< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Polis Şiddeti: Motorcuyu Durdurmak için Kaskla Kafasına Vurdu (9. sayfa)

-
-
İncellere laf ettirmem onlar en azından bazı şeylerin farkında ve değişime açıklar :)
-
Üstün zekalı varlık. Polisin brüt maaşının 4/1i vergiye kesiliyor, aldığı maaş ile tüketmiş olduğu tüm alışveriş unsurlarına vergi ödüyor zaten kendi maaşın yarısını vergiyle dolaylı olarak kendine ödedi. Polisin, Maliyenin ve bir çok devlet kurumunun kesmiş olduğu cezalar ? Devletin kira gelirleri, ihaleler, yurtdışı anlaşmaların yanında senin vereceğin 3 kuruşluk verginin polise katkısı nedir ? Max 1 kuruş ise kuruş gel her ay vereyim eline.
Memurların yapmış olduğu alışveriş ev, araba, gıda vs. bunlardan satış usulu vatandaş kazanmıyor mu yani senin kurduğun zeka seviyesi örneğine göre de polis senin maaşını ödüyor. 30 bin tl vergi ödemişmiş bu zekayla mı kazandın bu parayı?
Bunu polise söyle de biraz gülsünler moral olsun. -
quote:
Orijinalden alıntı: Treth
Normal vatandaslarin suc islendigi halde yakalama yetkisine benzer bicimde eger ortada islenmekte olan bir suc varsa özel hayatin gizliligi ihlal edilebilir yada irtadan kalkar olarak anladim.aciklamalarini dogru mu?
Eger oyle ise yeni birsey ogrenmis oldum.
Benim verdigi.ornek adam bayagi vagonu kaydediyordu ortada bir action yoktu. Kadinin biri beni cekemezsin dedi sonra ortalik karisti. Aonra polia geldi adami goturduler işte
Alıntıları GösterKadının şikayeti (eğer dediğin gibi adamın başka bir şeyi çektiği görüntülerde açık ise) sonuçsuz kalır. Büyük ihtimal polis olayı yatıştırmak için adamı karakola ifade almaya götürmüştür. Tutuklanması imkansız zaten. Suç olarak kabul edilse bile yatarı yok.
Bu konu biraz çetrefilli ama kamu yararı varsa çekim yapman serbest. Ortada hiçbir fiil yokken bir kişiyi özel olarak çekmek suç kabul edilebilir. Gazetecilik faaliyeti olarak zaten kamusal alanda istediği gibi çekim yapabilir insanlar. Ki polis gazetecilere bile müdehale yapıyor.
Velhasıl kelam genelge zaten polisin suç işleme ihtimaline göre verilmiş. (toplumsal olaylara müdehaleler vs. özellikle belirtilmiş.)
Ki genelge egm tarafından verilmiş ki vatandaş için bir bağlayıcılığı yok.
Polis görüntü alman suç diyor. Suç kesinlikle değil. Bir suçu genelgeler değil kanunlar belirler.
Genelgede görüntü alınmasına engel olunması isteniyor. Yani muhatap polisler. Vatandaş değil. Polis görüntü aldırmayacak. Bunu yapmak için insanların elindeki telefonu kırmalarına gerek yok. Suç teşkil edecek hiçbir tavır sergilemezlerse hiç kimse kayıt almaz. Kayıt alsa bile o kaydın hiçbir haber değeri olmaz ve böylece genelgeye de uyulmuş olur.
Bu da bu konu hakkındaki son mesajımdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Keşke...
Bak bakalım akp den bir kişi kalıyor mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Polislere (uygun olanların hepsine hatta) kamera takılması kesinlikle gerekli hem onlar için hem bizler için
quote:
Orijinalden alıntı: theKing_Yav ne hikaye anlatıyorsun kardeşim sen ya? 2 liranın hesabına mı düştünüz gönder iban nedir be sizden çektiğimiz? Polis harcama yapmıyor mu parayı Uganda da mı harcıyor kazandıklarını? sizler düşmanlık yapacağız diye aynı zırvalığı tutturmuşsunuz boş boş konuşuyorsunuz. İşin düşünce polisi arama bundan sonra bıdı bıdı yapma.
Alıntıları Göster2 lira 5 lira ver parayı. Bana ne parayı harcamasından? İstediği yerde harcasın sanki benden alıp bana harcıyor.
Tamam ben polisi aramam ödediğim vergi ortada bütçeden emniyetin payı ortada çarpar böler hesaplarlar bana paramı geri öderler bende ne ararım ne birşey beklerim. Zaten ne işe yarıyordu ki? Size de kim maaş verirse versin kimin parasından harcarsan harca bana yük olma.
Zaten böyle bir hak verilse ödediğin vergi geri verilecek ama polisten yararlanmayacaksın diye milyonlarca başvuru olur.
-
Hayatınızda 1 kere yurt dışına çıktıysanız Türk polisinin ne kadar iyimser olduğunu anlardınız. Az bile yapmış destekliyorum.
-
o degil de, polisin 'dur' ihtarina uymayana ates etme yetkisi yok muydu?
kim olursan ol, adamlar 'dur' deyince dur.
quote:
Orijinalden alıntı: XrebeLLiousX
İşte bu kafayı asla yaşamak istemem. Allah beni sizin gibi düşünmekten korusun hocamAmin hocam.
-
al işte ülke sayko kaynıyor bu ülkeye polis şiddeti şart.
polis jandarma kıyaslaması yapanlar var neymiş ters kelepçe onur kırıcıymış :) çok komiksiniz galiba norveçte yaşıyorsunuz sokak ortasında çocugun yanında annesinin bogazını kesen caniyle aynı ülkede yaşıyorsunuz ve binlerce kadın katili var..çocuk katilleri,yaşlı insanları öldüren hırsızlar yani böyle canavarların oldugu bir ülkede yaşıyorsunuz . biz ülkede şansa yaşıyoruz diyoruz siz lay lay lom size şaka geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 3 Mayıs 2021; 0:59:1 >
-
Bravo
Eline bir cisim almış insana otomatikmen kimse yaklaşmaz temkinli olur. Bu motorlu blöf sanıp deneyip yoluna gitme derdinde idi gibi gözüküyor. Belki de frenlerden biri veya ikisi tutmadı, acemi olduğundan fren yapamadı vs bilemem. Ama bilip bilmeden direk kimse yargılanmamalı. Polis neden bana sana vurmuyor arkadaşım? Kaskını tak, insan gibi kurallara uy düzgün sür neden başına bunlar gelsin? Biraz nefretinizi dizginleyin ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrıca polis her şeyi mükemmel yapmak zorunda değil o da insan hata yapabilir. Ama olması zorunlu ve olmazsa olmaz. Birçok şey de böyledir. İstenen elden geldiğince toplum huzurunu sağlamak ve kuralların işlemesini tesis etmek. Polise sempatim de nefretim de asla yok, tanıdığım bile yok. İnsan olana polis sadece bir devlet memurudur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ciddi ciddi elemanın kafasına kaskla vuran polis savunuluyor şaka gibi.Yarın öbür gün sizin ailenizden birine bir polis şiddet uygulasa alkış tutacaksınız demek ki. -
Başına gelse burada sayfalarca yazarsın sanki o polis şiddeti sana vurmayacak. Sanki muafsın. 90'ların başından beri dünya kadar insan haklarıyla ilgili kanunlar boşa çıktı sanki.
Eski polisleri görmemişiniz sallayın durun.
-
Bu ifadeler, polislerin haksız yere üzerinize boşaltacağı mermilerin barutudur, bilginize
-
polis açığa alınmalı ve yargılanmalı, ancak böyle düzelirler.
hiç bir polis vatandaşa bu şekilde davranamaz.
o çocuk dengesini kaybedip yandan geçen bir arabanın altına girmemesi sadece şanstır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhamnet
1. Sokağa çıkma yasağı olan günde
2. Başında kask da olmadan
3. Plakasız araçla
4. Dur ihtarına uymayacak biçimde polisten uzaklaşarak kaçmaya çalışacak. Polis o anda değil kask sosisli sandviçle dahi olsa o şahsı durdurmakla görevli.
Memurun yerinde olsam cezasını komple yazar, alır götürür darp muayenesi yaptırırdım. Hey gidi, 80 yıl hortumlu zincirle dayak yemenin ne olduğunu bilmeyen apaciler her yaptığının yanına kar kalacağını zannediyor.Bu gün o kask takmadı diye suçlu yarın sen siyasi görüşün nedeniyle suçlu olduğun bir duruma düşeceksin
o gün senin de kafana kask ile vuracaklar adalet herkese bir gün lazım olacak merak etme.
Polis kaskla hareket halindeki bir adamnı kafasına vurmaz bu adam öldürmeye teşebbüstür.
-
Kasksız motor sürmenin zararlarını anlatmış. Bak kask olsa bişey olmazdı demiştir sonrasındada
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X