Merhabalar arkadaşlar, yurt dışı ve maddi sıkıntılardan dolayı bilgisayarımı satışa koydum, ve aynı şekilde monitörü de satacağım. Bilgisayarı sattıktan sonra böyle bir monitörün anlamı yok zaten.
Monitör tam 1 sene önce hepsiburada üzerinden satıcı hepsiburada olarak alındı ve Asusa kaydı yapıldı, garantisi 2 sene daha devam ediyor.
Monitörü zaten bildiğinizi varsayıyorum, özel bir paneli var ve bu paneli en güzel kullanan markalardan bir tanesi Asus. 2025 yılı başında aldığı firmware ile ufak tefek eksikleride giderildi, şuan kusursuzun ötesinde.
Bilmeyenler için bir kaç bilgi aktaracağım. Monitörün kaplaması parlak, parlak ve mat oled diye duymuşsunuzdur. Samsungun 3. jenerasyon QD-Oled panelini kullanıyor. 240Hz, 4k, dolby vs anlatmakla bitmeyen özellikleri mevcut.
Monitörümü bu zamana kadar sadece "saf" su ve karbonfiber bezle temizledim. Parlak kaplama oldugu için lekeleri gösteriyor, saf su ve karbonfiber bezle zarar vermeden temizleyebiliyorsunuz. Fakat hiç bir şekilde, parlak kaplamaya herhangi bir bezi dokundurdugunuzda oluşan kılcak çiziklere engel olamıyorsunuz ! Bunu belirtmekte fayda var.
Bu çizikler nasıl yani, ne çiziği diyecek olursanız, monitöre doğrudan telefon feneri, veya harici herhangi bir feneri yakından tutmadıgınızda göremediğiniz çizikler. Internette yabancı veya yerli kaynaklardan yapacağınız ufak bir araştırmada, parlak kaplama oled monitörlerin hepsinde silindiği andan itibaren direk ışık tutuldugunda kılcak çizik oluştugunu teyit edebilirsiniz. Monitörde herhangi birşey yaparken göremediğiniz için bir problem teşkil etmiyor.
Bu bilgiyi paylaşmasaydım, almaya niyetli olan arkadaş direkt olarak telefon yada başka bir fener tutmadıkça bunları zaten göremezdi :). Evinizdeki tepedeki avize vb ışıklar bile ortaya çıkartmıyor, sadece telefon feneri kadar güçlü bir ışıgın direk olarak tutulması gerekiyor !.
Benim satış ahlakım gereği herşeyi paylaşılmalı, en ince detayına kadar.
Monitörü sadece kendi ayağıyla kullandım, kendi duvar aparati vs var fakat uğraşmadım.
Monitörüm için istediğim rakam 40500 Lira, ciddi alıcılarla pazarlık yaparız fakat çok fazla birşey beklemeyiniz.
Kutusu ve faturası ilk günkü durmakta, monitörüm kozmetik açıdan 10 üzerinden 10 alır, herhangi bir kusuru yok sıfırdan farksız ürün !
Ben alacağım monitörde hiç kılcal mılcal çizik istemem, ama aynı zamanda parlak oled olsun isterim derseniz, ürünü sıfır olarak almanız ve hiç bir koşulda asla ekranı temizlememeniz gerekiyor. Fakat parlak kaplama tüm lekeleri vs gösterdiği için böyle birşey imkansız. Parlak olede sahip olmak istiyorsanız durum böyle. Lekeden kastım, mesela su sıçrattınız vs.
Aydınlatıcı oldugunu düşünüyorum, vakit ayırdığınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.