Şimdi Ara

klimaya benzeyen bu ısı pompasını kullanan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• tüm ev bu cihazla ısıtılabilir anladığım kadarıyla.

Orjinalden alıntı: engink

tüm ev bu cihazla ısıtılabilir anladığım kadarıyla.

Bu cihazi nereden bulup neden buna heves ettiniz bilmiyorum, iyi yapmissiniz yanlis anlamayin, bunu kullanabilirseniz isitma sogutma masrafiniz en iyi Daikin split klima sisteme gore yariya iner.

Bu elemani bir apartmada kullanamazsiniz, daha dogrusu eger bu sistem daha apartmanin dizayni sirasinda dusunulup entegre edilmediyse sonra biraz zor, ama eviniz mustakilse her zaman yapabilirsiniz.

Bu cihaz ingilizcede "Ground Source Heat Pump" denen bir isitma sogutma sisteminin ana elemanlarindan biridir. Bu bildiginiz klima gibidir yalniz dis unite havada durmaz topraga gomulur(veya suya daldirilir deniz, dere filanda olur), maksat topragin sicakliginin yazin ve kisin cok degismemesinden faydalanmaktir. Mesela erzurumda kisin hava -20 dereceye duser. O havada sizin dis uniteniz ya defrosta girer calismaz, calissada verimsizdir cok elektrik yakar. Ama o havada yerin bir kac metre altinda sicaklik cok daha fazladir (Erzurumda tam nedir bilmiyorum). Toprak altindaki dis uniteniz defrosta girmez ve sizi cok daha ucuza isitir.

Ayni sekilde izmirde yazin hava 40 dereceyken topragin bir kac metre alti 15-20 derecedir dis unite topraga gomulu olsa buradaki dis unite ile cok daha kolay ve ucuza sogutma yaparsiniz.

Boyle seyler bizim gibi sehirde apartmanlarda yasayanlara henuz haramdir. Zaten bu isleri takip etmek icin ingilizce filan lazimdir.

Neyse... Klima markasi, inverter filan sorsaydiniz ya kardesim nerden cikti boyle seyler Viessman'da bunu Turkiyeye niye getirmiski anlamadim, kim bilirde binasini bastan oyle yapar bu aleti alirki?

• yalnız animasyonlara dikkat ederseniz,bu ünite hava ilede kullanılabiliyor. toprak tabiiki en iyisi, müstakil ev olsa bu cihaz alınır.
  • BU VE BUNA BENZER ISI POMPALARI DENDİĞİ GİBİ BAHÇELİ VİLLALARDA V.B. BÜYÜK KONUTLARDA ESKİYE ORANLA ÇOK DAHA YAYGIN BİR ŞEKİLDE KULLANILMAYA BAŞLANDI. İZMİRDE VE İSTANBULDA SADECE BU İŞİ YAPAN FİRMALAR VAR ARTIK. EVİNİZDE MÜSAİT BİR BAHÇENİZ VARSA VE YERİN ALTINA BORULARINI DÖŞETEBİLİRSENİZ YATAY VEYA DİKEY ŞEKİLDE SORUN YOK. HEM DAHA AZ ENERJİ HARCARSINIZ HEMDE ÇEVREYİ KORUMUŞ OLURSUNUZ. YURT DIŞINDA DENİZ VE GÖL KENARLARINDAKİ EVLER VE HATTA OTELLER RAHATLIKLA BU SİSTELERİ KULLANIYORLAR. BU VE BUNUN GİBİ SİSTEMLERİN YAYILMASI TABİİ Kİ HEPİMİZİ MUTLU EDECEKTİR.

Orjinalden alıntı: engink

yalnız animasyonlara dikkat ederseniz,bu ünite hava ilede kullanılabiliyor. toprak tabiiki en iyisi, müstakil ev olsa bu cihaz alınır.

Hava ilede kullanilir ama o zaman bahsettigim avantajar ortadan kalkar normal split klimadadn farki kalmaz.
  • Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama bu konuyu benim tekrardan gündeme getirmem gerekliydi çünkü bu cihazı kullanan arkadaş varmı varsa tavsiğye edermi ne kadar elektrik faturası ödedi bilmem gerekir çünkü evi ısıtacak biğr çözüm birtek bu geliyor aklıma şimdi muhakkak doğalgaz taktır diyen olacak ama doğalgaz bizin sokağı haritadan sildiğinden 1 sokak önümde doğalgaz mevcut. her neyse ISI pompası hakkında bilgisi ve örnek verbilcek olan yani evinde kullanan varmı varsa detaylarını bizimle paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: metin-22

6 yıllık konuyu zombi gibi hortlatmışsın

6 yıllık konu ama alternatif ısı düşünmeye başlayınca taş devrine bile dönesim var

• quote:

Orijinalden alıntı: korsanzeki168

solimpeks marka otele aldık süzme saaten ölcümlerimize göre 1000 olan tüketim 350 ye düştü bunu net olarak gördük
    ilk önce elektirikli trifaz gür kombi vardı 42k şimdi bu işimizi görüyor ama maliyeti yüksek 9000tl ye satın aldık ısı pompasını otel kullanım suyunu 55 derecede tutmamızı saglıyor
    bu arada gündüz catıda 60 tane prizmatik camlı güneş kollektörü var bu çihaz sadece ihtiyac halinde geceleri otomatik calışıyor

Heat pump sistemle elektrikli (resistanslı) ısıtıcı arasındaki fark zaten budur .COP ortalamada 3 lere oturmuş gözüküyor.55 derece de 3 cop iyi değer doğrusu,Isı pompalarında verilen 4-4,5 gibi COP ler 30-35 derecelerdir.

Bu COP (verimlilik) leride birebir kullanıcı testleri ile sayenizde teyit edilmiş oldu.yatırım pahalı ama siz gibi profesyonel kullanıcılarda amortismanı daha hızlı olacaktır.Aylık 650 kw lık tüketim avantajı size 235 TL gibi kar sağladığı görülmekte, yıllık kullanımınızla karşılaştırma yapmak doğru sonucu verecektir yatırım olarak.12 ay kullanım desek bile yinede 3-4 yılda ancak amortisman oluyor.Bu işin yaygın kullanımı için devlet veya daha da doğrusu çevre fonları ile desteklenmesi gerekiyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.