Rog strix lc 2 360 v3 nedir?
Merhaba arkadaşlar, sıvı soğutucu arıyordum asusun rog strix lc 2 360 olanını almaya karar verdim ama internette lc 2 360, lc 2 360 v2 ve lc 2 360 v3 olarak satılan soğutucular gördüm. Özelliklerine baktığımda da hepsinin özelliği aynı v2 ve v3 ibaresi olanlar da ne anlama geldiğine dair bir açıklama yoktu. Başlıkta v ibaresi olmasına rağmen resimlerde hiç birinde kutusunda vs. V ibaresi yoktu. Fiyatları hemen hemen aynı olduğundan V3 olanı aldım. Ürün elime geçti inceledim hiçbir yerde v3 yazısı yada açıklaması göremedim. V3 ün ne olduğunu ve gelen ürünün v3 olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Anakart ve güç kaynağının CPU güç soketi hk.
Merhaba,
Anakartım: https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-model/
Güç kaynağım: https://www.fsplifestyle.com/tr/product/HYDROGPRO750W.html
Anakartın soket girişi:
Güç kaynağının anakarta takılan soketi: Bu kablodan 2 adet var ama ikisinin de soket yapısı aynı aşağıda ki gibi.
Benim çözemediğim bir sorunum var. Anakartım da yer alan Procool güç bağlantısı olarak adlandırılan yerdeki soketi yapısı ile güç kaynağımla gelen cpu güç kabloları soket yapısı olarak farklı. Sadece 4pin soketini kullanabiliyorum. 8pin soketleri uyumsuz olduğundan kullanamıyorum. İşlemcim overclocklu olduğundan 8+4pin olarak kullanmak istiyorum. Güç kaynağım ile CPU güç kablosu olarak 2 adet geldi. İkisinin de soketleri aynı dolayısı ile sadece 4pini kullanmak zorunda kalıyorum. İnternette anakarıma uygun kablo aradım FSP için hiç kablo bulamadım. Başka markalarım
kabloları var onları incelediğim de soket girişleri hem anakartıma uyuyor hem de güç kaynağımın giriş soketine.
Satıcı ile iletişime geçtiğimde güç çıkışları farklı olduğundan kullanmamı önermedi bende satın almadım. FSP Türkiye ile iletişime geçtim. Modüler güç kaynağı satıyorsunuz ama bunlar için kablo satışı yapmıyorsunuz dedim ve sorunu anlattım ürünü kendilerine yolladım. Resimler ile kendilerini olayı anlatan detaylı mail de yolladım ve şuan geri dönüş bekliyorum. Ayriyeten güç kaynağımda arızalanmıştı hem garanti kapsamında tamire de yollamış oldum.
- Ben resimler de görülen soket girişlerine göre bu güç kaynağım ile anakartımın 8+4pin soketinin hepsini nasıl kullanabilirim.
- FSP güç kaynağı kullanan varsa harici kabloları nerden temin ediyorlar. Yada bu sorunu nasıl çözdüler.
- FSP modüler güç kaynağı üretirken neden bunlar için kablo üretmiyor satışını yapmıyor. İlerde kablolar dan biri yada birden fazlası bozulursa bir kablo için yeni güç kaynağı mı almak zorundayız.
- Başka markaların yada yan sanayi kabloları kullanmak istemiyorum çünkü garantisi olmuyor sistem bir kablo yüzünden yakmak akıl işi değil.
İlgi Alanları: Motor Sporları
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 39
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 1.018 (Bu ay: 56)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun