Şimdi Ara

Notebookum için Soğutucu Önerisi Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Benim Asus K52J serisinden bir laptobum var oyun esnasında 80-85 dereceye ulasdığını gördüm.yaklaşık 30-40 dk sonra kasmaya basliyor ve kapatmak zorunda kalıyorum .bunun termal macunu yenileyip fanını temizletsemde oyun oynarken sogutucu kullanmamak pek mantıklı olmaz heralde bende 30 liralık birtane var ve çalısmıyor iade edicem.Hangi markayı tercih etmem gerektigine gelirsek kesinlikle zalman alamam cünkü pahali ve bütcemi aşıyor.fiyat ve kalite olarak Thermaltake Massive23 LX dikkatimi cekdi.Sizce nasıl? Veya daha iyi bi öneriniz varmı ? Bu arada en fazla 80 lira ayırabilirim.

Bir başka sorumda şu olucak.Laptobun altını komple açarsam soğutmaya faydası olucakdır ama zararı olabilirmi? Çünkü ben bilgisayarın altındaki havalandırma delikleri bana az geldi.

• Evet arkadaşlar bu arada her ne kadar iyi olsada Zalmanlara 140 lira 200 lira veremem En fazla 80 lira ayırabiliyorum,bu durumdada Thermaltake Massive23 LX uygun gözükdü.Bu fiyata daha iyi performans sunan soğutucular biliyormusunuz? Bu arada belirteyim,benim için çıkardığı sesin bir önemi yok,alet isterse kükresin ben performansa bakarım Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: orox

Evet arkadaşlar bu arada her ne kadar iyi olsada Zalmanlara 140 lira 200 lira veremem En fazla 80 lira ayırabiliyorum,bu durumdada Thermaltake Massive23 LX uygun gözükdü.Bu fiyata daha iyi performans sunan soğutucular biliyormusunuz? Bu arada belirteyim,benim için çıkardığı sesin bir önemi yok,alet isterse kükresin ben performansa bakarım Teşekkürler
    Thermaltake Massive23 LX,Akasa Helix,Zalman Nc-3,Cooler Master NotePal AX R9-NBC-4WBK-GP,Zalman ZM-NC11,Cooler Master NotePal E-1 R9-NBC-23E1-GP gibi ürünler var ama özellik olarak iyi karşılaştırmanız gerekir.Fan hızı,hava akımı,bilgisayarınıza uyması vs. önemli noktalar.Sizin seçtiğiniz modelin iyi yanı havayı iyi dağıtıyor kötü yanı ise biraz yavaş dönüyor fanı(sanırım öyle). Akasa Helix'e de ayrıca bakın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTeksen

Thermaltake Massive23 LX,Akasa Helix,Zalman Nc-3,Cooler Master NotePal AX R9-NBC-4WBK-GP,Zalman ZM-NC11,Cooler Master NotePal E-1 R9-NBC-23E1-GP gibi ürünler var ama özellik olarak iyi karşılaştırmanız gerekir.Fan hızı,hava akımı,bilgisayarınıza uyması vs. önemli noktalar.Sizin seçtiğiniz modelin iyi yanı havayı iyi dağıtıyor kötü yanı ise biraz yavaş dönüyor fanı(sanırım öyle). Akasa Helix'e de ayrıca bakın derim.

Alıntıları Göster
    Thermaltake Massive23
  • Akasa Helix 800 rpm de çalışabiliyor,Thermaltake Massive23 lx de 600 rpm onunndışında pek bi fark göremedim ama merak ettigim 200 rpm ne kadar etki eder?ses ve komfor önemli değil.performans olarak hangisi uyarsa alırım :) Thermaltake Massive23 lx monster notebookun önerdiği soğutuculardanmış ama fan hızı beni cidden tedirgin ediyor.Çok fazla marka ve ürün var,büyük markalar soğutucu isiyle uğraşmadiğı icin cogu markayı yeni duydum ve hangisi daha kaliteli ve aynı fiyata hangisindan daha cok verim alırım bilemiyoum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Akasa Helix 800 rpm de çalışabiliyor,Thermaltake Massive23 lx de 600 rpm onunndışında pek bi fark göremedim ama merak ettigim 200 rpm ne kadar etki eder?ses ve komfor önemli değil.performans olarak hangisi uyarsa alırım :) Thermaltake Massive23 lx monster notebookun önerdiği soğutuculardanmış ama fan hızı beni cidden tedirgin ediyor.Çok fazla marka ve ürün var,büyük markalar soğutucu isiyle uğraşmadiğı icin cogu markayı yeni duydum ve hangisi daha kaliteli ve aynı fiyata hangisindan daha cok verim alırım bilemiyoum.

En iyisi Zalman'dır.Yani laptop soğutucularında en çok beğenilen marka.Sonra Cooler Master var ama onun da bazı modelleri artık yok.Fiyatları yüksek bu iki markanın size önerdiğim ürünler arasında iki tane Zalman var onlara da bakabilirsiniz.Cooler Master da çok iyi ancak çok kullananını görmedim.Türkiye'deki modelleri çok bilinmiyor.En iyisi kendiniz 20-30 liraya bir soğutucu yapın ama onunla uğraşıp fişe takma olayını düşünürseniz tabi.Karar sizin tanıdığınız,güvendiğiniz kişilere de sorun isterseniz.İki soğutucu da çok kullanılıyor.

• MrTeksen kullanıcısına yanıt
    Zalman NC-3 ün devir hızı Thermaltakeden daha düşük olduğu için başdan eledim.Fakat Zalman ZM NC-11 gerçekten güzele benziyor :) Ayrıca kendim yapmam çok zor.Becerebilceğimi sanmıyorum ve bu konuda bilgimde az :D en iyisi direk almak Ama şu anda Zalman NC-11 ile Thermaltake Massive23 LX arasında kaldım :) hiç bi fikrim yok.Bide merak ettiğim bi konu var.Laptobumun altındaki hava delikleri çok az geldi çoğuda kapalı,açılmıyor.Altındaki kapağı açıp havanın direk laptoba işlemesini sağlarsam,laptoba herhangi bir zarar verirmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci için Fan tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Zalman NC-3 ün devir hızı Thermaltakeden daha düşük olduğu için başdan eledim.Fakat Zalman ZM NC-11 gerçekten güzele benziyor :) Ayrıca kendim yapmam çok zor.Becerebilceğimi sanmıyorum ve bu konuda bilgimde az :D en iyisi direk almak Ama şu anda Zalman NC-11 ile Thermaltake Massive23 LX arasında kaldım :) hiç bi fikrim yok.Bide merak ettiğim bi konu var.Laptobumun altındaki hava delikleri çok az geldi çoğuda kapalı,açılmıyor.Altındaki kapağı açıp havanın direk laptoba işlemesini sağlarsam,laptoba herhangi bir zarar verirmi?
    Thermaltake Massive23 1 yılı askın bı sekılde farklı laptoplarda kullandım kesınlıkle tavsıye ederım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNGamer

Thermaltake Massive23 1 yılı askın bı sekılde farklı laptoplarda kullandım kesınlıkle tavsıye ederım.

Alıntıları Göster
    Zalman NC-11 hakkında pek ayrıntılı bilgi bulamadım internette Thermaltake Massive23 LX iyi fakat devir hızı Zalman NC-11 den düşük ve tabiki marka farkı var. Ben yinede biraz daha araştırayım :D

• Zerdova kullanıcısına yanıt
    Linkdekilerden bir tek akasa helixi duymuştum.ama seçenekler arasında Thermaltake Massive23 LX ve Zalman NC-11 var.Daha iyi verim alırsın diyosan olur bak ama sanmam.kullanana sormak lazım
  • quote:

Linkdekilerden bir tek akasa helixi duymuştum.ama seçenekler arasında Thermaltake Massive23 LX ve Zalman NC-11 var.Daha iyi verim alırsın diyosan olur bak ama sanmam.kullanana sormak lazım
    Alttaki kapağı falan açma adamlar bilerek öyle yapmışlar,yoksa onlar da havanın oradan çıkmasını sağlayabilirler.Akasa Helix,Nc-11,Thermaltake Massive23 LX bu üçünden birine karar vermelisin.
  • quote:

Helix den daha iyi verim alırsın . Arkadaşımda var oradan biliyorum . Ama öbürkuleri bilmiyorum kullananlara sormak lazim . Helix

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerdova

quote:

Helix den daha iyi verim alırsın . Arkadaşımda var oradan biliyorum . Ama öbürkuleri bilmiyorum kullananlara sormak lazim . Helix

Alıntıları Göster
    Helixde bayağı iyiymiş baktım Ama bir kere alcam bi daha uğraşamam o yüzden iyi araştırmam lazım Akasa Helixe 5V lik bir adaptör taksak,kendi hızı olan 800rpmin üstüne çıkarmı?

• alinca da iyisini almak lazim

• quote:

Merhaba arkadaşlar.Benim Asus K52J serisinden bir laptobum var oyun esnasında 80-85 dereceye ulasdığını gördüm.yaklaşık 30-40 dk sonra kasmaya basliyor ve kapatmak zorunda kalıyorum .bunun termal macunu yenileyip fanını temizletsemde oyun oynarken sogutucu kullanmamak pek mantıklı olmaz heralde bende 30 liralık birtane var ve çalısmıyor iade edicem.Hangi markayı tercih etmem gerektigine gelirsek kesinlikle zalman alamam cünkü pahali ve bütcemi aşıyor.fiyat ve kalite olarak Thermaltake Massive23 LX dikkatimi cekdi.Sizce nasıl? Veya daha iyi bi öneriniz varmı ? Bu arada en fazla 80 lira ayırabilirim.

Bir başka sorumda şu olucak.Laptobun altını komple açarsam soğutmaya faydası olucakdır ama zararı olabilirmi? Çünkü ben bilgisayarın altındaki havalandırma delikleri bana az geldi.

laptopdaşız :) pc ye gecince devam ederim ss le.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Merhaba arkadaşlar.Benim Asus K52J serisinden bir laptobum var oyun esnasında 80-85 dereceye ulasdığını gördüm.yaklaşık 30-40 dk sonra kasmaya basliyor ve kapatmak zorunda kalıyorum .bunun termal macunu yenileyip fanını temizletsemde oyun oynarken sogutucu kullanmamak pek mantıklı olmaz heralde bende 30 liralık birtane var ve çalısmıyor iade edicem.Hangi markayı tercih etmem gerektigine gelirsek kesinlikle zalman alamam cünkü pahali ve bütcemi aşıyor.fiyat ve kalite olarak Thermaltake Massive23 LX dikkatimi cekdi.Sizce nasıl? Veya daha iyi bi öneriniz varmı ? Bu arada en fazla 80 lira ayırabilirim.

Laptopdaş ney lannn

• quote:

quote:

quote:

Laptopdaş ney lannn

http://forum.donanimhaber.com/m_76972398/f_//tm.htm#76972398

http://forum.donanimhaber.com/m_75257406/f_//tm.htm#75257406

SS:

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5AF373BF5

quote:

quote:

quote:

Laptopdaş ney lannn

SS:

Alıntıları Göster
    ben soğutucu kullanmıyorum.

çünkü çok pahalı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Laptopdaş ney lannn

SS:

Adam inanmış beyler. Oturup dinleyin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.