Şimdi Ara

Database ve sorguyu kapatmak gerekir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • $way= mysql_connect('$web', '$user','$pass');
    mysql_select_db("$database" , $way) or die('Veritabanına ulaşılamıyor!' . mysql_error() );

Database i güvenik açısından kapamam gerekiyor mu?

$result=mysql_query("SELECT * FROM $table_name ", $way);

Sorguy güvenik açısından kapamam gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 13 Nisan 2006; 0:45:04 >

• Neden kapatmiyorsun ki?
    Kapatman gerek.
    Kapatmassan belirli bir sure sonra zaten kapanacaktir.
    Güvenlik açısındanda , sonucta senınle database arasında bir bağlantı kurulmuş oluyor.(Yani user name ve pass onayını gecmiş bir bağlantıdan söz ediyorum...)
  • Eğer database'e erişim bir kullanıcı kontrolünden geçtikten ve session verildikten sonra oluyorsa kapatmana gerek yok çünkü kullanıcının sessionu kapandığında o da otomatikman kapanır + zaten başka birinin erişmesi mümkün değildir.

Kullanıcı kontrollerine güveniyorsan böyle kalsın :)

Güvenlik açısından yinede kapatmak daha sağlıklı ama her defasında açtırmak istemiyorsan böyle kalabilir.
  • Onlar tamam da.Bir düşünün.Database'i açtıktan sonra kapamassak ör;

database in açıldığı sayfa database.php olsun,(burada tablo1 ie işlem yapılıyor olsun.)
    bu database.php'yi index.php ye inculde etsem sonra altına mysql_query("SELECT * FROM baska_bir_tablo ", $veri_yolu); yazarak başka bi tablo a bağlanabileceğini düşünüyorum.
    Bilmiyorum mümkün mü?

--index.php--
    <?
    include('database.php');
    mysql_query("SELECT * FROM tablo2 ", $veri_yolu);
    ?>
  • Kapatmaya gerek olmasa implement etmezlerdi zaten degilmi. Duzenli kod yazalim lutfen. Ilerde basimiz agrimasin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.