Şimdi Ara

7800x3d lianli galahad 2 perf. vs phantom 120 se

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben ve arkadaşım aynı ildeyiz onun PC de 9800x3d ve lianli galahad 2 performance var aio bende 7800x3d phantom spirit 120 de kule tipi var.

İkimizde CS2 aynı ayarlarda

Benim pc 60 CPU temp 71 CPU packge

Arkadaş 55 CPU temp 66 CPU package

Bu şekilde sıcaklık alıyoruz sizce sıvı soğutucuya geçmeme gerek var mı 5 derece için gerek görmüyorum ama bende ki farklı işlemci farkı sonuç misal 10 derece kadar soğutma sağlar mı?

Bugün Elder Scrolls Oblivion girdim mesela 70 CPU temp 80 package verdi bu çok fazla değil mi sizce?

Şuan ki soğutucum phantom spirit 120 se geçmeyi düşündüğüm lian li galahad 2 performance

Bu arada sistem bu şekilde 5x arctic p14 arctic max biraz kafa ütülüyor ama olsun iyi üflüyor 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERTUGRUL.GAZii -- 18 Temmuz 2025; 2:32:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 7800x3d 9800x3de göre daha fazla ısınıyor diye biliyorum. Değiştirdiğine pişman olablirsin.

• MyCoDeR kullanıcısına yanıt

Şuan sıvı soğutucu yanımda kutusunu açmadım incehesaptan 5.5 bin TL'ye almıştım 5-6 derece için gereksiz geldi hocam. Üstte 3x arctic p14 max takılı egzoz fan olarak ve ekran kartı altında da 2x aynı fandan takılı kasam da lianli lancool 3 inanılmaz bir hava akışına sahibim. 70 cpu temp 80 cpu package sorun olmaz değil mi? Yoksa ayar mi yapmam gerekir işlemciye güç düşürme tarzı

• ERTUGRUL.GAZii kullanıcısına yanıt

bu sıcaklarda hava soğutmayla 70 derece çok normal oyunlarda. arkadaşınla kıyaslaman da doğru değil onda sıvı soğutma var diye değil ondaki 4nm sendeki 5nm işlemci ve x3d yapısı farklı 9800x3d daha az ısınıyor. soğutucuları değişin onunki yine daha serin olur. onun kasasını sen al yanar senin işlemci.7800x3d lianli galahad 2 perf. vs phantom 120 se  bence hiçbir şey yapmana gerek yok.

• Hocam soğutucunun arka kısmına bir fan daha alıp takabilirsiniz. Gerçi beraberinde ekstra fan için aparat gelmiyor ama kablo bağıyla falan tutturulabilir. Max 2 derece bir düşüş olur, değip değmeyeceğine siz karar verin.

• Sıcaklıklarınız iyi soğutucunuzda iyi. Kesinlikle Galahad 2'ye geçmeyi gerektirecek bir durum yok. Fakat Galahad 2'ye geçtikten sonra pişman olma gibi bir durumda yok. Ben Noctua d15s ten geçtim. Keyfi bir değişimdi. Beklentimin üstünde çıktı Galahad 2.

• hiç gerek yok phantom kule soğutucu ile devam hocam.

konudan bağımsız eskiden sıcaklığı ben de çok takıyordum yok 65 derece çalışsın falan. Hiç gerek yok bu tür şeylere daha 75-80 derece çalışıp sıcaklıktan dolayı bozulan bi' komponent görmedim.

hatta 10 senelik gt 220 kart var bende. Arıza çözerken görüntü almak için kullanıyorum. Pasif soğutma 10 senedir 90 derece çalışıyor hiç bir şey olmadı canavar gibi çalışıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok sağolun arkadaşlar yorumlarınız ilaç gibi geldi ikilemdeydim teşekkürler cansınız. 5 derece için o kadar para mantıksız geldi phantom spirit 120 se de kalıyorum. Sıvı soğutucu - kule tipi ikileminde kalan başka arkadaş varsa umarım yorumlar aydınlatıcı olur.

Bu arada gözünüzü seveyim anlatamıyorum arkadaşa tutturmuş Warcry edge hava akışı Lian li lancool 3'den daha iyi diyor ben mi yanlışım yoksa o mu imkanı yok bundan iyi olmasından :))

• 5 derece için 5-6k ödemeye değmez. İyi yapmışsın. 7800x3d ve 9800x3d de cashbelleklerin yerleşiminden kaynaklı soğutma farkı yaşanıyor. Arkadaşınızla aynı soğutucuyu kullansanız bile aynı şartlarda sizin işlemcinizin ısıları her zaman daha yüksek olacak. Kule tipi ile bu ısıları elde etmeniz gayet güzel. Kasa havalandırmasından kaynaklanıyor muhtemelen.

Hocam warcry edge gibi ürünler Lianli o11 çakması kasalardır. Globalde ünlü test yapan hiçbir kanal yada sitede testini dahi göremedim. Çünkü gamepower globale(ABD ve Avrupa) açılmış bir firma değildir. Yani Lancool 3 ile kıyası yapabilmesi için kendi sistemini birde o devasa Lancool 3 içine kurması gerekir.

Ek olarak akvaryum tip kasalar bir kaç tane istisna hariç (Havn Hs420 gibi) genellikle standart tip mesh kasalarla hava akışı konusunda boy ölçüşemezler. Buna Lian li'nin O11 türevleri de dahil. Lian li'de şuan hava akışı konusunda globalde rüştünü ispatlamış üç model vardır. 207 / 216 / Lancool 3

Yine de warcry'ı çok gömmeyelim. Hiçbir koşulda 6500 lirayı bu kasaya harcamasam da, piyasadaki Asus ve Msi gibi markaların kasalarından iyi olduğunu düşünüyorum. Sadece rakip olarak Lian li nin yanlış modelini seçmiş.7800x3d lianli galahad 2 perf. vs phantom 120 se Fiyatı 3-4k bandında olsaydı warcry'ın akvaryum kasalar içinde ilk sıraya koyabilirdim onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 18 Temmuz 2025; 10:51:10 >

Klasik tower kasa ile akvaryum kasa karşılaştırmak doğru değil. Tower kasalar her türlü avantajlı. Ayrıca kasanın hacmi ne kadar büyük olursa fanların hareket ettirmesi gereken hava miktarı da o kadar büyük olur ve bu yüzden lancool iii gibi büyük kasalar dezavantajlı olur. TPU'ya bakarsan üst sıralarda lancool 217 modelini görebilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.