Şimdi Ara

Continental ultracontact mı yoksa premiumcontact mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
25.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende aynı ebat Bridgestone Alenzaları söküp Michelin primacy 5 e geçtim.

bridgestone Alenza kadar leş bir lastik görmedim .

michelin ise inanılmaz sessiz ve konforlu .

sizinde hayırlı olsun hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba, yanak yırtılması durumu, ultracontact serisinde mi oldu? Biraz anlatır mısınız?

Merhaba.Uzun omur diyorlar anak arada 6000km fark var.Cpc7 cok cok iyi bir uretim.Surus ozellikleri olarak biyuk farkla önde.

Oyle bir anlatmislarki.

Daha ne olmali.

Continental ultracontact mı yoksa premiumcontact mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 5 Ağustos 2025; 19:36:40 >

• froster2006 kullanıcısına yanıt

Attığınız sitede kullanım ömrü 55 bin denmiş ama ben 70 bin diye biliyorum. Ayrıca geçen sene yaz kış yaparken çektiğim fotosunu buldum galerimden. Tahminimce 25 bin kmlerdeydi bu foto çekildiği sırada. Ultracontact premium ile eco'nun arasında ama premium'a daha yakın. Ben hız olarak aşırı yavaş giderim otoyolda bile sağ şeritten 90a sabitlerim hız sabitleyiciyi. O yüzden yol tutuşu ve yüksek hız kabiliyetli premium lastiği tercih etmedim işim gereği çok km yaptığım için uzun ömürlü olsun istedim. Benim kullanımıma göre bu lastikler çok rahat 80 bin km yi görür.

• Aizanoi kullanıcısına yanıt

Merhaba.Yapilan testte lastikler esit sartlarda degerlendirilip karsilastirilabiliyor.O neden ile benchmark olusturmakta.Ne yazikki sizinki sadece bir gozlem.Bu degerlendirmeler var iken kullanicilarin bu cesit degelendirmeleri fazlası ile romantik kalır.

Sağlıcakla kalın.

Tabii ki lastik seçerken hiçbir fikri olmayan biri için önce testlere bakmak çok değerli, buna katılıyorum. Ancak burada gözden kaçan nokta şu: fren mesafesi, ıslak zeminde yol tutuş, suda kızaklama gibi parametreler kısa sürede ve anlık testlerle ölçülebiliyor. Bir gün içinde 40-50 lastiği bu kriterlerde denetleyip liste çıkarmak mümkün.

Ama kullanım ömrü meselesi sanıldığı gibi lastiği gerçekten binlerce kilometre kullanarak test etmekle olmuyor. Bunun için tambur testi, hızlandırılmış aşınma testi gibi yöntemlerle bir veri modellemesi yapılıyor. Dolayısıyla çıkan sonuç aslında 'öngörülen tahmini ömür' oluyor. Kullanıcı deneyimleri de burada devreye girip daha gerçekçi bir fikir verebiliyor. Benimki sadece kişisel tecrübe paylaşımıydı. O yüzden kendi kullanım tarzıma göre gözlemimi aktarmak istedim.

Merhaba.Yanlışsınız ne yazıkki.Siz veya ben hiçbirimiz farklı ürünler için homojen olan birbirinin aynısı şartlar oluşturanıyor.Bir tek bu gibi ürün değerlendirmeleri,yetkinlikleri,bilgi birikimleri,çook geniş teknik ve ekipman imkanları ile doğru verileri kamuoyuna sağlamaktalar.Böyle düşünmüyor farklı sonuçlar alıyorsanız mail adresleri belli.Yanıltıcı yayın yaptıklarını içeren bir mail göndermeniz hepimize yardımcı olacaktır.

• Sportcontact 7 kullanıyorum. Daha 13 bin km yaptım arkalar neredeyse bitti gibi. 275 35 R20 ebatlı arka lastiklerim var. Aracım elektrikli ve arkadan itişli. Bu sefer ultracontact düşünüyorum, ne önerirsiniz, ne yapsam?

aldığınız araç için üretilen lastiği almanız gerekiyor. Ultracontact alsan da çok değişmez.

Çünkü elektrikli araçlar içten yanmalara göre çok ağır ve torku yüksek. O yüzden bu araçlar için üretilen lastikler ile EVlerde kullanılınca hemen bitmeye hatta düzgün kontrol edilmezse kazalara bile yol açabiliyor.

Testler ve kaza raporlarını araştırıp görebilirsiniz.

CPU: 2X Pentium III 933 // MOBO: Intel OR840 // RAM: 4x 256MB PC800 RDRAM // GPU: Creative Labs Annihilator2 Ultra // Monitor: Sony GDM-FW900 // Case: Addtronics W8500-400A // Sound Card: Sound Blaster Live! Platinum 5.1 // Speaker: VideoLogic DigiTheater DTS // HDD: 4x 18GB Seagate Cheetah X15 // RAID Card: DPT SmartRAID IV Century PM2865U3 // DVD RW: Plextor Plexwriter 12/10/32 // OS: Windows 2000 Pro
  • hemen hemen 15 gündür kullanıyorum 195 60 r15 Ultracontact ı 

+Sessizlik ve yuvarlanma direnci süper

+Yol sesi kesinlikle yok, 0

+Yumuşak yanaklar. Taban sert ama yanaklar yumuşak çok esnek aşırı konforlu

yuvarlanma direnci çok az araç kolay çeviriyor bu yakıta ve birazda performansa etki ediyor

viraj kabiliyeti benim 5 yıllık Turanza kadar asla değil turanza asala savurmadı asla patinaja kalmadı ve kuruda ıslakta asla kızaklamadı

şu an araç yana yatıyor resmen, kopmuyor ama aşırı yatıyor belkide kopacak ilerki yıllarda? (10 gündür test ediyorum bunu)

Islakta nasıl bilmem ama virajı tehlikeli

ufak engebeli asfaltta uçan halı gibi bir sağ sol yalpalar gibi bunu hissesiyorsunuz

direksiyon tepkisi orta

yüksek süratlarde güven vermiyor her manevrada uçan halı hissi veriyor

standart kullancılar için hayati önem taşımıyor uzun ömürlü konforlu

bence alacak olanlar konfor, yakıt odaklı ve uzun ömürlülük için alsın

PremiumContact ile değişebilirim olmadı 25 yıldır kullandığım Turanza lara devam. gürültülüde olsa %100 lastikti

şimdilik devam bakalım

TodayTomorrowToyota

• quote:

Orijinalden alıntı: speedyDNA

hemen hemen 15 gündür kullanıyorum 195 60 r15 Ultracontact ı 

+Sessizlik ve yuvarlanma direnci süper

+Yol sesi kesinlikle yok, 0

+Yumuşak yanaklar. Taban sert ama yanaklar yumuşak çok esnek aşırı konforlu

yuvarlanma direnci çok az araç kolay çeviriyor bu yakıta ve birazda performansa etki ediyor

viraj kabiliyeti benim 5 yıllık Turanza kadar asla değil turanza asala savurmadı asla patinaja kalmadı ve kuruda ıslakta asla kızaklamadı

şu an araç yana yatıyor resmen, kopmuyor ama aşırı yatıyor belkide kopacak ilerki yıllarda? (10 gündür test ediyorum bunu)

Islakta nasıl bilmem ama virajı tehlikeli

ufak engebeli asfaltta uçan halı gibi bir sağ sol yalpalar gibi bunu hissesiyorsunuz

direksiyon tepkisi orta

yüksek süratlarde güven vermiyor her manevrada uçan halı hissi veriyor

standart kullancılar için hayati önem taşımıyor uzun ömürlü konforlu

bence alacak olanlar konfor, yakıt odaklı ve uzun ömürlülük için alsın

PremiumContact ile değişebilirim olmadı 25 yıldır kullandığım Turanza lara devam. gürültülüde olsa %100 lastikti

şimdilik devam bakalım

Objektif bir değerlendirme olmuş. Ben de aynı özelliklere sahip Michelin Energy Saver kullanmış ve hiç memnun kalmamıştım. Birebir aynı sorunları yaşadım. Taban aşırı sert, yanaklar ince ve virajda yatmaya meyilli. Konforunun da yalnızca yeni iken iyi olduğunu belirteyim ilave olarak.

Yılda 20 bin km +üstü yapanlar ve düşük yuvarlanma direnci arayanlar hariç, ben de bu lastikleri pek tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 12 Kasım 2025; 16:32:15 >

• Pc7 Kullanıyorum yaklaşık 12-13 ay oldu 17.000 Km yaptım çok memnunum. Daha öncesinde goodyear ast 5 vardı. Ondan buna geçince arabanın gidişi viraj tutuş değişti. Bir sonraki lastiğimde Pc8 olacaktır. Ortalama ne kadar süre içerisinde seriler değişiyor bilen biri var mı ? Michelin denemek isterdim ama Pc7-8'den galiba vazgeçemeyeceğim.

• Chery Toyota Honda gibi yalıtımı zayıf araçlara hangisini önerirsiniz kafamda ultracontact vardı düşük desibelden dolayı ama olumsuz yorumları görünce yine kafam karıştı yılda en fazla 15 bin km yapıyorum tavsiyeniz nedir?

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.