B550 Gaming Edge wifi inceleme
Arkadaşlar 2020sonu itibari ile 900-1000TL ve buna yakın bantlardaki anakartlar yerine bu kartın incelemelerini okumaya geldiyseniz belli ki bütçeniz var ve net bir şekilde söyleyebilirim ki doğru kartlardan birindesiniz. Çünkü bu kart en düşük VRM sıcaklığına sahip kartlardan birisidir. Hardware Unboxed'ın neredeyse bütün b550'leri test ettiği videodan bunları görebilirsiniz. "3900x alacak adam x570'in kralını alır kardeşim neyin örneğini veriyorsun" diyebilirsiniz. Zen 3 ile AM4 soketinin devri son bulacak. Eğer siz bu kartı alırsanız 3-4 sene sonra 2.elde alacağınız 3950x, 5900x, 5950x gibi işlemcilerde hız kesen, stabilitesi bozuk ve yanmaya müsait bir kart görmeyeceğinizi anlatmaya çalışıyorum. Tabi bunun yanında internette "psu tier list" diye yazarak linustechtips'in sitesindeki Tier A güç kaynağını kullanmanız şiddetle önerilir. PC hazır kasa satanların sitesindeki gibi toplanmaz. Diğer parçaların 2.elleri çok hareketli oluyor zaten. Onları alır edersiniz. Bunun yanında çipset de her şey demek değildir. x570 olsun da ne olursa olsun düşüncesi yanlıştır. Yaklaşık 5-6 tane b550 kartı 2020 fiyatlarına göre 3000 lira altındaki x570'lerin çoğundan iyidir. MSI b450 Tomahawk ve MAX ile çok iyi imaj oluşturdu kendisine. Bunu bozmamak için elinden geleni yapıyor. b550 tomahawk ve b550 gaming edge wifi gerçekten bu çipsetin fiyat performans oranı en iyi kartları olarak satılıyorlar. Diğer özelliklerine MSI'ın kendi sitesinden çok büyük font ve resimler ile ulaşabilirsiniz.
Şu anki ethernet girişinin ise saniyede 2.5 Gigabit'e kadar veri aktarım hızını destekleniyor ancak, ortalama bir kullanıcının bu hızlara çıkacağını pek düşünmüyorum.
Bu anakartta,yeni nesil Wi-Fi 6 teknolojisi kullanılmış. Bir önceki nesile göre bir çok ilerleme olduğu söyleniyor ancak ben bağlantımı ethernet kablosu üzerinden yaptığım için çok incelemedim.
Artıları
Tek tıkla BIOS'a erişim
Wi-Fi ve bluetooth
2.5 G LAN bağlantısı
PCIE 4.0 desteklemesi
Bütçeyi zorlamadan anakart işlemci yükseltmek
ARkadaşlar elimde RTX 2060 Super ekran kartım var..
İşlemcim Ryzen 2600
Anakartım B450m S2H
ssd ve 16 gb ram var..
Şuan kampanyalara baktığımda https://www.hepsiburada.com/msi-mpg-b550-gaming-edge-wi-fi-anakart-7c91-008r-mpg-b550-gaming-edge-wifi-pm-HB00000VBKRE
anakartı iadeler o bu şu derken uygun fiyata geliyor 2.elleri bile 1450 den başlıyor..
Sizden yardım isteyeceğim konu bu anakartı alırsam işlemci konusunda ne yapmam lazım ? Twitch üzerinden yayın yapmaya yeni başladım..Hem oyun hem de yayın yapabileceğim uygun fiyatlı bir sistem ile devam etmek istiyorum...
Turknet İnternette kopma ve Upload sorunu
macbook mid 2012 bootcamp sorunu
|
macbook mid 2012 bootcamp sorunu
TP Link W8151N
|
High sierra format sorunu
Axa sigorta Değer kaybı sorunu
|
Havuz için Belgeler yardım !!
|
Nike orjinalliği anlamak
|
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.991
İkinci El Bölümü Mesajları: 472
Konularının görüntülenme sayısı: 18.337 (Bu ay: 230)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 142 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun