yanlış biliyorsun, bilmediğin konularda yorum yapma
+1 Hocam senin yorumun nedir?Layv(f) mı her zaman?
quote:
Orijinalden alıntı: dlqr26
quote:
Orijinalden alıntı: maestro_34
quote:
Orijinalden alıntı: empire1234
liv diye okunur diye biliyorum
+1 Hocam senin yorumun nedir?Layv(f) mı her zaman?
canlı kelimesi olan live --> layv diye okunur
yaşam kelimesi olan life --> layf diye okunur
Bunu geçenlerde dersane hocama sormuştum.Bana yaptığı açıklama şuydu;
"Eğer isim veya sıfat olarak kullanılıyorsa 'layv', eğer fiil veya isimleşmiş fiil olarak kullanılıyorsa 'liv' diye okunur" dedi.
Mesela canlı yayındaki Live "Layv" diye okunur.
Veya şu cümlede Lives - Life'ın çoğul anlamında kullanıldığı için isimdir "layvz" diye okunur. (İsim olarak)
"Many lives were lost in the disaster." - "Çoğu hayatlar felakette kaybedildi."
"He was a lively person." - "Çok neşeli bir insandı." diye bir cümle kurarsan "layvli" diye okunur, sıfattır.
"I can't live in a world without you." - "Sensiz bir dünyada yaşayamam." gibi bir cümle kuruyorsan "Liv" diye okunur. (Fiil olarak)
Ya da;
"Living in this city is getting harder and harder." - "Bu şehirde yaşamak gittikçe zorlaşıyorda zorlaşıyor." diyerek fiili isimleştiriyorsan gene "Liv" diye okursun. (İsimleşmiş fiil olarak)
Yardımcı olmaya çalıştım.Umarım olmuşumdur.İyi forumlar.
quote:
quote:
sende yanlış biliyorsun bir üstüme arkadaş açıklamış, bilmedigin konularda yorum yapma
quote:
Orijinalden alıntı: Burakc.
Bunu geçenlerde dersane hocama sormuştum.Bana yaptığı açıklama şuydu;
"Eğer isim veya sıfat olarak kullanılıyorsa 'layv', eğer fiil veya isimleşmiş fiil olarak kullanılıyorsa 'liv' diye okunur" dedi.
Mesela canlı yayındaki Live "Layv" diye okunur.
Veya şu cümlede Lives - Life'ın çoğul anlamında kullanıldığı için isimdir "layvz" diye okunur. (İsim olarak)
"Many lives were lost in the disaster." - "Çoğu hayatlar felakette kaybedildi."
"He was a lively person." - "Çok neşeli bir insandı." diye bir cümle kurarsan "layvli" diye okunur, sıfattır.
"I can't live in a world without you." - "Sensiz bir dünyada yaşayamam." gibi bir cümle kuruyorsan "Liv" diye okunur. (Fiil olarak)
Ya da;
"Living in this city is getting harder and harder." - "Bu şehirde yaşamak gittikçe zorlaşıyorda zorlaşıyor." diyerek fiili isimleştiriyorsan gene "Liv" diye okursun. (İsimleşmiş fiil olarak)
Yardımcı olmaya çalıştım.Umarım olmuşumdur.İyi forumlar.
Çok teşekkür ederim,tam istediğim cevaptı.
fiilse liv diye okunur kardeş. I live in Türkiye.
sıfatsa layv diye okunur.
Örneğin canlı anlamındaki Live kelimesi.
quote:
quote:
geçenlerde donanımahber diye bi sitede takılıyodum bi adam bana bilmediği bir konuda artislik yaptı bunu neden anlattım bilmiyorum
Yasamak anlamindaysa liv
Canlı anlamindaysa layv diye okunur
quote:
quote:
quote:
geçenlerde donanımahber diye bi sitede takılıyodum bi adam bana bilmediği bir konuda artislik yaptı bunu neden anlattım bilmiyorum
Bu adam (!) hep böyle cins. Kendini ne sanıyor çözemedim ama blok listemdeki 3 kişiden birisi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme