değil midir? Örneğin ben klimamı 20 derecede çalıştırdığımda içerisi 20 oldugunda klima otomatik dursun, sıcaklık değişirse tekrar devreye girsin istiyorum. Bunu yapamadım.
Emin olmamakla beraber klima biraz eski olduğu için mi olmuyor acaba yoksa genel mantığa mı ters bir durum bu :)
Üstadlarım bilgi verebilirse çok sevinirim. İyi akşamlar
20-22k bütçe oyun bilgisayarı tavsiyesi
iyi akşamlar.
15 yaşında bir çocuk için oyun bilgisayarı toplamak niyetindeyim.
bütçemiz monitör dahil 20-22k olacak.
Teknik detaylar konusunda çok bilgim yok malesef.
Bu doğrultuda tavsiye verebileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar,
Konuyu doğru yere açmadıysam affola.
Kısa özet geçeyim, tarafıma kesilen 2022 kasım tarihli bir vergi usulsuzluk cezası var 880 tl.
Bunun ödeme tarihi de geçti.
Son çıkan yasa ile, devlet 2000 tl altı tüm borçları siliyor diye okudum.
Bunun için ne yapabilirim? Edevlet ve gib sitelerini biraz kurcaladım ama bulamadım.
Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler.
ttnet hız sorunu
dün akşamdan beri hız sorunu yaşıyorum. speedtestte 100-150 ping 1-2mbit hız geliyor.
telekomu aradım, modeme rest falan attırdı etti baktı etti.
bizde sorun yok modem kaynaklıdır değiştirin dedi çıktı işin içinden.
böyle bir saçmalık görmedim.
hat değerleri bunlar sizce normal mi bu?
ttnet nakil olur mu
Merhaba,
Mevcutta taahütü devam eden ve bitmesini beklediğim bir fiber ttnet üyeliğim var.
Bunu farklı bir ildeki adresime nakil ettirmek istiyorum, fakat bulunduğum yerde fiber altyapı yok vdsl kullanılabiliyor.
Bu şekilde nakil yapılabilir mi? yapılırsa aynı hizmeti vdsl üzerinden aynı fiyata kullanmaya devam edebilir miyim?
Bilgisi olan bir arkadaşım bilgi verirse çok sevinirim. Teşekkürler.
ttnet 24 aylık taahüt iptali
merhaba ttnete 24 aylık sözleşme vermiştim bitmesine 12-13 ay var.
okuduğuma göre 24 aylık sözleşme yasal değilmiş cezasız bozulabiliyormuş.
bunu nasıl yapabilirim? Fikri bilgisi olan var mı acaba
Lamba cininin "Dile benden ne dilersen" cümlesine "Canının sağlığı" cevabını verebilecek mahcup insanların hatırı için dönüyor dünya.. |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 22 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.268
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 19.542 (Bu ay: 571)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.088 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Finans Forumları