İzleme sonrası notları; * Bugün videoyu yayınladığımda Sabri Ugan'ı kaybettiğimiz haberi düştü. Hepimizin başı saolsun. * Teslim sürecinde kulüp TOKİ'ye dönüp şunu diyor; "siz çatıyı bırakın yapmayın, biz 2 yıl içinde tamamlarız. Asıl iç mimariyi üzerimizden alın". Öyle de oluyor. Ama kulüp tamamlamıyor. Konu uzuyor, davalık oluyor. Yıllarca tartışmalı bir gündem olarak konu masada kalıyor. * Dava sürecinde "strüktür problemli, çatı tam kapatmaya uygun değil" raporları alınıyor. Akabinde proje grubu bu raporu reddediyor falan, karışık yani. Benim hakemliğine soyunabileceğim mevzular değil. * Ben beton dokusunu severim. Ama doğa ya da çok yoğun bir peyzaj içerisinde. Yine Braga stadyumunda olduğu gibi. * Bir yüzeyde brüt beton teması seçiliyorsa orada kullanılacak betonun tipi ve katkıları da önemli. Kalıptan yağ gibi, pırıl pırıl çıkmasını istersin. Bu stadyumda betonun kondüsyonu da problemli. * Şüphesiz Ali Sami Yen Stadyumu Galatasaray için yetersizdi. * Mecidiyeköy'den çıkmadan da iyileştirilmesi mümkün müydü, bilmiyorum. Bu aksiyon alınmadan da sportif başarı gelebilir miydi, onu da bilmiyorum. Ben şehir ve stadyumun kullanıcı deneyimlerini değerlendiriyorum. * Bir şehirde taşıma kapasitesi en yüksek toplu taşıma aracı metro. Evet stadyuma kadar da geliyor. Ama o bile tek başına bir çözüm değil. Maç çıkışında metroda yaşananlardan da gayet iyi anlaşılıyor. * Eserin mimarı Sn. Mete Arat. Kendisini 2022 yılında kaybettik. * Akıllarda mimarı genelde Eren Talu olarak kalmış ama değil. Kendisi ilk inşaat ihalesini alan konsorsiyumun ortaklarından. Sanıyorum kendisi de iç mimar olduğu için bu karışıklık. ---- Bu kayıtlar ASUS ProArt 16 (H7606WP) serisi laptopta kurgulandı. Kayıtta gördüğünüz bilgisayar. Bu vesileyle 2-3 hafta kullanma şansım oldu, izlenimlerimi aşağıda listeliyorum. https://www.asus.com/tr/laptops/for-creators/proart/proart-p16-h7606/?utm_source=youtube&utm_medium=affiliate&utm_campaign=sedat-bayrak-rams-park #Reklam #Galatasaray #RamsPark @asusturkiye *Bu bir performans bilgisayarı. Kategorisinin hakkını veriyor. *İşlemci: AMD Ryzen HX370 // GPU: Nvidia 5070 // RAM: 64GB *Bu donanım için şaşırtıcı bir kasası var. Bu konu performans bilgisayarlarında en öncelikli başlıklardan görülmese de, mimarlığın profesyonel tarafında koşullar farklı (önemli bir toplantıda sunum yaparken mümkünse profesyonel seri bir bilgisayar açmak istersin). * Yine bir performans bilgisayarı için şaşırtıcı derecede narin ve hafif. * Touchpad çok iyi. İlk defa windows işletim sistemi olan bir bilgisayarda mouse bağlamadan da kullanmaktan kaçınmıyorum. * 64 GB RAM var. Desktopım da bu setup'ta ama laptopda bu konfigürasyon şaşırtıcı oldu. Chrome'da 20 sekme, Photoshop, Sketchup, Lumion, Premiere sürekli açıktır bende. "Scratch disk" kelimesi nihayet radarımdan çıktı. * Pili şaşırtıcı derecede uzun gidiyor. Hardware tarafı bir yana, yazılımla çok güçlü bir optimizasyonu yapılmış. Masa başından kahve almaya kalktığımda bile bunu tasarruf için değerlendirdiğini farkettim. * Diğer windows işletim sistemli bilgisayarlardaki gibi port bolluğu benim için kıymetli. * Klavye tuşlarının basışı konforlu, hoparlörü tatmin edici. Geçen gün üşenip (normalde üşenmem) bluetooth'dan ses sistemine bağlanmadan müzik dinlerken buldum kendimi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim