Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (1032. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85.042
Cevap
1.065
Favori
5.624.041
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10301031103210331034
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SamsClient

quote:

Orijinalden alıntı: ヤシン

Arkadaşlar adiosta en ucuz yurtdışı uçak bileti için kaç puan olması gerekir tahminen?

30-40

quote:

Orijinalden alıntı: faithgebze

quote:

Arkadaşlar adiosta en ucuz yurtdışı uçak bileti için kaç puan olması gerekir tahminen?

nereye nezaman gideceğine baglı
    örnegin pegasus 29 eur luk biletler için 8-10 EUR karşılıgı puan yeterli

Ben pederin puanlarına baktım 90 bin gibi bir şey gördüğümü hatırlıyorum. O zaman 90'dır diye düşünüyorum şu an için. 90 olduğunu farzedersek nereye gidilebilir?

• Viyana'ya daha önce gelmiş arkadaşlardan biraz tavsiye alablir miyim acaba?

Bu hafta iş nedeniyle Viyana'dayım. Tekim. Şansıma da yarın resmi tatilmiş. Bana biraz gezecek zaman çıktı :)

Daha önce gelmiş arkadaşlardan görülecek yerler, yenilecek yemekler ve alınacak eşya, hediyelerle ilgili tavsiyeler alabilirsem çok sevinirim. Aşağıdaki kriterlerde tavsiyeler alabilirim :)
    1- Şurayı görmeden, şunu yapmadan gelme
    2- Şu yemeği yemeden, şurada yemeden gelme
    3- Şuradan şu ürünü almadan gelme

Sabahtan çıkarım ben, sizden gelecek cevaplar doğrultusunda da rotamı çizerim yarın ve haftasonu için.

İlgilenen arkadaşlara şimiden çok teşekkürler.

Buralardan istediğiniz yükte hafif şeyler var ise elimden geldiğince de yardımcı olurum.
  • Gunaydin arkadaslar,
    Singapur kampanyasinda 2 gune kadar uzatmak mumkunmuydu tatili?
    Birde ilgilenen kisinin mail adresini verebilir misiniz arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

Viyana'ya daha önce gelmiş arkadaşlardan biraz tavsiye alablir miyim acaba?

Bu hafta iş nedeniyle Viyana'dayım. Tekim. Şansıma da yarın resmi tatilmiş. Bana biraz gezecek zaman çıktı :)

Daha önce gelmiş arkadaşlardan görülecek yerler, yenilecek yemekler ve alınacak eşya, hediyelerle ilgili tavsiyeler alabilirsem çok sevinirim. Aşağıdaki kriterlerde tavsiyeler alabilirim :)

Sabahtan çıkarım ben, sizden gelecek cevaplar doğrultusunda da rotamı çizerim yarın ve haftasonu için.

Buralardan istediğiniz yükte hafif şeyler var ise elimden geldiğince de yardımcı olurum.

Dostum selamlar,

İleriki destinasyonlarimdan birine gidiyorsun. 2 sene once abim gitti ve cok begendi Viyana'yi. Bu soguklarda nasil olur bilemiyorum ama umarim guzel vakit gecirirsin. İnternette gezinirken asagidaki linki buldum. Umarim isine yarar.

blog.milliyet.com.tr
    Viyana da üç gün de neler yapılır?/Yurtdışı Tatil/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/viyana-da-uc-gun-de-neler-yapilir-/Blog/?BlogNo=280515

www.bigglook.com
    Viyana - Avusturya - Gezi ve Seyahat Rehberi
    http://www.bigglook.com/biggtravel/sehirler/Viyana/index.asp

Yukte hafif pahada agir epeyi bir iphone5 siparisi gelir sanirim :)

İyi yolculuklar dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tengin78 -- 1 Kasım 2012; 7:39:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

30-40

quote:

quote:

Ben pederin puanlarına baktım 90 bin gibi bir şey gördüğümü hatırlıyorum. O zaman 90'dır diye düşünüyorum şu an için. 90 olduğunu farzedersek nereye gidilebilir?

Eğer dediğin gibi 90.000 puanı varsa yaşadın demektir.90.000 puan 450 tl worldpuan eder ve bu yaklaşık 1300 tl lik uçak bileti alma hakkı kazandırır sana.Yani o puanla ucuza bulacağın bir uçuşla amerikaya bile gidip gelebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

30-40

quote:

quote:

Eğer dediğin gibi 90.000 puanı varsa yaşadın demektir.90.000 puan 450 tl worldpuan eder ve bu yaklaşık 1300 tl lik uçak bileti alma hakkı kazandırır sana.Yani o puanla ucuza bulacağın bir uçuşla amerikaya bile gidip gelebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

Orijinalden alıntı: hopdedikks

THY Amerika promosyonu ; IST - JFK , 443 € , yarın başlıyor :

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/newyork/promosyon-ucak-bileti/istanbul-newyork-ucuslari/IST353FBEJFK

New York Promosyon Uçak Bileti – Online Rezervasyon Kural ve Koşulları

Seyahat Başlangıç Tarih Aralığı: 01.11.2012 - 31.03.2013
    Biletleme Tarih Aralığı: 01.11.2012 - 31.03.2013
    Erken biletleme: Rezervasyon yapıldıktan sonra 72 saat içinde biletin satın alınması gerekmektedir.
    En fazla kalış süresi: 12 ay

Şu anda baktım kasımın ilk haftası için 2 gün de boş yer var o da 3 Kasım 8530 TL, 4 Kasım 9078 TL:))

Herhalde afet sonucu şu anda böyle, hoş biletelme tarihi yarın ama yine de ilk defa bu kadar yüksek fiyat gördüm biletimi satsam alan çıkar mı acaba

Edit: Şu anda THY nin 1 Kasım uçuşuda iptal, benim de 2 Kasım eğer gidersem bu afetten sonra giden ilk ben olacağım , bu arada başına gelmiş arkadaşlar cevaplarsa sevinirim:

hava koşulları sebebiyle ertelenen uçuşlarda dönüş tarihini de ileri tarihe alabiliyor muyuz yoksa tatilden kesik mi atıyorlar

Dün TK 15:24'de New York JFK'ya bir ek sefer kaldırdı ve vaktinde indi, bugün'de bir sefer kaldırdı, bundan sonra seferler düzelecektir.
    Bende pazar günü gidiyorum.
    New York'da Metro çalışmıyormuş, alt yapı problemleri var, ama live cam'den izledim hayat devam ediyor.

• quote:

imgegeziyor.blogspot dan faydalanabilirsin ,bana gayet iyi geldi.
    Kişisel yorum, meşhur cafe ve kahvelerinden ,pastalarını beğenmedim.Cafelerin ambians ,olay görülmek için
    gidilir bir çay,kahve parası verilir ama benm denediğim en ünlü 2-3 tanesinin pastalar vs gayet alelade idi.
    Ortamlar süper,gerisi fıs. Bizim 3 büyük şehirde bana göre çok daha iyileri var
  • Carrefour kampanyası hariç kampanya kalmadı şu an yapıkredi de bakalım kasım ayı nasıl geçecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytin45

Carrefour kampanyası hariç kampanya kalmadı şu an yapıkredi de bakalım kasım ayı nasıl geçecek?

Carrefourda çek alabiliyormuyuz? Realdeki gibi yapabilirmiyiz. Henüz bu kampanyayı kullanmadım. Eğer çek olursa son dakika alabilirim.
  • .....Yeni Kliksa Kampanyası....

World'e özel %10 Worldpuan kampanyası, 6 - 21 Kasım 2012 tarihleri arasındawww.kliksa.com 'dan, Yapı Kredi kredi kartları, TEB ve Vakıfbank Worldcard'lar ile tek seferde yapılacak 500 TL ve üzeri peşin veya taksitli işlemlerde geçerlidir. %10 Worldpuan kampanyasından kazanılacak puan tutarı en fazla 200 TL olacaktır. %10 Worldpuan kampanyasından her müşteri 1 kez faydalanabilir. Business kartlar, banka kartları ve Worldpuan kullanılarak yapılan alışverişler kampanyaya dahil değildir. Kampanya kapsamında kazanılan Worldpuan'lar 29 Kasım 2012 tarihine kadar kredi kartlarına yüklenecektir. Worldpuan'ların son kullanma tarihi 10 Aralık 2012'dir. Kullanılmayan Worldpuan'lar 11 Aralık 2012 itibari ile geri alınacaktır. Operatörlerin TL Kartı ve hediye kartı satışlarında kredi kartı kampanyaları geçerli değildir. Kampanyaya Yapı Kredi kredi kartları ile birlikte TEB ve Vakıfbank Worldcard'lar dahildir. Yapı Kredi vewww.kliksa.com kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.

• Az önce cep telefonuma mesaj geldi. Gratis kampanyası 01-30 Kasım 2 adet 50 tl alışverişe 10tl puan şeklinde bu ayda devam ediyor bilginize....
  • quote:

Orijinalden alıntı: eceylem

.....Yeni Kliksa Kampanyası....

World'e özel %10 Worldpuan kampanyası, 6 - 21 Kasım 2012 tarihleri arasındawww.kliksa.com 'dan, Yapı Kredi kredi kartları, TEB ve Vakıfbank Worldcard'lar ile tek seferde yapılacak 500 TL ve üzeri peşin veya taksitli işlemlerde geçerlidir. %10 Worldpuan kampanyasından kazanılacak puan tutarı en fazla 200 TL olacaktır. %10 Worldpuan kampanyasından her müşteri 1 kez faydalanabilir. Business kartlar, banka kartları ve Worldpuan kullanılarak yapılan alışverişler kampanyaya dahil değildir. Kampanya kapsamında kazanılan Worldpuan'lar 29 Kasım 2012 tarihine kadar kredi kartlarına yüklenecektir. Worldpuan'ların son kullanma tarihi 10 Aralık 2012'dir. Kullanılmayan Worldpuan'lar 11 Aralık 2012 itibari ile geri alınacaktır. Operatörlerin TL Kartı ve hediye kartı satışlarında kredi kartı kampanyaları geçerli değildir. Kampanyaya Yapı Kredi kredi kartları ile birlikte TEB ve Vakıfbank Worldcard'lar dahildir. Yapı Kredi vewww.kliksa.com kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.

• quote:

Geçen sene kasım sonunda gitmiştik 2 aile 4 günlüğüne Viyana'ya. Biz Viyana'yı çok sevdik. Size şunları önerebilirim. Mutlaka figelmüller de schnitzel yiyin. Ben gitmeden önce araştırmıştım en iyi nerde yenir diye hemen hemen herkes ortak olarak figelmülleri gösteriyordu adres olarak. Katedrale yakın bir yerdeydi 2 şubesi var figelmüllerin pasaj içindeki değil de biraz ilerleyin pasajdan çıktıktan sonra sağa doğru gidin diğer şubesini göreceksiniz orada yiyin schnitzeli. Yanında mutlaka patates salatası yiyin tek kelimeyle nefis. Bir deolmazsa olmaz bira için yemekte. Sarayları gezin hepsi birbirinden harika. Açıkçası Viyana daki sarayları gördükten sonra bizdeki sarayların çok da övünülecek kadar olmadığını gördüm. Belki bu fikrime kızacak olanlar bile vardır ama durum maalesef böyle gidersen kışlık olarak kullanılan Hofburg ve diğer yazlık saraylar schönbrunn ve belvedere yi görünce sen kendi kararını verirsin. Biz gittiğimizde kasım sonu sarayların bahçeleri yılbaşı için süslenmişti ve bahçelerde alışveriş standları kurulmuştu. Harika zaman geçirebilirsin akşamları o bahçelerded.Yemek yiyip hediyelik eşyalar alabilirsin eğer kurulmuşsa. Bir de akşamları gerçekten soğuk oluyor mutlaka dışarda kupalarda satılan sıcak şarap iç. Yürürken nefis oluyor tarçınlı sıcak şarap. Kupayı istersen depozit gibi kullanıp geri götürünce para iadesi yapıyorlar götürmezsen sende kalıyor ben bir tanesini anı olarak aldım evde kış akşamları içiyorum :)
    Benim Viyana ya dair tek pişmanlığım bir akşam klasik müzik konserine gitmemek oldu. Kişi başı 30 40 euro biraz fazla geldi bize ama şimdi düşünüyoruz da keşke gitseymişiz. 50-100 euro burda bile nelere vermiyoruz ki! Açıkçası 4 gün Viyana için bana yetmedi. Mutlaka -belki bu sefer bahar ayında-(saray bahçeleri daha da güzel oluyormuş) Viyana ya gitmek istiyorum.İyi yolculuklar.

• quote:

Demiştim

Sitede (kliksa) henüz duyurulmamış ama siz bilgiyi nerden aldınız acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan30

quote:

Ben yazacaktım figlmülleri (doğru yazılışı bu şekilde) ama arkadaş benden önce davranmış. gerçekten enfes bir schnitzeli var. orada yedikten sonra hiçbir yerdeki beni cezbetmedi.

bunun dışında 3 tane ço meşhur cafe/pastanesi vardır. biri herkesin bildiği cafe sacher (sachertorte yemek için), diğer cafe leopold hawelka (bu kafe çok eski bir kafedir. günlük olarak çıkarttığı kekleri ile çk meşhurdur). sonuncusu ise Cafe Demel dir. Bu kafede ise ben Kaiserschmarrn yemiştim. tatlı ve özellikle de hamurlu tatlı seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. bunun dışında sosis satıcılarından sosis yemenizi tavsiye ederim. çok lezzetli oluyorlar.

tarihi yerleri zaten arkadaş yazmış.

şimdiden iyi gezmeler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantezimuziginsevilenismi

quote:

Orijinalden alıntı: prodans

arkadaşlar hepinize merhaba, 2 tane konum var sizin bilgileriniz ve yardımlarınız gerekebilir,

1. otobüs terminaline gitsem mesela, tam kalkacakken otobüs madem koltuk var benide uygun bir fiyata taşırmısın desem (büyük firmalar dışında, ki büyük firmalarda bile host filan kafalanırsa bence olabilir) otobüs bulabilirim gibi geliyor,

şimdi mantık olarak koca boeing koca airbus kaç tonluk metal yığını tee brezilyalara tee avustralyalara neden boş koltuklarla gitsin? veya 70 kg beni taşımış, taşımamış ne kaybeder ki koca makina?!

ben sırt çantamı alsam havalanına gitsem pasaport kontrolunden gecsem ve tam kapılar kapanıcakken uçakta yer kaldıysa gelmeyen olduysa atlasam nereye gidiyorsa gitsem? mesela 2000 bin tllik ucaga 200 tlye binsem? böyle bişi olamaz mı?

ne bileyim yedek bilet diye birşey yokmudur mesela? pasaport kontrolunden yedek biletimle gecsem?
    veya boyle bir uygulama yapılamaz mı?
    inanın böyle bi durum olsa alırım elime yedek biletimi beklerim ucakların kapısında nereye koltuk bulursam giderim?

bana inanılmaz win win durumu geldi bu???
    bu konuda bilgisi olan var mı? deneyen? araştıran oldu mu? eminim eğer böyle birşey varsa dünyada bunu yapacak çok adam çıkar!

2. konu ise şu ; turları sevmedigim için gitmeyi hiç düşünmüyordum singapur kampanyasına, ama önyargılı olmamak lazım diye bakıyorum şimdi, çünkü bu puanlara bu aktarmalarla hiçbir şekilde böyle bi gezi düzenliyemiyorum şu an için ondan dolayı karar verdim eğer kampanya bitmeden alabilirsem ;
    2 Gece Bangkok
    4 Gece Phuket
    1 Gece Singapur turuna katılmak istiyorum, arkadaşımdan haber bekliyorum eğer arkadaşım gelemesse bir oda arkadaşına ihtiyacım var (üçyüz yurocukum yok çünkü tek kişilik oda farkına), oda arkadaşımda aranacak tek şey macera sever ve odada sigara içmesin yeter, ha baktık kafalarımız farklı en kötü ihtimal yatmadan yatmaya odada buluşur oda arkadaşı oluruz (bu kısımları sakat oldu gerçi tarifimin ama)

not: hırvatistan ve bosna hersekle ilgili bloga yazıyorum bitince onuda haber veririm

yaw şu yedek bilet durumu olsa ama rüya gibi olur bu arada şimdiden heyecan kapladı dört bir yanımı, hayal ama hayali bile güzel , off hayal bile edemiyorum gidicegim ülkeleri (walla öyle bi durum ossun adiosun maradonası gelse dönüpte bakmam artık ama sabri üstad kızma )

not2: olabildigince az msj yazmaya calısıyorum forum kirliliği yaratmamak için ama , bu yazdıklarımıda hem adios dayanışması olarak görüyorum hemde, eger varsa dedigim durum (büyük ihtimal hayal ama ) yedek biletide adiosla alırım tabikide (zaman zaman yanlıs anlasılmalar olabiliyor forumda (çünkü 4 yıldır haber bile izlemiyorum ama düzenli olarak takip ediyorum forumu az yazsamda), onun için özellikle belirtmek istedim kimse bana sonra kızmasın bu konun adiosla ne ilgisi var die )

çok uçuk bi düşünce olmuş..

birincisi destinasyonunuz belli olmadan pasaport kontrolünden geçemezsiniz, zaten pasaport kontrolünden geçmek demek ülkeden ikameti geçici olarak sildirmek gibi bişey.. uçuş biletinizi ve pasaportunuzu görmeden zaten geçişe izin vermezler.. çıkış mührü vurmadan da zaten çıkış yapamazsınız..

ikincisi son biletleri indirimli fiyattan gel abi geel, cape-town'a 1-2 geell.. gibisinden anca low-cost firmaları yapar.. ki onlar da zaten çoğunlukla over-booking (koltuktan fazla bilet satışı) şeklinde yada kampanyalarla zaten uçaklarını dolduruyorlar..

bir diğeri vize problemleridir.. öyle elinizi kolunuzu sallayarak (bazı ülkeler hariç) her ülkeye giremezsiniz..

son olarak da zaten çoğu gitmeden evvel gideceği yerde otel,konaklama,transfer paket tur vs aylar önceden ayarlamak zorundadır..

sanırım sizinki sadece hayallarde kalacak bi düşünce.. ama olsa da fena olmaz dedirtecek türden..

sanırım bir parça da olsa sorularınıza cevap olmuştur..

iyi günler dilerim... ;)

hocam pasaport konusunda ben bilet artı ülke eşleştirmesi yaptıklarını pasaportuda ona göre kontrol ettiklerini sanmıyorum, eger boyleyse dogru diorsun birinci engel burdan geliyor bu durum için.

doğru diorsun indirim konusunda mantık olarak öyle yapmaları lazım, ama sen önceden alırsan eger 1000 tlye ucarken, son anda bilet alan birisi en az 4000 tlye ucuyor, yani demem o ki mantık olarak , ben heryere gitmeye hazırım demekte kolay bişi degil, hangi ucakta yer bulursam oraya gidebilirim demekde kolay bişi degil, sonucta havayoluda kazanıcak bende.

vize konusunda ise , tabiki vize istemeyen ülkeler olacak gidilecek yerler , ve 70 yakın ülke var vizesiz gidilecek bunları bitireyim yeter bana aslında.
    son kısım oteli ayarlamak kısmı ise, zaten maceralı kısmıda cok güzel olur boyle bir seyahet türünün tabi herkesin secimi ve istekleri farklı kimisi (ve geneli) güven ve konforu öncelik olarak görür , kimiside benim gibi can sağlığım açısından tehlikesiz olan herşeye açıktır, işte tamda buydu demek istediğim.
    ilgin ve cevabın için cok tesekkür ederim, sanırım forumdan bu konuda bilgisi olan kimse yok zaten, cevremde havacılık sektöründe olan arkadaslarıma sorucam, belki thy bi mail bile atar gelişme olursada sizle de paylasırım.

not: bu arada en azından zagrep hakkında düşündüklerimi yazdım bloga tamamı bitincede haber veririm ;

http://zorbakalimero.blogspot.com/

• quote:

Cumartesi sabahı NaschMarkt bitpazarına uğramadan gelme .
    (Ayrıca özelden de mesaj attım, soruların olursa oradan cevaplarım. )

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

quote:

Demiştim

Sitede (kliksa) henüz duyurulmamış ama siz bilgiyi nerden aldınız acaba?

magiclick.net sitesi üzerinde daha erken duyuruluyor. fakat resmi sitesi değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan400

quote:

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

Orijinalden alıntı: hopdedikks

THY Amerika promosyonu ; IST - JFK , 443 € , yarın başlıyor :

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/newyork/promosyon-ucak-bileti/istanbul-newyork-ucuslari/IST353FBEJFK

New York Promosyon Uçak Bileti – Online Rezervasyon Kural ve Koşulları

Seyahat Başlangıç Tarih Aralığı: 01.11.2012 - 31.03.2013
    Biletleme Tarih Aralığı: 01.11.2012 - 31.03.2013
    Erken biletleme: Rezervasyon yapıldıktan sonra 72 saat içinde biletin satın alınması gerekmektedir.
    En fazla kalış süresi: 12 ay

Şu anda baktım kasımın ilk haftası için 2 gün de boş yer var o da 3 Kasım 8530 TL, 4 Kasım 9078 TL:))

Herhalde afet sonucu şu anda böyle, hoş biletelme tarihi yarın ama yine de ilk defa bu kadar yüksek fiyat gördüm biletimi satsam alan çıkar mı acaba

Edit: Şu anda THY nin 1 Kasım uçuşuda iptal, benim de 2 Kasım eğer gidersem bu afetten sonra giden ilk ben olacağım , bu arada başına gelmiş arkadaşlar cevaplarsa sevinirim:

hava koşulları sebebiyle ertelenen uçuşlarda dönüş tarihini de ileri tarihe alabiliyor muyuz yoksa tatilden kesik mi atıyorlar

Dün TK 15:24'de New York JFK'ya bir ek sefer kaldırdı ve vaktinde indi, bugün'de bir sefer kaldırdı, bundan sonra seferler düzelecektir.
    Bende pazar günü gidiyorum.
    New York'da Metro çalışmıyormuş, alt yapı problemleri var, ama live cam'den izledim hayat devam ediyor.

Evet dün gece iptal yazısı kalkmış ve bugünden itibaren başlamışlar uçmaya. Zaten sorun havada değil JFK de, elektrik kesintisi ve pistin su dolu olmasıydı ama dünden itibaren inişllere başlamış. Dün bende manhattan ve time square'ı izledim aman aman bir şey gözükmüyor, hoş hala çoğu yerde elektrik yok, metro yok bazı tüneller kapalı ama yapacak bir şey yok kısmet. Geçen sene de tam Bangkok gezimde sel felaketi vardı şehir boşalmıştı ve dükkanların önü önce çuvallar sonra tuğlalarla örülmüştü ama biz yine iyi eğlenmiştik

Bu arada puanlarla alınan biletlerde değişiklik olmuyor diye biliyordum ama yaklaşık 20 dakika görüşme yaptım ve ceza ödeyerek değişriliebildiğini öğrendim ama yaklaşık 500 TL tutunca vazgeçtim

• 
Sayfa: önceki 10301031103210331034
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.