Şimdi Ara

Türkiye’de kurulacak yeni Tesla Supercharger istasyonları açıklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bir ara hızlı şarj cihazlarının maliyetlerine bakmıştım. 500 bini görünce şaşırmıştım. Hani bu cihazların maliyetini çıkarmak kolay değil. Üstelik sürekli her tarafa yayılman beklentisi var. Hani hem her tarafa bu cihazlardan birkaç tane kuracaksın, hem de kurduklarının maliyetini karşılamaya çalışacaksın. Kiradır diğer altyapı giderleridir vs. hepsi diğer maliyetler tabi. Zevkle çatır çatır kazandığına sevinerek yapmıyor çoğu firma şuan. Elektrikli dönüşümü arttıkça çıkacak maliyetler. Çıkaramayanlar diğer şirketlerle birleşme yoluna gidecek vs.

• Istanbul izmir otobanından geliş gidiş tüm oksijenlere koysunlar, karadenize koymasınlar ??

• sis651 kullanıcısına yanıt
    O sadece aletin maliyeti, kurması otoparka inşaa süreci ve şebekeye elektrik çektirmek için verilen paralar ile 5 milyon TL’ye çıkabiliyormuş diye duydum.

Tesla yinede kar edemez. Düşük fiyattan satıyor, Tesla kullanıcıları her yerde şarj ediyor gidip orada şarj eden az. Birde Türkiye’de ciddi derecede şarj istasyonu var yurt dışı ülkelerine göre hızlı şarj başına düşen araç sayısı bizde çok düşük yani ciddi rekabet var.

Sonuç olarak Togg elektrikli araç alt yapısını hazırlıyor Tesla satıyor.

Bence her satılan araç başına şarj istasyonu yatırım bedeli gibi bir şey almalı firmalar.

Byd daha da kötü hiç kurmuyor ona bakarsan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ufo U kullanıcısına yanıt
    Bir hızlı şarj istasyonunun maliyeti makina, elektrik ve inşaat kira bedelleri dahil bir kaç milyon TL’ye çıkıyor %10-20 verim ile bile satamıyor elektriği.

Birde 2-3 tl değil sanayi elektriği 5 TL’den alıyorlar. Bakım çağrı merkezi ve diğer masrafları katmıyorum bile.

Amaç yer kapıp gelecekte kar etmek.

Üç firma deli yatırım yapıyor.
    Zes, Eşarj ve Trugo.

Zes kendi makinasını üretiyor, elektriği üretiyor ve satıyor çok avantajlı.

Eşarj kendi elektriğini üretiyor avantajlı.

Trugo Togg satmak için altyapı kuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 10 Temmuz 2025; 15:51:49 >
  • Mersin’de çok az

• Brkhan2909 B kullanıcısına yanıt

Kırsalda az olsa da nüfus olan yerlerde çok da az değil. Çoğu da hızlı şarj. Bu haritaya eklenmemiş diğer yerlerde de vardır mutlaka.

Türkiye’de kurulacak yeni Tesla Supercharger istasyonları açıklandı
  • Umarım sayı arttıkça rekabette artar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.