Şimdi Ara

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.016
Cevap
82
Favori
58.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baktım kimseden yazdığım sorulara cevap gelmedi... Ben de iş başa düştü diyerek gittim bi tane UNO edindim....

    Bir kaç kurcalama sonrası ya " Tamamdır bu iş, takılan olursa bana sorsun " diyeceğim ya da " benim Ardunio dan duman çıktı beni listeden çıkarın " diyeceğim. Artık şansımıza bakalım neler olacak :)

    Sonuç olarak yazın benide ekibe... 94 - 99 - 116 artık kaçıncı Ardunio kullanıcısı olduysam...

    Saygılar.
  • Arkadaslar şöyle bir sorunum var engel algılayan robot yapiyorum kodlarda bir problem yok devre kurulumunda bir problem yok devrede L293D kullandım motor sürücü olarak sorunum ise şu şebeke gerilimi bağladığımda 5v luk şarj aleti ile motorlar gayet hızlı bir şekilde çalışıyor fakat 9v luk akalin pil kullandığımda ise motorlar yeteri güçte dönmüyor sorunu nasıl cozebilirim bircok pil ile denedim duracellde dahil ama bi fark yok motorlarim dandik motor gerçekten cevaplar için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşılaştığım sorunu uzun uzun tarif etmeye çalıştım ama anlatamayınca videoya aldım. Sorun mitsumi M55SP motoru ardunio ve A4988 ile çalıştırmaya çalıştığım da sadece tek yönde ve sabit hızla dönüyor dir değişikliğini görmüyor du, dir pin inde voltaj ölçümü saçma sapan değerler veriyordu.
    Videoyu youtube yükledim. Bakıp yorum getirebilirsiniz çok sevinirim.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, Çin'den aldığım nano üzerine program atıyorum istediğim program çalışıyor sorun yok fakat usb çıkatıp takınca yeniden ilk yüklü blink programına geri dönüyor var mı fikri olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide ekleyin Arduino Uno R3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuhaha852

    Arkadaslar şöyle bir sorunum var engel algılayan robot yapiyorum kodlarda bir problem yok devre kurulumunda bir problem yok devrede L293D kullandım motor sürücü olarak sorunum ise şu şebeke gerilimi bağladığımda 5v luk şarj aleti ile motorlar gayet hızlı bir şekilde çalışıyor fakat 9v luk akalin pil kullandığımda ise motorlar yeteri güçte dönmüyor sorunu nasıl cozebilirim bircok pil ile denedim duracellde dahil ama bi fark yok motorlarim dandik motor gerçekten cevaplar için teşekkürler
    quote:

    Orijinalden alinti: zuhaha852

    Arkadaslar söyle bir sorunum var engel algilayan robot yapiyorum kodlarda bir problem yok devre kurulumunda bir problem yok devrede L293D kullandim motor sürücü olarak sorunum ise su sebeke gerilimi bagladigimda 5v luk sarj aleti ile motorlar gayet hizli bir sekilde çalisiyor fakat 9v luk akalin pil kullandigimda ise motorlar yeteri güçte dönmüyor sorunu nasil cozebilirim bircok pil ile denedim duracellde dahil ama bi fark yok motorlarim dandik motor gerçekten cevaplar için tesekkürler

    Hocam ayny sorunu bende baka bi projede ya?adym sanyrsam akym sorun oluyor yeterli akym çekilmedi?inden istedi?iniz potansiyele ula?amyyorsunuz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: infoofis

    Merhaba arkadaşlar,
    Uzun zamandır kendi evimdeki lambaları telefonumdan kontrol edebilmek için araştırmalar yapıyordum. Bu araştırmalar beni ilk başta Pi serisine yöneltmişti ama sonra baktım ki çok daha kolay, hizli ve ekonomik olarak Ardunio ile yapılabiliyormuş.
    Malesef henüz sizler kadar uzman olamadığım için bir kaç soru sormak ve bu soruların cevaplarına istinaden de Ardunio kullanıcıları kerbanına dahil olmak istiyorum.

    Yukarıda da yazdığım gibi amacım kablosuz olarak cep telefonumdan evimdeki ışıklandırmayı yönetebilmek.
    Aslında çok daha devasal bir projeye imza atmak istiyorum ancak daha emekleme evresine bile geçmeden koşmayı öğrenmeye çalışmanın anlamı yok sanırım :)

    Sormak istediğim sorulara gelince;

    1 - Internet uzerinde Arduino satan bir çok firma olduğunu biliyorum, fiyatlar üç aşağı beş yukarı hepsinde aynı ancak işin içine sensörler ve diğer shiled tarzı donanımlar girince fiyat karmaşasından kurtulmanın en kolay yolunun Aliexpress olduğunu düşündüm.
    Biliyorum ki içinizde Aliexpress'ten sipariş vermiş ve ürünleri eline ulaşmış birçok kişi var. Bu kişilerden tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Malum devasal bir sanal pazar ve kime güveneceğimizi bilemiyoruz. Ama güvenilir ve fiyat bakımından da ekonomik olan satıcıları tavsiye edebilirseniz en azından ben ve benim gibiler de bu işe başlangıçta kazıklanmadan keyif içinde alışveriş yapabilirler.

    2 - Evde kablosuz olarak sedece ışıklandırmayı kontrol etmek isteyen biri olarak; Tek bir lambayı kontrol etmek istediğimizi düşünürsek eğer, bir adet Arduino Uno, bir adet adaptör, bir adet Usb kablo, bir adet tekli 5V röle kartı, bir adet ESP8266 Wi-Fi modül veya bir adet HC06 Bluetooth modülü yeterli olur mu? Satın almam gereken başka bir sensör, modül, shield v.b. varmıdır?

    3 - Eğer kontrol etmek istediğim lamba sayısını çoğaltmak istersem sadece röle kartını yükseltmem yeterli olacakmıdır? Mesela 16 lı röle kartı alsam 16 adet elektrikli cihaza yada lambaya müdahale edebilirmiyim?

    4 - Eğer 2. ve 3. sorulara verilen cevaplar evet ise oluşturacağım bu sistemi evin içinde yerleştireceğim bir konum olmalı ki en çok ta burda takıldım. Örneğin; Arduino'yu salonda modemin yanına yerleştirdim diyelim ve iki başındaki ayaklı apliklere birer kablo uzatarak ışıkları yakıp kapattım diyelim, peki ya diğer odalardaki lambalara yada prizlere yada asıl önemlisi tavanda ki lambalara nasıl bir bağlantı yapabilirim?

    5 - Acaba her priz yada lamba için birer kablosuz alıcı modül yapsam ve bunları duyların yada lambaların, prizlerin uygun bir yerlerine yerleştirsem bu seferde Arduino'dan kablo gitmesi gerekecek herbirine onu nasıl çözücem...

    Offff vallahi sorarken ben yoruldum. Bakalım siz okurken " la bi git, bunlarla uğraşma sen duvarlardaki anahtarlarla yak söndür lambalarını " diyecekmisiniz. ( Valla ben olsam derdim )

    Şimdiden, anlayışınız, sabrınız, ilgi ve alakanız için teşekkür eder, hepinize tüm çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    Saygılarımla.

    Düzenleme;
    Not: Az önce devam eden araştırmalarım sonucunda ESP8266 Wi-Fi modülün başlı başına bir board olduğunu öğrendim ve sadece röleye bağlanarak kontrol edilebiliyormuş. Eğer yanlışım varsa lütfen düzeltin. E bu da demektir ki ben her prize yada lambaya birer ESP8266 dahil edersem sorun çözülür.
    Bazı kaynaklarda bu modülün 3.3V desteklediği ve 5V ile çalışan modüllerle kullanımaması gerektiği söyleniyor. Röleler 5V sorun olur mu acaba? Sonuçta bi şekilde beselenecek bu kartlar....
    Tekrar teşekkürler.
    quote:

    Orijinalden alinti: infoofis

    Merhaba arkadaslar,
    Uzun zamandir kendi evimdeki lambalari telefonumdan kontrol edebilmek için arastirmalar yapiyordum. Bu arastirmalar beni ilk basta Pi serisine yöneltmisti ama sonra baktim ki çok daha kolay, hizli ve ekonomik olarak Ardunio ile yapilabiliyormus.
    Malesef henüz sizler kadar uzman olamadigim için bir kaç soru sormak ve bu sorularin cevaplarina istinaden de Ardunio kullanicilari kerbanina dahil olmak istiyorum.

    Yukarida da yazdigim gibi amacim kablosuz olarak cep telefonumdan evimdeki isiklandirmayi yönetebilmek.
    Aslinda çok daha devasal bir projeye imza atmak istiyorum ancak daha emekleme evresine bile geçmeden kosmayi ögrenmeye çalismanin anlami yok sanirim :)

    Sormak istedigim sorulara gelince;

    1 - Internet uzerinde Arduino satan bir çok firma oldugunu biliyorum, fiyatlar üç asagi bes yukari hepsinde ayni ancak isin içine sensörler ve diger shiled tarzi donanimlar girince fiyat karmasasindan kurtulmanin en kolay yolunun Aliexpress oldugunu düsündüm.
    Biliyorum ki içinizde Aliexpress'ten siparis vermis ve ürünleri eline ulasmis birçok kisi var. Bu kisilerden tecrübelerini paylasmalarini rica ediyorum. Malum devasal bir sanal pazar ve kime güvenecegimizi bilemiyoruz. Ama güvenilir ve fiyat bakimindan da ekonomik olan saticilari tavsiye edebilirseniz en azindan ben ve benim gibiler de bu ise baslangiçta kaziklanmadan keyif içinde alisveris yapabilirler.

    2 - Evde kablosuz olarak sedece isiklandirmayi kontrol etmek isteyen biri olarak; Tek bir lambayi kontrol etmek istedigimizi düsünürsek eger, bir adet Arduino Uno, bir adet adaptör, bir adet Usb kablo, bir adet tekli 5V röle karti, bir adet ESP8266 Wi-Fi modül veya bir adet HC06 Bluetooth modülü yeterli olur mu? Satin almam gereken baska bir sensör, modül, shield v.b. varmidir?

    3 - Eger kontrol etmek istedigim lamba sayisini çogaltmak istersem sadece röle kartini yükseltmem yeterli olacakmidir? Mesela 16 li röle karti alsam 16 adet elektrikli cihaza yada lambaya müdahale edebilirmiyim?

    4 - Eger 2. ve 3. sorulara verilen cevaplar evet ise olusturacagim bu sistemi evin içinde yerlestirecegim bir konum olmali ki en çok ta burda takildim. Örnegin; Arduino'yu salonda modemin yanina yerlestirdim diyelim ve iki basindaki ayakli apliklere birer kablo uzatarak isiklari yakip kapattim diyelim, peki ya diger odalardaki lambalara yada prizlere yada asil önemlisi tavanda ki lambalara nasil bir baglanti yapabilirim?

    5 - Acaba her priz yada lamba için birer kablosuz alici modül yapsam ve bunlari duylarin yada lambalarin, prizlerin uygun bir yerlerine yerlestirsem bu seferde Arduino'dan kablo gitmesi gerekecek herbirine onu nasil çözücem...

    Offff vallahi sorarken ben yoruldum. Bakalim siz okurken " la bi git, bunlarla ugrasma sen duvarlardaki anahtarlarla yak söndür lambalarini " diyecekmisiniz. ( Valla ben olsam derdim )

    Simdiden, anlayisiniz, sabriniz, ilgi ve alakaniz için tesekkür eder, hepinize tüm çalismalarinizda basarilar dilerim.
    Saygilarimla.

    Düzenleme;
    Not: Az önce devam eden arastirmalarim sonucunda ESP8266 Wi-Fi modülün basli basina bir board oldugunu ögrendim ve sadece röleye baglanarak kontrol edilebiliyormus. Eger yanlisim varsa lütfen düzeltin. E bu da demektir ki ben her prize yada lambaya birer ESP8266 dahil edersem sorun çözülür.
    Bazi kaynaklarda bu modülün 3.3V destekledigi ve 5V ile çalisan modüllerle kullanimamasi gerektigi söyleniyor. Röleler 5V sorun olur mu acaba? Sonuçta bi sekilde beselenecek bu kartlar....
    Tekrar tesekkürler.

    1- istediğin sensörlerden en pahalı olanını arama kısmından fiyat kriterine göre arat en ucuz gösteren mağazaya gir tüm istediklerini ordan al hepsinin aynı satıcıdan olması avantaj olur çünkü 10 dolar üstüne genelde ücretsiz takip kodu veriyorlar hemde kargo kaybolma riskini indirgemiş oluyorsun.

    2-Yok

    3-Evet ama kabloları taşımak sıkıntı mutfaktaki ışıkla salondaki ışık arası mesafe uzun elektrik hattından ayarlarım dersem olur.

    4- o iş çok sıkıntı önermem ama tavsiyem para sıkıntın yoksa( 3 odaya kuracaksan bi tane ana arduino alacaksın uno olursa güzel olur, ona bluetooth ve arduino arası seri iletişimi sağlayan modüller var 1 2 dolar bişey onlardan alcaksın ,her odanın lambasına arduino nano(2 dolar) ve yine o iletişim sağlayan karttan takacaksın ,tekli röleyide nanoya bağlayacaksın, sen unodan bluetooth modülüyle mesela salonu yakacaksın uno nanoya yak diyecek seri modülle nanoda yakacak kod açısından sıkıntı olursa pm at.

    Ayrıca nasıl yakıp söndürürüm dersen biraz daha geniş bir akıllı ev projesi kodu vereyim.
    shrib.com
    400 Bad Request
    http://shrib.com/akilli



    5- 4. soruda açıklanmıştır.


    Bonus soru: 3.3v çeviriciyle kullanmak en iyisi Meraklı Maymun diye bi kanal var youtube da orda anlatıyo arduino serisinin son videosunda izleyebilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProVival

    Kardeşimle beraber arduinoya başlamak için aliexpress ten yada dealxtreme den klon arduino uno almayı düşünüyoruz
    bu linkteki

    http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-high-quality-UNO-R3-MEGA328P-CH340G-for-Arduino-Compatible-without-USB-CABLE/32353672215.html?spm=2114.01010208.3.8.JtROZP&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10020_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=ffdc733e-07ff-4c08-84f0-b64289b8a6d8

    arduino yu almayı düşünüyorum fakat klon mu çakmamı emin değilim 2.5 dolar fazla ucuz gibi göründü alınır mı bu arduino
    bu arduinoyla arasındaki fark nehttp://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-high-quality-UNO-R3-MEGA328P-CH340-CH340G-for-Arduino-UNO-R3-USB-CABLE/32353698284.html?spm=2114.10010108.1000013.5.ypUUtF
    Yapmak istediklerimiz arasında rc araba var arduino uno uygun olur mu başka tavsiyeleriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler

    Klon ancak orjinalle arasında kısa vadede sıkıntı çıkmıyor uzun vadede kullanılan komponentler kalitesiz olunca kondansatör patlaması filan yaşanabilme olasılığı var hiç yaşayanı görmedim ama bu ihtimali göz önüne alarak orjinal almaya değmez 10 kat fiyat farkı var al geç her şeyi yaparsın bununla




  •  /* 

    *************************************************************
    Arduino Basic Elevator Simulation

    www.ulasdikme.com

    **********************************************************
    */


    int i=1; // the value represents where elevator stay ( fisrt time elevator start in the first floor
    int btn4=8; // represents the 4 th floor
    int btn3=7; // 2 nd floor
    int btn2=6; // 3 th floor
    int btn1=5; // 1 st floor

    int buttonState=0;
    int buttonState2=0;
    int buttonState3=0;
    int buttonState4=0;


    int motorPin1 = 10;
    int motorPin2 = 11;
    int motorPin3 = 12;
    int motorPin4 = 13;

    const int latchPin = 3; // Pin connected to Pin 12 of 74HC595 (Latch)
    const int dataPin = 4; // Pin connected to Pin 14 of 74HC595 (Data)
    const int clockPin = 2; // Pin connected to Pin 11 of 74HC595 (Clock)

    const byte numbers[16] = {
    0b11111100,
    0b01100000,
    0b11011010,
    0b11110010,
    0b01100110,
    0b10110110,
    0b10111110,
    0b11100000,
    0b11111110,
    0b11100110,
    0b11101110,
    0b00111110,
    0b10011100,
    0b01111010,
    0b10011110,
    0b10001110
    };

    void setup() {

    pinMode(latchPin, OUTPUT);
    pinMode(clockPin, OUTPUT);
    pinMode(dataPin, OUTPUT);


    pinMode(motorPin1, OUTPUT);
    pinMode(motorPin2, OUTPUT);
    pinMode(motorPin3, OUTPUT);
    pinMode(motorPin4, OUTPUT);
    int delayTime = 50;


    Serial.begin(9600);

    pinMode(btn4,INPUT);
    pinMode(btn2,INPUT);
    pinMode(btn3,INPUT);
    pinMode(btn1,INPUT);


    }

    void loop() {
    // Serial.println("You are on the i st floor");
    buttonState = digitalRead(btn1);
    buttonState2 = digitalRead(btn2);
    buttonState3 = digitalRead(btn3);
    buttonState4 = digitalRead(btn4);
    show(numbers[i]); //write number on the 7 segment display which floor elevator stays

    /*------------------------------------------------------------------*/
    // 4 th floor required codes
    if(buttonState4 == HIGH){
    while(i<4){
    i++;
    up();

    Serial.print("You are on the ");
    Serial.print(i);
    Serial.println("floor");
    show(numbers[i]);

    }
    i=4;
    show(numbers[i]);

    }// end of the buttonState4
    //------ end of the 4th floor ------
    /*------------------------------------------------------------------*/


    /*------------------------------------------------------------------*/
    //start of the 3 td floor codes ----
    if(buttonState3==HIGH){

    if(i>3){
    while(i>3) {
    i--;
    down();
    Serial.print("You are on the ");
    Serial.print(i);
    Serial.println("floor");
    show(numbers[i]);
    }
    }
    if(i<3){ // person is waiting on the first or second floor. Call the elevater
    while(i<3){
    i++;
    up();
    Serial.print("You are on the ");
    Serial.print(i);
    Serial.println("floor");
    show(numbers[i]);
    }

    }


    i=3; //assign the elevator value to the three
    show(numbers[i]);
    delay(1000);



    } // end of the buttonState3
    //end of the 3 td floor codes ----
    /*------------------------------------------------------------------*/





    /*------------------------------------------------------------------*/
    // 2 nd floor required codes
    if(buttonState2 == HIGH){
    if(i>2){
    while(i>2)
    {
    i--;
    down();
    Serial.print("You are on the ");
    Serial.print(i);
    Serial.println("floor");
    show(numbers[i]);
    }
    i=2;
    }
    if(i<2){
    while(i<2){
    i++;
    up();
    Serial.print("You are on the ");
    Serial.print(i);
    Serial.println("floor");
    show(numbers[i]);

    }
    i=2;
    show(numbers[i]);
    delay(1000);
    }

    }// end of the buttonState2
    // --- end of the 2 th floor codes ---
    /*------------------------------------------------------------------*/



    /*------------------------------------------------------------------*/
    // start of the 1 st floor codes ------
    if(buttonState == HIGH){
    if(i>1){
    while(i>1){

    i--;
    down();
    Serial.print("You are on the ");
    Serial.print(i);
    Serial.println("floor");
    show(numbers[i]);

    }
    }
    i=1;
    show(numbers[i]);
    delay(1000);
    }// end of the buttonState1
    //--- end of the first floor codes-----
    /*------------------------------------------------------------------*/



    }




    // ------- up function which is for to go up elevator
    void up() { // each floor distance where it works to up

    for(int b=0; b<300; b++){
    show(numbers[i]);
    digitalWrite(motorPin1, LOW);
    digitalWrite(motorPin2, LOW);
    digitalWrite(motorPin3, LOW);
    digitalWrite(motorPin4, HIGH);
    delay(3);
    digitalWrite(motorPin1, LOW);
    digitalWrite(motorPin2, LOW);
    digitalWrite(motorPin3, HIGH);
    digitalWrite(motorPin4, LOW);
    delay(3);
    digitalWrite(motorPin1, LOW);
    digitalWrite(motorPin2, HIGH);
    digitalWrite(motorPin3, LOW);
    digitalWrite(motorPin4, LOW);
    delay(3);
    digitalWrite(motorPin1, HIGH);
    digitalWrite(motorPin2, LOW);
    digitalWrite(motorPin3, LOW);
    digitalWrite(motorPin4, LOW);
    delay(3);
    }

    }

    void down() { // each floor distance where it works to down


    for(int a=0;a<300;a++){
    show(numbers[i]);
    digitalWrite(motorPin1, HIGH);
    digitalWrite(motorPin2, LOW);
    digitalWrite(motorPin3, LOW);
    digitalWrite(motorPin4, LOW);
    delay(3);
    digitalWrite(motorPin1, LOW);
    digitalWrite(motorPin2, HIGH);
    digitalWrite(motorPin3, LOW);
    digitalWrite(motorPin4, LOW);
    delay(3);
    digitalWrite(motorPin1, LOW);
    digitalWrite(motorPin2, LOW);
    digitalWrite(motorPin3, HIGH);
    digitalWrite(motorPin4, LOW);
    delay(3);
    digitalWrite(motorPin1, LOW);
    digitalWrite(motorPin2, LOW);
    digitalWrite(motorPin3, LOW);
    digitalWrite(motorPin4, HIGH);
    delay(3);

    }
    }

    void show( byte number)
    {
    // Use a loop and a bitwise AND to move over each bit that makes up
    // the seven segment display (from left to right, A => G), and check
    // to see if it should be on or not
    for(int j = 0; j <= 7; j++)
    {
    byte toWrite = number & (0b10000000 >> j);

    // If all bits are 0 then no point writing it to the shift register,
    // so break out and move on to next segment.
    if(!toWrite) {
    continue;
    }

    // Otherwise shift it into the register
    shiftIt(toWrite);
    }
    }

    void shiftIt (byte data)
    {
    // Set latchPin LOW while clocking these 8 bits in to the register
    digitalWrite(latchPin, LOW);

    for (int k=0; k <= 7; k++)
    {

    // clockPin LOW prior to sending a bit
    digitalWrite(clockPin, LOW);

    // Note that in our case, we need to set pinState to 0 (LOW) for
    // “On” as the 74HC595 is sinking current when using a common
    // anode display. If you want to use a common cathode display then
    // switch this around.
    if ( data & (1 << k) )
    {
    digitalWrite(dataPin, LOW); // turn “On”
    }
    else
    {
    digitalWrite(dataPin, HIGH); // turn “Off”
    }

    // and clock the bit in
    digitalWrite(clockPin, HIGH);
    }

    //stop shifting out data
    digitalWrite(clockPin, LOW);

    //set latchPin to high to lock and send data
    digitalWrite(latchPin, HIGH);

    // put delay here if you want to see the multiplexing in action!
    //delay(100);
    }


    Merhaba şu Asansör içinstep motor koduna bakabilecek var mı acaba? Kendiliğin 4-3-2-1 ve 1-2-3-4 şeklinde katlar arası hareket ediyor herhangi bir giriş yapamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinD. -- 19 Mayıs 2016; 16:36:23 >




  • AbimSal kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim dostum...
    20 gunde baya bi yol aldim. Simdilik projeyi degistirdim akilli ev sistemlerine daha sonra gecicem. Su anda ekmek makinesi yapmaya calisiyorum. Bitirebilirsem paylasirim burda.
    Tesekkurler.
  • Arduino Uno R3 kullanıyorum, wifi modülü, motor sürücü shield ve Röleler yardımıyla, akıllı ev sistemleri yapmakla uğraşıyorum.
  • ardent_boy kullanıcısına yanıt
    İkisi de çakma, ikisini de alma derim, çünkü çipleri sabit. Değiştirilebilir çipli modelleri tercih et, çok iyi klonlar var 25 tl gibi fiyatlara.
  • Arduino ile pulse nabız sensorunu çalıştırabilen var mı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!)
    Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!)
    Arduino ya başlamak istiyorum bu ikisi arasındaki fark nedir?




  • tacoq T kullanıcısına yanıt
    Birinde Atmega382P model MCU dip soketle bulunuyor diğerinde SMD(üstteki). Aynı fiyat olmaları durumunda alttaki daha sağlıklıdır. Hem bozulursa değiştirirsiniz. Hem de ileride proje yaparsanız sökme imkanınız olur.
  • ozanselte kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • tacoq T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • Arkadaşlar arduino hakkında pek bilgim yok yeni başlayacağım aşağıdaki gibi bir liste yaptım. sizce seçtiğim arduino modeli, aşağıdaki shield'ler ile uyumlu çalışır mı? ayrıca bazı modeller daha gelişmiş galiba hangi arduino modeli tercih edilmeli sizce? detaylıca bahsedebilirseniz sevinirim arkadaşlar.

    aliexpress.com
    US $0.68 5% OFF|high quality One set UNO R3 CH340G+MEGA328P Chip 16Mhz For Arduino UNO R3 Development board + USB CABLE-in Integrated Circuits from Electronic Components & Supplies on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/7jqAjqua

    UNO R3 MEGA328P

    s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/vq6jENvY

    4x4 keypad

    aliexpress.com
    US $4.0 |Free shipping! LCD module TFT 2.4 inch TFT LCD screen for Arduino UNO R3 Board-in LCD Modules from Electronic Components & Supplies on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/qemEfqu6

    LCD module 2.4 inch

    aliexpress.com
    US $1.93 5% OFF|SHIPPING 1pcs Breadboard 830 Point PCB Board MB 102 MB102 Test Develop DIY kit nodemcu raspberri pi 2 lcd High Frequency-in Integrated Circuits from Electronic Components & Supplies on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/EZZfEBRr

    Breadboard 830 pin

    aliexpress.com
    US $1.8 5% OFF|AC 100V 240V Converter Adapter DC 9V 1A Power Supply EU Plug DC 5.5mm x 2.1mm 1000mA UNO MEGA-in Integrated Circuits from Electronic Components & Supplies on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/nuiInQJv

    9v 1a adapter

    s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/jMfYjIrI

    15 cm m-m 40pcs jumper cable

    aliexpress.com
    US $1.57 |Dropshipping Brand New 100pcs 3mm White Green Red Blue Yellow LED Light Bulb Emitting Diode Lamps Brand Hot Selling-in Optic Fiber Lights from Lights & Lighting on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/NbiuUvAf

    100pcs 3mm White Green Red Blue Yellow LED Diode

    aliexpress.com
    US $2.4 5% OFF|1 Box 300Pcs 10 1M Ohm 1/4w Resistance 1% Metal Film Resistor Resistance Assortment Kit Set 30 Kinds Each 10pcs-in Resistors from Electronic Components & Supplies on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/R3IJjAv2

    10-1M Ohm resistor 30*10pcs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 9 Haziran 2016; 12:06:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beni de ekleyebilirseniz sevinirim.
    UNO
  • Merhaba arduino setimi satmaktayım. İlgilenenlere:https://forum.donanimhaber.com/m_118365526//tm.htm#118365526
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.