Şimdi Ara

pc acilmiyor. 10sn de bir res atiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ekran kartina bakmak icin kasayi actim. Temizledim hava tuttum.islemci fanini taktim cikardim.hdd kablosunu cikartim taktim ve bir tane rami taktim cikarttim ve bunlari ilk defa yaptim. sonra pc yi bagladigimda siyah ekran sadece 10sn yede bir res atiyor. arkadaslar yardim edin. yoksa bilgisayarsiz kalacam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: veliusta

Sakin olun, aşağıda sayacaklarımı yapıp bir deneyin.

-Kasa’ya bağlı tüm kabloları çıkartıp Power düğmesine birkaç defa basın. Sonra PC o şekilde kabloları takmadan 10-15 dk. Kada beklesin.

Yine olmazsa

ÖNEMLİ NOT: Parça sökme takma işlemlerini yapmadan evvel vücudunuzdaki statik elektriği boşaltın.

Petek borusu varsa 2 elinizi de kavrayın 4-5 sn. bekleyin, boru yoksa aynı işlemci evin duvarında yapın.

İşlemciyi, Ekran Kartını ve Bellekleri çıkartıp yeniden yerine takın.

Yine düzelmezse

Anakarta bağlanmış olan tüm Data (Sata kabloları vs.) ve Güç kablolarını söküp tekrar takın.

Bunları bir deneyin sonra olmazsa yine konuşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

-Kasa’ya bağlı tüm kabloları çıkartıp Power düğmesine birkaç defa basın. Sonra PC o şekilde kabloları takmadan 10-15 dk. Kada beklesin.

Yine olmazsa

ÖNEMLİ NOT: Parça sökme takma işlemlerini yapmadan evvel vücudunuzdaki statik elektriği boşaltın.

Petek borusu varsa 2 elinizi de kavrayın 4-5 sn. bekleyin, boru yoksa aynı işlemci evin duvarında yapın.

Yine düzelmezse

Anakarta bağlanmış olan tüm Data (Sata kabloları vs.) ve Güç kablolarını söküp tekrar takın.

cevabın için teşekkürler. ama düzelttim.
    2 GB lık Ram takıp çıkartımıştım. şimdi ramı takmadan çalıştırdım. ilk başta bios ekranında overclock filan hata mesajı verdi. şuan 1 ram ile çalışıyor.

Statik elektriğimi boşaltmadım. ramı bozmuşmudur?
    Birde ram nasıl takılıyor çıkartılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

Yine olmazsa

Yine düzelmezse

Statik elektrik.acayip soktayim suan.dizustu kullaninca tamamen cahil kaliyor insan.yeni masaustumde bunu dikkate alacagim

• birde belleğim 2.ci slottaydı. 3.cüye taksam birşey fark eder mi?
    ve anakartta bellek slotları mavi ve siyah var. bellekler siyahta takılıydı ikiside. mavi ne için?

Bilgisayarım ; http://c1304.hizliresim.com/18/4/lrvpz.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliusta -- 4 Nisan 2013; 15:22:47 >
  • quote:

birde belleğim 2.ci slottaydı. 3.cüye taksam birşey fark eder mi?
    ve anakartta bellek slotları mavi ve siyah var. bellekler siyahta takılıydı ikiside. mavi ne için?

Fark etmez. Ama ben her zaman islemciye yakin takarim. Aradaki mesafe daha kisa,daha hizli olur hesabitabi gercekle alakasi yok bunun

• quote:

birde belleğim 2.ci slottaydı. 3.cüye taksam birşey fark eder mi?

çift kanallı ram kullanıyorsan ikisinide mavi ya da ikisinide siyah renkli slotlara takman gerekiyor. bu yüzden renklendirilmiş.
    Mesela benim işlemci soğutucusu 4 adet ram slotundan ilk baştakinin azda olsa üzerini kapatıyor oraya ram taktığımda hafif yan duruyor bende 2. ve 4. slotlara takıyorum şu an o şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 4 Nisan 2013; 16:13:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haydi bismillah takacağım birazdan.

sorun düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliusta -- 4 Nisan 2013; 18:06:02 >
  • quote:

haydi bismillah takacağım birazdan.

sorun düzeldi.

sevindim bilgisayarda sorun olması insanı gerçekten çok büyük strese sokuyor düzeltincede çok mutlu oluyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.