|
Yapay zeka hata ayıklamada hâlâ yazılımcıların çok gerisinde



-
-
Yapay zeka yanlış bilgi verebiliyor. Bunun şüphesi bile bazı yenilikleri sekteye uğratır.
-
Çok dengesiz aslında, sağı solu belli olmuyor. Bazen çok iyi bazen çok kötü.
-
Yapay zeka yanlış bilgi verebiliyor.
-
Yapay zekânın geride kalmasının veya yanlış bilgi vermesinin sebebi yanlış kodlamadır bu da sorunun kod yazıcılar olduğunu ispatlıyor ama neyse..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bana; nokta, virgül süslü parantez hatalarını bulsun yeter.
en azından hata olunca geri dönüşte virgül mü nokta mı diye bakmıyoruz. hata bulmak için sadece kod yapısına bakıyoruz. bu bile yeter.
-
Valla ben denedim hiçte öyle değil. Hatayı çok güzel tespit edip düzeltiyor.
-
-
-
basit şeylerle uğraşıyorsundur da ondandır. günlerce uğraştığımız buglar oluyor bazen. 2-3 haftamı verdiğim buglar oldu. bir programcı çok pis bir mantık hatası yapıyor iç içe classların bir yerlerinde, bulması çok zor olabiliyor. bazen o bug bir satırda değil, bir kaç metoda yayılan bir yöntem hatası oluyor. yani öyle basit bir şey değil.
bir de bazen bir bug'u tekrarlamak için fonksiyonel danışmanla bir saat toplantı yaptığımız oluyor. bugu anlamak, tekrarlamak o toplantılarla bile zor oluyor. chatgpt'nin devreleri yanar bununla.
chatgpt'yi ben XSLT şablonlarını düzeltmede, güncellemede kullanıyorum. çok bilmediğim, sürekli işimin olmadığı bir alanda işime yaramış oluyor böylece. ufak tefek T-SQL kodlarında da işe yarıyor. şunu yaz bunu yaz diyorum yazıyor. ama x++'da bir kod yaz diyorum bazen şaşırtıcı bir şekilde başarılı yazsa da çoğu zaman hata yapıyor ve bir yerlerinden class uyduruyor. ERP'de hiç olmayan classların olduğunu iddia ediyor, onların üstüne çözüm yazıyor, e haliyle olmayan class ile bir çözüm yazdığında da kod çöp.
En Beğenilen Yanıtlar

Yapay zeka yanlış bilgi verebiliyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X