Şimdi Ara

ipad 3 seçimi ve depolama sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar.haziran ortasına doğru sınavlarım bitince yeni ipad almayı düşünüyorum ama aklımda soru işaretleri var.ilk apple'ım olucak.ipad'a çok fazla bütçe ayıramam çünkü bu yıl veya önümüzdeki yıl iyi bir bilgisayar almam gerekiyor.
    öncelikle yeni ipad mı yoksa ipad 2 mi kararsız kaldım..ipad 2 alıcaksam temiz 2. el bişey alırım.yeni ipad'i şirket üzerine almayı planlıyorum.yani 2. nesilde 0 parası vermiycem diğer tarafta kdv vermiycem.bi kullanıcı olarak aletin özelliklerini 5 üzerinden 4,5 rahatlıkla kullanmayı hedefliyorum.film,müzik,özellikle oyun,uygulama,çizim,not alma,internet hepsini kullanan insanım. o nedenle ekran önemli.fakat şunu sormak istiyorum.şu anda pek yaygın olmasada uygulamalar 3. nesil ipad'e göre çıkarılınca 2. nesilde herhangi bi sıkıntı yaşarmıyım? sadece çözünürlük farkı mı olur yoksa donma,fazla çözünürlük farkı,v.b. şeyler olur mu ? 150 tl gibi bi fark için gidipte 2. nesil almam.300-350 tl fark çıkarsa 2. nesil alabilirim.sizce buna değer mi ?
    2. olarak internet olayı.4gli olan bir alete 400 tl fazla para vermek yerine wifi'li alıp,cep telefonunun dahili modemi vasıtasıyla kullansam sıkıntı olur mu?zaten 4g ülkemizde yok.1-2 seneye anca gelir.telefondada 3g dahili modem var. ancak apple bağlantı olayında çok sıkı.samsung bi telefondan yapsam bunu bağlanabilir miyim ? avea'da 1 gb internet +400 dakika +2000 sms 19 tl.şu anda turkcelldeyim 40 tl fatura ödüyorum. turkcell böyle bir paket çıkarsa alırım veya başka operatöre geçebilirim.sadece internet parasına faturamıda aradan çıkartmış olurum.400 tl fazladan ödemem ve her ay tablet için internet parası vermem.
    3. olarak ve en büyük sorun kapasite ve depolama.sınavlarım nedeniyle evde yıl sonuna kadar sadece minibook var.bağlantıyı ordan halledicem.filmlerim v.b. harddiskte duruyor.ipad'a müziklerimi aktarıcam.onlarda 5gb falan. 16 gb bana küçük gelirmi? 32 gb bana biraz pahalı kaçıyor.apple'ların online olarak depolama alanı gibi bişey varmış.kaç gb'a kadar izin veriyor ve ulaşımı zor mu? ayrıca bilgisayardan ipad'e bişeyler aktarmak zor mu? yurtdışında sitelerinde kargo dahil 10l tlye ipad camera connection kit var. usb,micro sd v.b. girişleri var.onlarla ipad'a flash,harici disk,micro sd v.b.bağlayabilme ihtimalim var mı? 32 gb için ekstra 300 tl vermek yerine bunları kullanarak ortalama 50tlye pratik bi şekilde depolama sorununu çözebilmeyi hedefliyorum.en son olarak bluetooth ile diğer aletlerle bağlantı kurabilir miyim? uzun bir yazı oldu fakat forumda pek cevaplarını bulamadım bunların.daha önce ipad tecribemde yok.yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock3r -- 8 Mayıs 2012; 21:26:42 >

• 1. bence 3. nesil iPad al kesinlikle aradaki fiyat farkına kesinlikle deger. zaten her gun retina destekli applerin ve dergilerin sayisi artiyor
    2. istedigin telefonu wifi hotspot olarak kullanabilirsin. İPad sorunsuz baglanacaktir.
    3.16 gb alan yeni İPad icin cok yetersiz. Kesinlikle en az 32 gb almalisin. İCloud applerin belli dosyalarini depoluyor sadece. gercek bulut depolama kullanmak istiyosan dropbox , sugarsync , box.net gibi servislerden birini secebilirsin. camera connection kit ile sadece foto ve videolari aktarabilirsin baska dosyalari gormez alet. bluetooth dan dosya aktarimi yapamazsin.
    sana tavsiyem benim gibi 32 gb wifi modeli alman , en uygun 1442 liraya bulunuyor. Zaten en cok tercih edilen model de bu
  • peki hocam 16 gb nasıl bi kullanımda yetmez ? 16 gb içine neler koyabileceğimi biliyorum fakat ipad'in oyunları,programları,fotoğrafları,videoları nasıl bir boyut kaplar ki yetmez bu hacim ? örneğin sizin ipad'ınızın ne kadarı dolu ve neler var ?
  • 16 gb benimki 3g li ipad 2 m cok fazla oyun bagimlisi degilseniz yeter ama dersenizki ben kaliteli oyun severim iyi oyunlar 500 mb 1,5 gb arasi siz hesaplayin artik
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock3r

peki hocam 16 gb nasıl bi kullanımda yetmez ? 16 gb içine neler koyabileceğimi biliyorum fakat ipad'in oyunları,programları,fotoğrafları,videoları nasıl bir boyut kaplar ki yetmez bu hacim ? örneğin sizin ipad'ınızın ne kadarı dolu ve neler var ?

16gb in bi kismi sisteme ayriliyor size kalan 13 gb
    simdi her seyi azami miktarda tutaraktan
    bunun 7 gb ina app yukleseniz, 4 gb ina video yukleseniz, 2 gb dergi muzik kitap vb. alet doluyor zaten.
    daha once iPad kullanmamış kisiler bunu pek anlamıyor genelde.
    ilk baslarda da belki pek hissetmezsiniz ama iPad dolmaya baslayinca bi seyler yuklemek icin surekli baska bi seyleri silmek insani sıkıyor bi sure sonra. aleti aktif olarak kullanan 16 gb iPad 2 alan arkadaşlarım pişman olmuştu hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 10 Mayıs 2012; 11:51:05 >
  • Bende de 32 var ve kafam rahat. Bence de 32 alın durumunuz varsa.
  • ipad'ın fiyatlandırma stratejisinden dolayı 32 gb'da sanki kazık yiyorum gibi geliyor.. içinde çift çekirdekli 1 işlemci,retina ekran,mikrofon,kamera,pil,wifi alıcısı 16 gb bellek v.b. bir çok şey olan bir aleti 4x liraya alıyosun.sonra hafızayı 16gb daha arttırınca 5x liraya alıyorsun. sadece hafızayı 2 katına çıkartman için aletin 4te biri para veriyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock3r -- 10 Mayıs 2012; 19:43:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aşağı yukarı öyle ama yapacak bir şey yok.
    apple zaten asıl vurgunu appstore dan yapıyor bunlar bi şey değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.