Şimdi Ara

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥M.Yavaş: Özgür bey parlıyor, aday olabilir. (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.188
Cevap
5
Favori
22.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥M.Yavaş: Özgür bey parlıyor, aday olabilir.

(En Son Oy Tarihi: 18.7.2025)
Giriş

+ bir sınıf başkanı gibi davranıyor kendisi zaten.

• - Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ:

"Yarın seçim olsa Özgür Özel az bir farkla Erdoğan'ı yeniyor..Yavaş aday olursa daha farklı kazanma şansı var CHP'nin."

• Mükemmel bir yazı.

İbb binasına dev pankart olarak asılmalı. Chp'liler her gün 50 kez okumalı.

‘’Sahte diploma’’ davasında savcılık İmamoğlu’nun kirli ve karanlık geçmişini gözler önüne serdi? | Bülent Orakoğlu

• - Muhalif gazeteci Ceyda Karan:

"Özgür Özel, son dönemdeki çıkışları ve açıklamalarıyla İmamoğlu'ndan daha iyi bir hatip haline geliyor."

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Korkum eninde sonunda Özgür Özel'in aday olması ve kaybetmesi, gidişat bunu gösteriyor. Özgür Özel her konuşmasında İmamoğlu aday olacak diyor ama İmamoğlu hapisten çıkamazsa ne yapacağız aday yok, CHP başkanı olarak benim olmam uygundur diye kendini gösterirse şaşırmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

🔥CHP'nin CB Aday süreci🔥M.Yavaş: Özgür bey parlıyor, aday olabilir. şu son akp parti arapların başı mhp türklerin başı açıklaması ile de mi

Yavaş çıkar aynen şunu der. Benim aday olmam doğru olmaz :D

Korkak da ondan çünkü :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • paradise37 P kullanıcısına yanıt
    Benim fikrimse İmamoğlunun aday olup kaybetmesi. Halk başka türlü yaptığı hatayı göremeyecek maalesef.

• - ASAL Araştırma'nın yaptığı son Temmuz 2025 anketine göre AKP ile CHP arasındaki farkın giderek azaldığı görüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 17 Temmuz 2025; 13:24:15 >
  • - CHP lideri Özgür Özel, hapiste olan muhalif gazeteci Fatih Altaylı'nın youtube kanalında konuştu;

"Erken seçim olacağı kesin. Yeniden aday olmak istiyor, bunun için anayasa değiştirmeyi teklif ediyor. Anayasa değişimi gündemi var sürekli çünkü adaylığının önünü açmak istiyor. Anayasa'ya uymayan biriyle Anayasa yapamayız."

"DEM Parti'yi bu yönüyle eleştirmiyorum. Yıllardır bir şeyler çözülsün diye söylerler. Bu fırsat gelince elbette konuşacaklar. Ama AK Parti ile MHP'yi de terörsüz Türkiye silahları bırakacaklar, barış gelecek diye eleştiren yok. AK Parti'nin bu yaklaşımıyla biz üçümüz yol yürüyoruz diyor. Mesela DEM Parti çıkıyor yalanlıyor. Müthiş çelişkiler var ama sonuçta barışa karşı olacak halimiz yok. O yüzden bu sürecin başarılı olmasını istiyoruz. Olur mu? Bu yaklaşımla olmaz."

"Şimdi ben partinin mevcut genel başkanı olarak önceki genel başkanların eleştirisine açığım olmak zorundayım ama onları eleştirmek benim işim değil. Önceki genel başkanlar birbirini eleştirebilirler. Benim görevim önceki genel başkanlara hürmette, saygıda, kusur etmemek. Bugüne kadar da kimseye etmedim. Şu kadarcık bir yanlışım olmadı. Bundan sonra da bu görevim sürdüğü sürece böyle bir şey yapmak istemem. O yüzden Kılıçdaroğlu sorularına samimi cevap versem bir sorun çıkar. Samimiyetsiz cevap versem başka bir sorun çıkar. Ondan sorun çıkmadan bu soruyu geçelim”

• - ABB başkanı Mansur Yavaş adaylık konusunda yeni açıklamalar yaptı;

“Ekrem Başkan bu durumdayken benim adaylıktan söz etmem ayıptır, terbiyesizliktir."

"Ben asla böyle bir şey yapmam. Ben diyorum ki biri yapsın da kim yaparsa yapsın. Ekrem başkan olur. Özgür Bey parlıyor. Artık o olur. Ben olurum. Birimiz yapsın da kim yaparsa yapsın.”

adam yolsuzluk yaptı hala savunuyorlar avatarını kullanıyorlar, emin olun mahkeme kararı çıksın açıkcana yolsuzluk yaptığı kesinleşsin bu güruh ve özel yine sahip çıkar bu adama, bunlar efsunlanmış.

• Troll yuvası olmuş, bu konuya yazmayın. Paslaşsınlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Özgür Özel bugün korkudan çıkıp açıklama yapamadı , fotoğraf veremedi ama ( kendisi hdp eş başkanı gibi olsa bile/denilse bile ).

Pkk/terör silah bırakıyorsa ! hdp ile bağlantısı nedir ? Atatürkçü chp ' nin de pkk/terör silah bırakıyorsa ne gibi bir katkısı olacak ? hdp ile neden görüşüyor ? hdp burada kiminle yan yana ? yada ne veriliyor ne alınacak bu toplantı sonucunda.

Hdp hatta Ö.Ö bize süreçte çok yardımcı oldu dedi !! Hdp pkk chp nasıl bir işbirliği için deki ne gibi bir katkı sunuldu.

Mansur son secimde yanlis yaparak beni kafamdan sildirdi. Hala da ayni dusuncelerde. Bu adam bana dokunmayin kafasinda yasiyor. Risk alamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

Risk almassa kaybeder ancak Mansur şuan İmamoğlu davaları sonuçlansın sonrasına bakarız kafasında. Erken seçiminde CHP'nin istediği tarih aralığında çok önceden yapılamayacağını muhtemelen öngörüyor ve bunun bilinciyle adım atıyor..

Ancak şuanki ortamda İmamoğlu'nun aday olamaması gerçeğini göz önüne alırsak Özgür Özel'in aday yapılması için medya desteğide inanılmaz arttı son dönemde. Sosyal medyada artık İmamoğlu'culardan daha çok Özel'i parlatan güruh aşırı arttı..Özgür Özel'de muhaliflerin gazını almakla meşgul. Cumhurbaşkanı adayı olmak için çırpındığı gün gibi aşikar zira İmamoğlu üzerinden Özel çok prim kasıyor. Düne kadar İmamoğlu gölgesinde kalan Özel şimdi spot ışıkları altından çıkmıyor. Seçim vakti gelip çatıp İmamoğlu'nun aday olamaması durumunda Özel adaylığını "İmamoğlu üzerinden" açıklayacak..Yani Özel halka şunu diyecek;

"Bana verilecek oy kendi şahsiyetime değil, İmamoğlu'na verilen oy olarak görün" diyecek ve seçim kampanyasını başlatacak..Yani gidişat bu evreye doğru hızla ilerliyor..Mansur Yavaş'ın ise böylesi bir tabloda nasıl hareket eder bilemiyorum. Muhtemelen Özel tıpkı 6lı masada oynanan oyun gibi Yavaş'ı Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak isteyebilir.

Özel içinde gittiği bu yolda 2 keskin virajı olacak;

1-Terörsüz Türkiye meclis komisyonundaki tavrı

2-Eylül ayındaki kurultay davası sürecini atlatması..

Özel bu 2 kritik konuda kendi lehine avantaj sağlarsa aday olma ağırlığını çok artırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 17 Temmuz 2025; 19:26:21 >

Akp eriyor ya da Chp yükseliyor da CM seçimi düşünülünce % 52 gene sabit. Bu % 52 hep sabit. Akp+Mhp+Refah+ufak tefek diğer sağ partileri ekleyince 45 yapıyor. Dem'i de çekti yanına. Gene buldu 52'yi. % 50'den 30'a geriledi parti ama bir şekilde o oylar Chp'ye gitmiyor. Geçiş Akp-Chp arasında olmuyor yani. Akp'ye küsüyor tamam ama gidip Refah'a veriyor. Chp % 25 sabit. Fazlasını İyi parti'den aldı. Geçiş İyip'ten yani. Ve en önemlisi hâlâ Mhp'ye oy veren % 10'u tebrik ederim. Dünya üzerindeki en anlamsız seçmen kitlesi.

• Özgür Özel; Ne mutlu Türküm diyene. Haydi Serokcular yiyorsa sizde soylesenize…

https://x.com/emirkayra_/status/1945865528712499233?s=46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 17 Temmuz 2025; 22:5:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

Türkiye'de seçimler her zaman son 3-4 aylık dönemdeki ortama bakılarak seçmenlerin tavır belirlediği seçimler oluyor. Geneli böyle yani.

Genel seçimlerle yerel seçimler ise ayrı değerlendirilecek seçimler. Genel seçimler her zaman en kritik kararların alındığı seçimler oluyor ve seçmeni çok zorluyor. Misal 2023 seçimlerinde sırf EYT'den emekli olabilmek için CHP'li çoğu arkadaşım AKP'ye oy verdi ve şimdi hepsi emekli oldu..KK'ya inanmadılar gittiler tayyibe oy verdiler.

MHP seçmeni ise eğer babadan dededen gelme bir akım varsa çocuklarda bu akımdan vazgeçmiyor. Yetişme ve büyüme ortamları bunu tetikliyor. Keza CHP'li seçmen kesimi içinde bu böyle. AKP'ye oy atanların asgari %20lik kısmı zaten eski MHP seçmeni. Bu seçmen kitleside her seçimde gidip geliyor AKP-MHP arasında. MHP'de bahçeliden sonrada bir lider isim yok. Bahçeli sonrası MHP bir lider çıkaramassa %10 oranınada ulaşamazlar. MHP bu anlamda tıpku CHP gibi teşkilat tozu yutmuş ve ciddi tecrübe edinmiş bir lider arar. Özgür Özel mesela bu yüzden genel başkan seçildi, teşkilat tozu yutmuş ve kademe kademe partide yükselmişti.

AKP ve MHP'den CHP'ye oy verenlerde oldu son seçimde. Yerel seçim olmasından ötürüde bu daha kolay oldu aslında. Halk AKP-MHP'yi bir anlamda cezalandırdı. Ancak genel seçimlerde bu tablo değişebilir pek tabiki.

Ozel secime girerse kazanamaz. Hala toplumun kafa yapisini cozen biri yok. Mansur kazanabilirdi gecen secim ama istemedi risk almak. Cogu kisi de kustu zaten. Chp umurunda degildi kimsenin. Yeterki bastakiler gitsin kafasinda oy kullandi millet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.