Kapasitor tamiri mümkün müdür?
Merhaba,
Bir pc donanımında görseldeki şekilde kapasitör koptu. Bu herhangi bir şekilde tamir edilebilir mi? Elektronikten özellikle devrelerden anlamıyorum. Bunu tamir edebilecek yerler hakkında da bilgim yok maalesef.
Aşağıdaki şekilde board üzerindeki bir tabakada yırtılıarak yerinden çıkmış durumda.
Merhaba Arkadaşlar,
İki adet m2 ssd disk yuvası bulunan notebook arıyorum. Dell XPS 15/17 serilerinde var biliyorum ancak harici ekran kartı olmayan daha bütçe dostu modellerde önerilieriniz, bu özelliğe sahip modeller var ise tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Merhaba Arkadaşlar,
Bir kaç ay içerisinde iş ağırlıklı kullanmak üzere (Web erişimi ile çoklu seklemelerde CRM portalında çalışmam gereken bir işim var.) bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Intel i5 / i7 orta seviye 10. veya 11. nesil bir işlemci ile DDR4 sistem oluşturmayı düşünüyorum. Daha önceden hiç önemsemediğim ama bundan sonra dikkat etmek istediğim bir detay var.
Anakart seçerken, en fazla Sata disk genişleme yuvası olan modeli nasıl seçebilirim. Ara sıra üretici sitelerine giderek modelleri inceliyorum ancak en çok Sata bağlantı portu olan modelleri neye göre araştırmam gerektiğini çözemedim. Anakartlarda hangi serilerde Disk portu daha fazla olmaktadır? İsimden anlaşılabilir bir püf noktası mevcut mu?
Örneğin min 6 sata yuvası 1 adet Nvme yuvası olmasını istiyorum.
Wifi vb bazı ek detaylarıda seçeceğim.
Geçen yıl sattığım sistemde Gigabyte Z170X Gaming 7 anakart mevcuttu ve 2 farklı frekasnta bulunan 6 sata bağlantı noktasından sadece 4 tanesi aynı anda aktif olabiliyordu. Kullanım kılavuzunda çok anlamlandıramadığım bazı hesaplamalar vardı.
Veri yolunda dar boğaz olmayacak bu gibi detaylarda boğulmayacağım modelleri nasıl seçebilirim?
Deneyimli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
|
Silinebilir
|
|
Hangi Xperia ve Neden? XZ - Z5 - Z5 Premium
|
50cc motor önerileriniz?
|
|
Virüs içerikli site engelleme
Meslek: Sistem Uzmanı// BT Danışmanı
İlgi Alanları: Arabalar,Teknoloji
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.991
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.015
Konularının görüntülenme sayısı: 43.026 (Bu ay: 793)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 288 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware