19 Yıl olmuş inanılmaz
19 Yıl önce bugün DH e katılmışım, aslında daha öncelerden katılabilirdim ancak o sıralar başka sitelerde bilgisayar ve teknoloji haberlerini takip ediyordum. Favorim pclab.gen.tr idi, daha sonra Darkhardware in müdavimi olmuştum. O zamanlar bu siteler adeta kulüp gibiydi, Donanımhaber ise daha kalabalıktı. Diğer sitelerde kendimi daha yakın hissediyordum daha küçük komüniteler halindeydi, bardaklarını falan almış onlarla suyumu kahvemi içiyordum. Hepsi yok oldu Donanımhaber kaldı. Kalmaya da devam edecek görünüyor. Bir sürü arkadaş edindim sanal ortamdan sonra gerçekte de görüşür olduk. Çok şey kattı bana bu site, arada şikayet etsek de hayatım da inanılmaz yer edindi. Sorunlarımızı paylaştık çözümler aradık, tavsiyeler aradık, ikinci el sayfalarıyla alışveriş yaptık. Düşününce gençliğimiz bu siteyi kullanırken geçmiş. Yaratan yaşatan herkese teşekkürler, 1 19 sene daha buralarda oluruz inşallah. Çok merak ediyorum çalışan ekipte kurulduğu zamanlardan kimse kaldı mı? Varsa hepsine selamlar.
İyi forumlar arkadaşlar.
KARSAN
Arkadaşlar,
Donanımhaberin editörlerinin de haber yapmayı sevdiği KARSAN'a ne oldu ne olacak bir yorumlar mısınız?
Bufferbloat Hakkında bilginiz varmı ?
Sonuçlarınız nasıl arkadaşlar? Bufferbloat, gözden kaçan ama internet erişim kalitenizi oldukça etkileyebilen bir konu. Özetle konu router anlık olarak yüke binince lag-ping spike larının oluşması. Ben son zamanlarda Kablonet ile A A+ almayı başardım. Routerlarda standart olarak gelen QoS pek işe yaramıyor bunun için SQM denilen bir yöntem kullanılması gerekiyor, ayrıca stabil bir bağlantı hızı, ben bunun için birazda Akıllı sınırsızdan sınırsıza geçtim, gün içinde ayar değiştirmekle uğraşmamak için. Ama bağlantı hızınız ne olursa olsun uygulayabilirisiniz. DSL VDSL ADSL KABLONET farketmez.
SQM Cake kullanabilmek için Routerınıza DDWRT - OPENWRT gibi farklı firmware ler yükleyebiliyor olmanız lazım. Aşağıda gerekli web sitelerini ve videoları ekliyorum ne yazıkki ingilizce. Umarım bazılarınıza yardımcı olur.
SQM sadece tek bilgisayarda bufferbloat a çözüm sağlamaz, evde internete erişen kişi tek ise size faydası gözle görülenden az olabilir asıl mesele evde biri netflix instagram da gezerken sizin oyununuzun onların oluşturduğu trafiktenden etkilenmesini önlemektir. Yani evde 4 kişi internette birşeyler yapıyor dizi izliyor webde geziniyor sosyal medyada takılıyor, veya görüntülü görüşme yapıyor SQM trafiği şekillendirerek kullanıcılarda ping oluşumunu engellemektir. Asıl ilaç olduğu konu budur. Yanlız yaşamıyorsanız Şiddetle tavsiye edilir.
Websitesi
[OpenWrt Wiki] Welcome to the OpenWrt Project
Desteklenen cihazlar
[OpenWrt Wiki] Table of Hardware
Nasıl yüklenebileceğine dair videolar
how to install openwrt - YouTube
SQM ve OPENWRT
[OpenWrt Wiki] SQM (Smart Queue Management)
SQM kurulum videosu
LAG NO MORE!? GOODBYE BUFFERBLOAT! - OpenWRT Smart Queue Management (SQM) - YouTube
TÜRKÇE VİDEO : OpenWRT ile Lag Sorununu Bitiriyoruz! - YouTube
EKLEME : OPENWRT VE SQM uygulayamıyorsanız, hızınızı test edin, diyelim ki 100mbps bağlantı anlaşmanız var ve siz 95Mbps hız alıyorsunuz aşağı yukarı. Routerınız da QoS veya herhangi başka bir ayar yeri varsa buraya max Download hızınızı 85Mbps girin, upload da 5Mbps ise max up hızını 4,5mbps ayarlayıp tekrar bufferbloat testi yapıp sonucunuzu kontrol edin belki biraz yardımcı olur.
Vatan Bilgisayar Rezaleti
Arkadaşlar size yaşadığım durumu aktaryım.
Vatan bilgisayardan Sony cep telefonu aldım, garantisi bitmeden, dokunmatik ekranı herhangi bir darbe cizik olmadan oladan bozuldu.
27 Temmuz tarihinde cihazı garantiye verdim, ve hala telefonum serviste.
Servis Numarası : 121MS0018834
Fatura no : ----------------------
hiç bir çözüm yok, servis süresi geçince ısrarlarımla telefonun başka rengini vermek istediler, istemediğimi söyleyip iade mi istedim. Sony den iade onayı gelmeden işlem yapamayız diyerek hala oyalıyorlar. Kendilerinin SSHY kurallarına istinaden sorumluluğun Sony e karşı değil bana karşı olduğunu söyledim ama nafile, hiç bir sonuç yok her hafta başında arıyorum haber yok deyip duruyorlar.
Allah kimseyi Vatan bilgisayarın eline düşürmesin.
Bir daha da birşey almam lanet ettim.
Yunan Meis'e Asker Çıkardı
Arkadaşlar evet bu da oldu Yunan Meis e asker çıkardı. Bakalım ne yapacağız?
19 Mayıs İçin Güzel Videolar - Çocuklarınıza İzletin.
Geforce Now Kablonet
|
PIP Özellikli 100Hz TV
|
Xbox one s hesap problemi
|
Fiber Kablo
|
Nutuk- Gençliğe Hitabe İlk emir, oku!
|
1B33DF3DFFD64865A1591E03919799BC.gif |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.827
İkinci El Bölümü Mesajları: 283
Konularının görüntülenme sayısı: 62.956 (Bu ay: 1.384)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.124 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor