Şimdi Ara

2014 Dünya Kupası | FİNAL | Şampiyon ALMANYA (1325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.966
Cevap
62
Favori
428.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13231324132513261327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CcCriSsS

    Demichelis Mascherano ve Garay bu akşamki gibi oynarsa, Di Maria da iyileşirse Arjantin bu kupayı alır. K.bakmayın ama Hollanda ne top oynadı pozisyonu var mı? Arjantine ballı diyenler Hollanda'nın bir net pozisyonunu koysun izleyelim. Maçın 118de bitmesi gerekiyordu Palacio saçmalamasaydı.

    Mascherano harici defansta kimse kritik müdahelede bulunmadı, hatta Garay'ın toptan kaçtığı pozisyon var.. Penaltıyı güzel attı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollanda turu, Sneijder ve Vlaar'ın penaltılarından önce, van Gaal'in RvP'yi 11 çıkarması ile kaybetmişti. Bugün sahaya çıkan 2 takım da bu maçtaki oyunlarıyla finali haketmediler esasında ama bir kazanan gerekiyordu ve galibiyete daha yakın bir izlenim veren Arjantin turladı.


    Almanya-Arjantin 2014 finali, 2 ülke arasındaki 7. Dünya Kupası maçı, aynı zamanda 3. final maçı olacak. Oynanan 6 maçtan ilk 2si grup maçıydı. Sonraki 4ü;
    - 1986'da Arjantin Tanrı'nın Eli ile kupayı kazanmıştı finalde
    - 1990'da Almanya yine finalde rövanşı almıştı.
    - 2006'da 2 takım arasında daha iyi görünen Arjantin iken Pekerman'ın Riquelme değişikliği Arjantin'e tura malolmuştu.
    - 2010'da Rıdvan Dilmen 'ben Messi'nin karşısındaki takıma favori diyemem' dedikten sonra Almanya 4-0'lık sonuçla rencide etmişti.
    Şu 4 maçta Almanya 3 kez gülen taraf olurken, Arjantin 1 kez gülen taraf oldu. Ayrıca Almanya bu 4 maçta gollerde 8-4 üstün.

    ve 2014...


    Nasıl buraya kadar geldiklerine bakarsak;
    2 takım da esasında şampiyon izlenimi vermemişlerdi. Yani 2 takım da özellikle grup maçlarında zorlandılar kadro kalitelerini düşününce. Ayrıca son 16 maçlarında da zorlandılar. 2 takım da çeyrek finalde erken bir gol bulup, maçın kalanını idare ettiler.

    Taktisel açıdan bakarsak;
    2 takım da turnuva ilerledikçe biraz evrim geçirdiler.
    Arjantin'de Sabella iyi uygulamalar yaparak Enzo Perez'i 11e monte etti ve orta sahadaki oyunun 2 yönüne de katkı veren bir adamla rakip sahaya yerleşebilmeyi kolaylaştırdı.
    Almanya'da ise Löw, Guardiola'nın fantezi denemelerinin etkisinde kalıp Lahm'ı libero ve takımı pas odaklı oynatırken, Nijerya maçının uzatmalarından başlayan bir süreçte takımı biraz Heynckes Bayern'i kıvamına getirdi. Lahm'ı yeniden beke çekti ve rakip kaleye hızlı/dikine paslarla gitmeye başladılar. Ne kadar etkin olabileceklerini de Brezilya'nın zayıf noktalarını azami ölçüde patlatarak gösterdiler.

    Almanya'nın Brezilya'yı sürklase ettiği maç dışında, 2 takımın da şampiyon gibi oynadığı bir maç olmadı açıkçası turnuvada. Şu anda ibre biraz Almanya'dan yana görünüyor. Yani aldıkları galibiyetle moraller tavanda, savunma oyuncuları ve kurguları turnuvanın en iyisi. İyi olmak için topu ayaklarında tutmalarına ihtiyaçları yok. Ama Dünya Kupası finali bu. Almanya %60-65 / Arjantin %35-40 civarında şansa sahip bence.


    Eksilenmeme sebep olacak muhtemelen ama, son birkaç söz de Messi hakkında;
    Pele, Maradona, Zidane gibi oyuncularla kıyaslandığında kariyerinin tek eksiği Dünya Kupası. Kazanırsa da o eksiği kapatmış olacak. Ama şimdiye kadar bu isimlerin domine ettiği gibi getirmedi turnuvayı. İyi oynadı diyebileceğimiz bir maçı yok henüz ki 6 maç geride kaldı. Arjantin'in kazandığı maçlarda, çok kötü oynarken bir boşluk bulup orada kıvılcım parlaması gösterdi ve galibiyet geldi. Bu biraz Arjantin'i taşımak çünkü galibiyeti getiren adam, ama maç boyunca kötü oynadığını düşünürsek de abartılabilecek ya da ona yakıştırılabilecek performanslar değil. Hele bugünkü maçta son derece pasif, topu istemeye görüntüsüyle merak ettirmedi değil kafasından geçenleri. Finalde iyi bir maç çıkararak kupayı kazanmadığı sürece kariyerinin en büyük başarısı için o tatmin olmamışlık bizde kalacak.




  • Di marianin sakatligi hakkinda net bilgisi olan var mi? Finale yetisecek mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dave Mustaine

    Ulan çok karasızım be parayı Almanya'ya mı bassam Arjanlara mı bilmiyorum. Bu Arjanları da hiç sevmiyorum ama namussuzlar bu maç iyi oynadılar. Sayın iddaa severler fikir verin bana be. Ne oynayayım bu maça?

    almanya daha iyi oynuyor ama arjantin daha ballı. cidden çok zor bi karar
  • Lionelllll başgannn
  • Sneijder'in, ekmeğini yediği ülkenin hakemine böyle önemli bir dünya vitrininde, maç boyunca el kol hareketi yapması, car car konuşması, ekmeğini yediği ülkeye hainliktir. Hakem ciddi hatalar yapsa anlarım. Ortada hatanın H si yok, ciddi bir şey yok, sürekli hakemimize saydırıyor.

    Bir Galatasaraylı olarak, bu maç sonrası Sneijder den o kadar çok soğudum ki, çeksin gitsin Türkiye den, nereye gidiyorsa gitsin.
  • arkadaş bu robin van persi tam tersi olmuş
    adam sadece uçarak bi gol attı bala
    ondan sonra direkt 11 de yer aldı
    valla koyt oynasa onun mevkisinde 2 gol atardı enaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dilsiz Gurme

    quote:

    Orijinalden alıntı: Protez Bacaklı Çekirge

    Arjantinin şu ana kadar iyi oynadığı bir maç yok. O kupa almanyanın olacak

    Cezayirin alman savunmasına yaptıklarını izle. Sonra orada Messi olduğunu düşün. Messi'si olan 1-0 önde başlar maça.

    Önemli olan takım oyunudur, tek bir adamın ayağına bakarsan tökezlersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cantosman

    arkadaş bu robin van persi tam tersi olmuş
    adam sadece uçarak bi gol attı bala
    ondan sonra direkt 11 de yer aldı
    valla koyt oynasa onun mevkisinde 2 gol atardı enaz

    köyt olsa 3 atardı
  • Sayın yönetici anketten Hollanda'yı çıkarmanızı rica edeceğim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEISENBERG

    Eski ve Yeni Tanrılara yemin olsun.O kupa ellerimizde yükselecek!!



    O kupa yükselsin Messi'nin ellerinde de bitirelim artık şu Maradona Pele dalgalarını .Zaten kesin olan birşeyi resmileştirelim .Messi'nin başına 2 si ön 1 i arka savunma dikmiş adamlar ya böyle bi olay var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 10 Temmuz 2014; 2:36:36 >




  • bencede çok ayıp etti sniper ilkercim
    cüneyt hoca valla türkiyedeki gs lilerden çekinmese
    snipere kart gösterirdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dave Mustaine

    Ulan çok karasızım be parayı Almanya'ya mı bassam Arjanlara mı bilmiyorum. Bu Arjanları da hiç sevmiyorum ama namussuzlar bu maç iyi oynadılar. Sayın iddaa severler fikir verin bana be. Ne oynayayım bu maça?

    arjantin savunması çok iyi

    iy0 en temiz gözükeni ama belli olmaz
  • varımızı yoğumuzu almanyaya basalım en iyisi bu fırsat 4 yılda 1 gelir ayağına insanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyken

    varımızı yoğumuzu almanyaya basalım en iyisi bu fırsat 4 yılda 1 gelir ayağına insanın

    avatar moon chae won'mu ?
  • Almanya maci arjantin icin hollanda macindan daha kolay gececek bence. Cunku almanya cikarken geride cok fazla bosluk birakan bir takim (hollandaya gore) . Bunu cezayir macinda da gorduk ve bu sefer cezayirli futbolcular degerlendirmeyecek bu pozisyonlari, messi degerlendirecek. Messi olusacak bos alanlar sonucu macin ilk golunu bulursa (veya arjantin herhangi bir sekilde gol atarsa) almanlarin isi cok zor. Fakat almanlar ilk golu bulursa arjantin bosluk mosluk bulamaz.
    Bence ilk golu atan kazanir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenaton. kullanıcısına yanıt
    aynen hocam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyken

    varımızı yoğumuzu almanyaya basalım en iyisi bu fırsat 4 yılda 1 gelir ayağına insanın

    Hollanda'ya yok şu kadar basın yok bu kadar basın diyenleri gördük bugün.
  • sneider çok terbiyesizce hareketler yaptı cüneyt çakıra maç boyu. yazık.
  • Hollanda takımı üzerinden çok şey yazıldı çizildi. arjantin karşısında da iyi oynadılar ama arjantin kontrollu veya fazla boş alan bırakmayarak oynadı. eğer arjantin almanya karşısında da boş alan bırakmayarak oynarsa almanya'nın gol atmasına izin vermeyebilirler.

    Penaltılar'da romero çok iyi çıkardı hakkını yememek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 13231324132513261327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.