Merhaba arkadaşlar, Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıdaki senaryoyu çözmeye çalışıyorum, önerilerinizi bekliyorum: ⸻ 🔽 Senaryo: Alt katımda oturan abim, ZTE ZXHN H298A V9 modem kullanıyor. Bu modemden gelen kablosuz interneti ben üst kattaki kendi evimde almak ve oradan masaüstü bilgisayarıma Ethernet ile dağıtmak istiyorum. 🎯 Asıl amacım: Alt katın internetini kablosuz olarak yakalayıp, üst katta kablolu + kablosuz şekilde dağıtmak. Özellikle masaüstü bilgisayarıma Ethernet ile internet vermek istiyorum. ⸻ 💡 Elimdeki Cihazlar: 1. TP-Link TD-W9970 v3 2. Zyxel VMG1312-B10D 3. ZTE ZXHN H168A 4. Mercusys MW300RE (port girişi yok) 🖥️ Masaüstü PC’de şu an internet yok. Kablo çekme imkanım da yok. Hedefim kablosuz interneti masaüstüme Ethernet’le verebilmek. ⸻ 🔍 Yapmak İstediğim: • Elimdeki modemlerden biri ile alt kattaki kablosuz ağı repeater veya köprü modunda yakalamak • Sonrasında bu cihazdan Ethernet kablosu ile masaüstü PC’ye internet sağlamak • Varsa, bu modem üzerinden Wi-Fi de dağıtmak (ikincil öncelik) Mevcutta bunu Mercusy ile sağlıyorum da elimdeki modemler daha güçlü dağıtacaksa onlarla yapmak isterim. ⸻ ❓ Sizce aşağıdakilerden hangisi en mantıklı çözüm? • Elimdeki modemleri bu amaçla değerlendirebilir miyim? (WDS/Repeater/Client/Bridge) • Alternatif olarak TP-Link Archer T3U Plus USB adaptör mü almalıyım? • Ya da doğrudan PCIe Wi-Fi kart (örneğin TP-Link TX20E, TX55E vs.) alarak masaüstüme Wi-Fi mi bağlamalıyım? 💬 Konu hakkında tecrübesi olanlar, modem arayüzünden hangi ayarı nasıl yapacağımı bilenler veya donanım önerisi verecekler çok yardımcı olur. ⸻ 🧩 Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim