Şimdi Ara

Visual Basic'deki ödevim.Lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konu: Bi sabıka programı yapıcam işte 5-6 Button lu Textbox ve combobox lı ve en önemlisi SQL programına bağlı olacak.Yani 2-3 Db olcak SQL de biliorum çok ama
    Mesela Textbox da adamın tc sini arıcaz bakıcaz sabıkası varmı yokmu orada tc yazınca ismi soyismi yaşı nereli filan diye isimleri çıkacak.İşin kötüsü yapmassak 1 aylık staj geçersiz kabul edilcek...
    Yardım ederseniz çok iyi olur ben yapamıyorum
    Sizden yardım alam dedim belki biriniz yardım edersiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horizons. -- 24 Mayıs 2010; 23:26:25 >

• Yanlış anlaşılmasın sözlerim ama bu yardımdan biraz fazlası oluyor... Bizim yapmamızı istiyorsunuz siz... Siz biraz başlasanız ve takıldığınız yerleri sorsanız bizde sizi güncel olarak takip etsek ve takıldığınız noktalarda problemlerinizi çözsek daha yararlı olmaz mı???

Saygılarımla...
  • Belki hakılısın ama bn şu noktaya kadar gelebiliyorum.
    SQL'de tabloları oluştutrurum.Vb'de tabloyu yaparım tablodan kastım buton du textbox dı bunları koyarım ama kod kısmın dan anlamıyorum sorun orda

Vb'dek ki butonların görevide bn tc'sini girdiği arkadaşın kaydı varmı yokmu varsa ismi soyismi medeni hali yaşı sabıka kaydı aldığı ceza...Bunu gibi şeyler olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horizons. -- 25 Mayıs 2010; 20:13:20 >
  • Tasarımı yap

En basit hali ile.

tckimlik sabit sayıldğını düşünürsek. 13 karakter örneğin

tckimik texbox un Change olayına 13 karekter girilip girilmediğini kontorl ettir. (if ile örneğin)

ulaşıldı ise yazılan içerği sql " select * from tablo where tckimlik ='+tckimik.text+' "
    şekilnde oluştur.sql kodunu çalıştır .

Form1 sayfana dbdgird koyarak gözlemleyebilirisin.

dbgrid i tabloya bağlamayı unutma.

Fazla karışık oldu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypothetical

Belki hakılısın ama bn şu noktaya kadar gelebiliyorum.
    SQL'de tabloları oluştutrurum.Vb'de tabloyu yaparım tablodan kastım buton du textbox dı bunları koyarım ama kod kısmın dan anlamıyorum sorun orda

Vb'dek ki butonların görevide bn tc'sini girdiği arkadaşın kaydı varmı yokmu varsa ismi soyismi medeni hali yaşı sabıka kaydı aldığı ceza...Bunu gibi şeyler olcak

Staj yaptığınızdan bahsetmiştiniz ama sadece görsel arayüzü oluşturabiliyorum demişsiniz üstte... Kod bilginiz ne durumda bunu sorabilir miyim?
    Sizin her bildiğiniz yanınıza kardır biz burda size yardımcı olmaktan kaçmayız siz sıfırdan başlamak isteseniz bile biz size elimizden geldiğince yardımcı oluruz... Önemli olan sizin öğrenme isteğiniz... Sadece projenizi yaptırmak istiyorsanız bu çok zor bir proje değil ve ücret karşılığı çok kısa sürede yaptırabilirsiniz...

Saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.