Şimdi Ara

Yazılım için klavye öneriniz var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Benim alet 1.6 kg yalnız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    2. fotodaki gibi yere koydum hocam.


    klavye almayı düşünüyordum da kararsızım. bu idareten var.


    öneriniz var mı klavye için mekanik mi alsam acaba?

  • Hayır. 1 masaüstü PC, 1 Macbook m2, bir de i5 HP laptop var. 3 bilgisayar var. Fakat daha önce de söylediğim gibi laptop sevmediğim için kullanmıyorum. Ergonomik değil, dayanıklı da değil. Sevmiyorum, hoşlanmıyorum ve gereksiz bir cihaz olarak görüyorum.. Cep telefonu yani akıllı telefon döneminden önce gerekli sayılabilirdi artık hem ağırlığı hem de ergonomik olmamasıyla gerçek demode cihaz haline geldiğine inanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Mayıs 2025; 22:6:23 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Hala ağır.

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ya zaten ev icin de docklar yaptilar. Cok guclu mobil işlemciler var artik. AMD de cok acayip seyler uretmeye basladi, x86 ile neredeyse Apple kadar pil omru elde etmislerdi eger yalan değilse. GPU ile.isin yoksa mobil işlemciler eskisi gibi degil, çok gucluler. AMD'nin 9945HX3D diye bir islemcisi var mesela. Eğer ARM64 kullanmaya bir engel yoksa Apple silicon Watt başına performansta hala rakipsiz ama.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    hocam ben yatarak bilgisayar kullanıyorum, masaüstü hiç ergonomik gelmiyo bana da.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Yine de bir desktop rahatlığı yok. Yani harici monitör ve klavye, dock gibi mevzular falan… Ama o zaman neden o form faktörü kullanayım ki? Burada, masanın sol tarafıyla elbise dolabının ortasında gizlenmiş şekilde, ışıklı fanları ışık­sız fanlarla değişmiş şekilde falan filan işte ufak Micro Atx kasa var. Mükemmel. 1000 iMac ve 2000 MacBook’a değişmem. Donanımı istediğin gibi yükselt, CPU değiştir, GPU değiştir, RAM ekle, istersen anakartı değiştir, PSU değiştir. Pil derdi yok, bir şey yok. Gerçekten desktop PC gibisi yok. Yani onu dışarı zaten çıkartmadıktan sonra laptop almanın anlamı da yok.


    Bazen diğer odalarda kullanmak için ya da Korkuteli'ne gittiğimde kullanmak için M2 bulunduruyorum ama yani Apple bilgisayar ve laptop olayı hiçbir zaman benim için öncelikli cihaz olmaz. Bak Apple bilgisayarları PowerPc döneminden beri kullandığımı da söyleyeyim. Elimden birkaç adet iMac, birkaç adet ibook ve macbook geçti ama hiçbir zaman iSheep olmadım. Yazılım için klavye öneriniz var mı? Yazılım için klavye öneriniz var mı? 


    Ha ayrıca, Apple bilgisayarda Macbook değil iMac tercih ederim o Macbook'dan daha iyi. iMac diyorsan o kadar sert olmam ama yine de Desktop PC'yi dövemez elbette.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Mayıs 2025; 22:32:6 >




  • İbm’in mekanik klavyeleri çok iyi olurdu. Ben olsam tam boy magic klavye alırdım. 1 ay gidiyor pili

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ben mesela asla iMac tercih etmem cunku desktop kullanacaksam ne yapayim MacOSi? MacOS benim tasinabilirlik icin katlanabilecegim bir sey, tercih etmem icin herhangi bir sebep yok. Windows bile kullanmam ben oyun oynamiyor olsam, biliyorsun, e muzik falan da yapmiyorum.ne hikmetse Ape'dan baska kimsenin duzgun yapamadigi ses driverlarina ihtiyacim olsun. E napayim ben MacOSi o zaman?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Ben M1 mini cihazı, çıktıktan kısa süre sonra satın aldım ama hiç hoşuma gitmedi elden çıkarttım. Çünkü onlarda monitor problemi var. Apple'ın kendi monitörü 5k ama piyasadaki monitorler 4K. Hala bulanık gözüküyor. MacOS fontları zaten Windows ClearType fontlar gibi keskin değildir. Orijinal Apple monitor kullanmazsan problem yaşarsın. Macbook ve iMac'de zaten internal apple monitor olduğu için sorun çıkmıyor. Yani Mini'yi satın alıyorsan bir de Apple monitor alman gerekir ki, bayağı bir pahalıya gelir zaten.

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Apple monitorlerde boyuta gore cozunurluk degisiyor çünkü asiri yuksek bir piksel yogunlugu var (218 ve 254 arasi degerler buluyorum nette) ve o yogunlugu muhafaza ediyor ekran boyutu kac in olursa olsun. Yazılım için klavye öneriniz var mı?

    Fotoda gordugun samsung m7 43 in akilli monitör. TB ile acer laptopa bagli, goruntu alirken laptopu oradan sarj ediyor. Monitorun üzerindeki USBleri de laptopa yonlendiriyor. Tek kablo. O laptopu oradan sok yerine macbook tak, al aana masaustu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Ben kullanıyordum çünkü param o zaman da çoktu ahahaha


    Tamam yani gerçek kullanım sebebime geleyim, bilgisayar kasasının ortalıkta gözükmesinden hoşlanmıyorum. Bazı insanlar takıntılıdır. Bende de düzen takıntısı var. Oturduğum yer mükemmele yakın görünmeli. Apple iMac'i bu yüzden kullanıyordum diğer başka bir oda da PC cihazım duruyordu. Şimdi iMac yok ama kasayı güzel sakladım gerçekten. Desktop PC hala tokatlıyor gördüğümüz üzere. Apple'ın cep telefonumsu islemcilerinde çalışan MacOS tıpkı bir tablette çalışan iOS gibi seri olabilir ama bunun gerçek performansla çok ilgisi yok. Şimdi burada çok amatör olduğu için bunun detayına girmeyeceğim..

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    macOS, retina çözünürlük 2560x1440'ı 2x ölçekleyerek 5120x2880 gibi bir mantıkla çalışıyor. 5K monitörlerde bu net ve doğal görünür. Fakat 4K monitörlerde 3840x2160 falan görüntü bulanıklaşıyor. Farkı anlamak için Apple monitor'de macOS'u görmen sonra Mac Mini ve PC monitor kullanarak, bir daha görmen gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2025; 9:23:2 >
  • O klavye çöp tabii ki. Full ya da tenkeyless kablolu mekanik klavye satın al. Red switch oyun ve hatta yumuşak rahat bir yazım için iyi ama çok hassas. Bir de klavye çerçevesi kalın değilse, sol avuç kenarın sürekli Ctrl tuşunu çalıştırır. Red mekanik satın aldıktan sonra, eğer sorun yaşarsan, en alt hizadaki tuşları modifiye etmeni öneririm. Tuşların altına o-ring koyup o tuşları sertleştir. Ya da alttakilerin switch ya da yaylarını da değiştirebilirsin. Ctrl, Win, Alt, Space tuşlarına daha ağır switchler lehimle ya da hotswap ise değiştir ama o-ring daha hızlı çözüm.


    Bir de kullandığın kasanın ön tarafı tamperli cam gibi görünüyor. Mesh olsaydı soğutma açısından daha iyi olurdu. Bir de ışıklı fan bence iğrenç gerçekten. Sen seviyorsan bir şey diyemem tabii ama sonra fikrin değişebilir belki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2025; 6:58:14 >
  • ekranına dikkat ettim de öğrenci misin yoksa çalışan bir geliştirici misin bilmem ama yaptığın iki önemli hata var:


    -türkçe açıklama koymamalısın. yurtdışından destek aldığında sorun olur (gerçi bu kadar çok açıklama koymayız gerçek hayatta, sanırım öğrencisin).

    -değişken isimleri a,b,c gibi olmasın. ingilizce ve anlamlı olsun


    kısa bir eğitim/test koduysa sıkıntı yok tabi. ama alışkanlık yapmaması iyi olur. yine de hala bu kurala uymayan koca koca firmalar görüyorum; SAP'ın eski kodları mesela. sanırım bu kadar global bir firma olacaklarını tahmin edemediler. almanca isimler var eski SAP kodlarında. sıkıntılı biraz. bir kaç 3. parti firma kodu gördüm. adam polonyaca yazmış herşeyi. bir paket üretmiş ve herkese satıyor ama polonyaca değişkenler, polonyaca açıklamalar vs.. kötü olmuş. anlamak zor oluyor.


    microsoft destek verirken zaten nazlı oluyor. bahane vermemek lazım ellerine.





  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Öğrenciyim hocam 1. Sınıf bitti. Dediğiniz gibi commentleri ingilizce yazıyorum artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Ben ingilizce kufurlu comment girerim.

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    seninkileri kimse okumadığı için sıkıntı yok.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Seninkileri Hintliler okuyor. Hintçe gir.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.