Peg Entwistle (5 Şubat 1908 Galler – 16 Eylül 1932 California ABD)
Peg Entwistle, 1932 yılında Hollywood (o zamanlar Hollywoodland) levhasının H harfinden atlayarak 24 yaşında intihar eden İngiliz kadın oyuncudur. İntihar nedeni Hollywood'da bir türlü yıldızının parlamaması olarak gösterilmektedir. Cesedi iki gün sonra bulunabilmiştir. Hayatında sadece bir tane Hollywood filminde oynamıştır. Olayı trajik hale getiren ise, intiharından 2 gün sonra, oyuncunun amcası oyuncuya gelen bir mektubu açar. Oyuncunun ölümünden bir gün önce postaya verilen mektup bir yapım şirketinden gelmekte ve bir sahne yapımında başrol teklif etmektedir. Oyuncunun canlandırması teklif edilen rolün kahramanı da final sahnesinde intihar edecektir..
8 yaşındayken babası ve amcasıyla Amerika'ya gelmiş, babasının ölümünden sonra amcasıyla yaşamaya başlamıştır. İlk oyunculuk deneyimi 1925 yılında tiyatroda oynadığı Hamlet’de yaptığı figüranlıkla başlamıştır. Bu oyundan sonra The Wild Duck adlı oyunda oynamış, o zamanlar çok genç olan Bette Davis (2 Oscar Ödülü sahibi) tarafından izlenmiş ve Bette Davis’in oyuncu olmaya karar vermesine neden olmuştur. İlk olarak 1932’de Thirteen Women isimli filmde oynamış fakat film pek beğenilmemiştir. Bu filmden sonra kariyeri duraklamaya girmiştir. Pek çok seçmeye katılmış, Broadway’a dönmek için para biriktirme çabaları boşta kalmıştır. Para kazanmak için bir süre çıplak model olarak da çalışmıştır.
Hollywood’daki 6. ayında, Eylül 1932’de amcasına yürüyüşe çıktığını söyleyerek evden ayrılmış ve intihar etmiştir. Ölüm nedeni leğen kemiğindeki çok sayıdaki kırıklar olarak gösterilmiştir. Bu da ölümünün bir anda değil, uzun bir süre acı çekerek gerçekleştiğini göstermektedir. İntihar notu şu şekildedir:
“I am afraid, I am a coward. I am sorry for everything. If I had done this a long time ago, it would have saved a lot of pain. P.E.” (Korkuyorum, bir korkağım. Her şey için üzgünüm. Eğer bunu çok daha önceden yapsaydım, pek çok acıyı yaşamamış olurdum. P.E.)