Şimdi Ara

Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
1
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda androidden(Galaxy a9) ios a geçtim ben de ip 11 alarak.
    Genel olarak beğendim fakat eksiğini hissettiğim şeyler var.
    - Şarjım 6 saat ekran veriyor, androidde 2 gün kullandığım telefonlar vardı. Benim için eksi bu fakat hızlı şarj alarak bi nebze çözdüm.
    - telefon çok kalın ve ağır(200 gr). Android tarafında daha zarif telefonlar bulunabilirdi.
    - Lcd ekran gece film izlerken rahatsız ediyor. Keşke oled olsaydı dedim çünkü son cihazım oleddi ve başarılıydı.
    - Bildirimler wp dahil kafasına göre gelmiyor, bunu çözemedim hala başkalarında da oluyormuş.

Uygulama geçişleri(Ekran altındaki çubuğu sağa sola kaydırarak), ana ekrana dönme gibi aksiyonlar sıfır takılma ile geçiyor hiç beyaz ekran görmüyorsun bu baya iyi.
    Kamerası çok başarılı, özellikle gece modu ve video kalitesi.
    Sonuç olarak bence 8 bin civarını yazdığım eksilerden dolayı hak etmiyor. Ip 12 de bu sorunlar aşılırsa alınabilir ama bence ip 11 alma, bekle acelen yoksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TheKill02 kullanıcısına yanıt
    O zaman hocam alın büyük ekranlı bir telefon yanına ise paranız varsa çakın bir İPad 7 veya 8 sizden kralı yok. Ama söyleyeyim Exynos çöpünden ötürü alınmaz Samsung. Snapdragon ne zaman Türkiye'ye de koyarlar o zaman alınır. İnatla Exynos'u itelemeye çalışıyorlar bize. Almayın Samsung alacaksanız da Snapdragon'lu bir Samsung alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FestalPenguin

Beni de engellemiş ya. Nasıl hala benim konuma yorum atabiliyor. Konudan kickleyemiyor muyum bu veledi

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar problemli zaten belli. Kendilerini larry page zannediyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Dogrudur hocam androidde caninizi sikan neler var belki durum bendede aynidir ama aklima gelmiyordur simdi. Apple cihazlari cok takip etmedigim icin guncel olanlar daha iyi durumda olabilir.
    Hocam mesela bazı uygulamalarda çok saçma sorunlar yaşıyorum.

Örnek olarak Twitter gibi köklü bir sitenin uygulamasını kullanırken düşük kalite videolarda bile donma yaşıyorum. Ama internet kaynaklı değil. 35mbps internet kullanıyorum Youtube'da 4K video izlerken Twitter'da donuyor. işin garibi 10 dk beklesen de devam etmiyor video ama bir saniye ileri veya geri aldığında devam ediyor video

Onun dışında Instagram'a atılan fotoğraf ve videolardaki kaliteler aşikar zaten. Arkadaşımla (iPhone 7 Plus kullanıyor) yan yana durup aynı açıdan çektiğimiz ve benim galerimde en az onunki kadar güzel olan fotoğraf Instagram'a atınca ne hikmetse onunki çok daha hoş görünüyor.

Aklıma gelenlerden biri de banka uygulamalarındaki vasatlık. 2-3 banka dışında hızlı işlem yapmak imkansız. Özellikle Ziraat bana telefon kırdıracaktı bir ara nerdeyse. İşim gereği kullanmam da icap ettiği için sıkıntı.

Uygulamalar dışında konunun başlarında da bahsettiğimiz iPhone'un 5-6 yıl süren yazılım desteği. Kıskandığım için onu da sorun etmeye başladım son zamanlarda

Başka aklıma gelirse yine eklerim

• TheKill02 kullanıcısına yanıt
    ikisinin de forumlarını okuyun hocam az çok fikriniz olur
    SE2 avantajı

-işlemci fersah fersah güçlü
    -7/8/SE kasaları neredeyse aynı olduğu için aksesuar bulmak kolay (Mi note 10 lite ekran koruycusu vs çok bulunmayan bir model)
    -Kaliteli bir IPS ekran (Çözünürlük düşüklüğü yararınıza bile sistem rahat çalışır özelliklerde oyunlarda yüksek fps verir tek sıkıntısı yutubda 720p üstü çöüzünürlük desteklemez ayrıca amoled gibi yanık yapmaz ve bitmedii bir artısı daha yüksek parlaklık se2 625 nitken mi note 10 lite 480 diye hatırlıyorum yanlış olmasın keskinlik içinse ppi değerine bakın)
    -Stereo bangır bangır ses
    -rahat çalışan bir OS

mi note 10 lite

-büyük ekran içerik tüketmek daha zevkli olur
    -Kamera sayısı ve megapiksel avantajı tabi sürekli 64Mp çekeceğinizi varsayalım
    -Uzun batarya süresi (bence 2 günü rahatlıkla çıkarır sürekli oyun oynamazsanız)

3k ya mi note 10 lite alıp 3 sene sonra tekrar 3 5k lık bir telefon alacağınıza tek seferde 5300 verip 2 senede bir batarya yenileyin

• Exynos itelemeye çalışıyorlar demişsiniz. Note 10 plus’ta bu işlemci kullanılıyor. Çok mu kötü acaba? Note 10 plus almak gibi bir durumum vardı ya da iphone 12 yi bekliycem. İp11 almak istemiyorum lcd ekran olduğundan dolayı

• Samsung S10 plus .iPhone 7+10+11 hemen hemen hepsini kullandım iPhone 3 ten beri şuan xaiomi mi not 10 pro kullanıyorum çift hatlı memnunum iPhone da batarya sıkıntısı cekebilirsin tüm güne zor cikartabiliyor hele birde ikinci el alırsan batarya sağlığı vs ben mi not 10 pro da çift whatsap çift sahibinden çift Facebook uygulaması kullanıyorum memnunum ne kullanacağın birazda sana bağlı batarya önemliyse iPhone önermem benim ki tam gün 4.5 g açık ve devamlı oyun uygulama Netflix film seyrederim ona rağmen bitmez ama iPhone da çoğu android e göre seri ve kamera si doğaldır lakin arılık senin benim gibi kullanıcı anliyacagi milisaniyelik şeylerdir örnek vermek gerekirse rehber 0.7 saniyede açılsa nolacak 0.9 saniyede açılsa nolacak ki bende iPhone 11 varken hiç guncellemedim her güncelleme de telefon yavaşlatıyor ben ne android faniyim nede Apple hengisi uyguna denk gelirse fiyat olarak alırım kullanırım kar koyar nete satışa koyarım 3_5 yolumu bulurum çok sık tel.degistirirm

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Ben okuduğumu gayet net bir şekilde anlıyorum fakat aynı şeyi ne yazık ki sizin için düşünemiyorum.

Apple düşmanlığı gözünüzü kör etmiş gibi konuşuyorsunuz. Ne kadar hesap kitap yapıp önünüze koysam da bir şeyleri inkâr edeceksiniz.

Yine de tekrar söyleyeyim;

Yüzde 10 TRT payı, yüzde 50 ÖTV ve yüzde 18 KDV ödeniyor. Bunları bu kadar ütopik bir birim paraya alabilme sebebimiz ise dolar kuru ve vergiler. Dilerseniz satış fiyatından yukarıdaki bahsettiğim vergileri bir çıkartın. Daha sonra da 7,56'ya bölün bakalım kaç çıkacak. Amerika fiyatı ile karşılaştırın. Arada 3-5 dolar oynuyorsa lojistik gibi giderlerdir onlar.

Sanki 500 TL'ye amiral gemisi Android cihaz alıyorsunuz da burada "oo Apple çok pahalı" diyorsunuz.

Benim cihaz almak ile bir derdim yok. Pahalılığından yakınan da ben değilim sizsiniz unutmayın.

Bu gereksiz tartışmayı da daha fazla uzatmayacağım.

İyi forumlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: detanaoq

düşük kapasitede olunca insan tabi androidi beceremez...
    10 yıllık android kullanıcısıyla konuşuyorsun bu arada
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    çöpdroidler bu kadar çok uygulama aynı anda çalıştıramaz 🤪

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam performans, verimlilik her alanda çöp bir işlemci. Türkiyede maliyeti kısalım diye Exynos iteliyorlar millete. Exynos kamerayıda bozuyor. Snapdragon'lu S10 düşünün Exynos'lu S20'den daha iyi öyle berbat bir işlemci. Bu işlemciye bırak 20k 1 kuruş vermem. Snapdragon ile ne zaman gelir ülkemize de o zaman adam olurlar
    Chong Liuyoutube
    Exynos 990 S20+ vs Snapdragon 855 S10+ gaming comparison PUBG NBA Worst 2020 flagship for gaming?
    https://www.youtube.com/watch?v=CpMBuj0LaAw

Şu rezalete bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Entropii

Yakın zamanda androidden(Galaxy a9) ios a geçtim ben de ip 11 alarak.
    Genel olarak beğendim fakat eksiğini hissettiğim şeyler var.
    - Şarjım 6 saat ekran veriyor, androidde 2 gün kullandığım telefonlar vardı. Benim için eksi bu fakat hızlı şarj alarak bi nebze çözdüm.
    - telefon çok kalın ve ağır(200 gr). Android tarafında daha zarif telefonlar bulunabilirdi.
    - Lcd ekran gece film izlerken rahatsız ediyor. Keşke oled olsaydı dedim çünkü son cihazım oleddi ve başarılıydı.
    - Bildirimler wp dahil kafasına göre gelmiyor, bunu çözemedim hala başkalarında da oluyormuş.

Uygulama geçişleri(Ekran altındaki çubuğu sağa sola kaydırarak), ana ekrana dönme gibi aksiyonlar sıfır takılma ile geçiyor hiç beyaz ekran görmüyorsun bu baya iyi.
    Kamerası çok başarılı, özellikle gece modu ve video kalitesi.
    Sonuç olarak bence 8 bin civarını yazdığım eksilerden dolayı hak etmiyor. Ip 12 de bu sorunlar aşılırsa alınabilir ama bence ip 11 alma, bekle acelen yoksa.
    Hocam daha yüksek voltajlı şarj aleti mi aldın? Orijinal mi aldın ve ne kadara kaç voltajlı aldın?

Eksileri biraz düşündürdü şu an beni. Ağırlık ve lcd ekranı geçtim ama Wp mevzusu garipmiş. Acaba şarj tasarrufu modundan olabilir mi? Androiddeki gibi arka plan verisini kısıtlıyor olabilir mi acaba? Çok basit düşündüm ama ben bu yüzden bir ara müzdarip olmuştum aynı sorun ile

• FestalPenguin kullanıcısına yanıt
    Hocam.bence sorun sizin cihazda benim maaş bankam ziraat uygulama çok seri ki cogu banka uygulaması vardır Akbank Vakıfbank enpara Türkiye finans tfxtarget bence sorun sizin cihazda olabilirmi

• tekin-71 kullanıcısına yanıt
    Para sıkıntım yok, iki işletim sisteminini de aynı anda kullanıyorum. Android cihaz 30 bin lira, ios cihaz 1000 lira da olsa gider yine android tercih ederim. İnsanların işini hangisi görüyorsa onu tercih etmeli bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Ben okuduğumu gayet net bir şekilde anlıyorum fakat aynı şeyi ne yazık ki sizin için düşünemiyorum.

Apple düşmanlığı gözünüzü kör etmiş gibi konuşuyorsunuz. Ne kadar hesap kitap yapıp önünüze koysam da bir şeyleri inkâr edeceksiniz.

Yine de tekrar söyleyeyim;

Yüzde 10 TRT payı, yüzde 50 ÖTV ve yüzde 18 KDV ödeniyor. Bunları bu kadar ütopik bir birim paraya alabilme sebebimiz ise dolar kuru ve vergiler. Dilerseniz satış fiyatından yukarıdaki bahsettiğim vergileri bir çıkartın. Daha sonra da 7,56'ya bölün bakalım kaç çıkacak. Amerika fiyatı ile karşılaştırın. Arada 3-5 dolar oynuyorsa lojistik gibi giderlerdir onlar.

Sanki 500 TL'ye amiral gemisi Android cihaz alıyorsunuz da burada "oo Apple çok pahalı" diyorsunuz.

Benim cihaz almak ile bir derdim yok. Pahalılığından yakınan da ben değilim sizsiniz unutmayın.

Bu gereksiz tartışmayı da daha fazla uzatmayacağım.

İyi forumlar.
    Hocam denedik biz anlamıyor o arkadaş. Sal bence. Mantıklı bir şey yazmışsın zaten engel atar şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: dublex06

Hocam.bence sorun sizin cihazda benim maaş bankam ziraat uygulama çok seri ki cogu banka uygulaması vardır Akbank Vakıfbank enpara Türkiye finans tfxtarget bence sorun sizin cihazda olabilirmi
    Yok hocam çok cihaz kullandım Ziraatten adam olmuyor. Belki son zamanlarda düzelmiştir bilemiyorum kullanmıyoruz ziraati artık.

Sen belki az kullanıyorsan eğer denk gelmemiş olabilir misin çünkü ben günde 50-60 işlem yaptığımı biliyorum işim gereği. Her işlemde sıkıntı yaşadığımı iddia etmiyorum tabii ki ama bi takıldı mı alıyorum başıma belayı. Ziraati kullandığımızın son zamanları artık pcden görüyordum işimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pislickadam

Maalesef öyle bir özellik yok hocam Ha bu arada kendisi tam olarak bu
    Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?)

• Evet hatırlarım o dönemleri o sırada Nokia n8 almak istiyordum sonra Vodafone Türkiyeye 3gs getirince 32gb versiyonunu yıllarca kullandım arkadaşım n8 ile sadece 1 yıl dayanabilmişti devrimdi benim için müzik dinlemek okadar güzeldiki rüya gibiydi 5s çıkana kadar kullandım kasa yapısı muhteşemdi sonra birdaha aynı yapıda telefon bulamayınca ipod toch alıp Android e geçtim hala 4 nesil toch uma gözüm gibi bakarım

• fasjackal kullanıcısına yanıt
    5S'e geçseydin ya hocam bence iPhone'un şu ana kadar tasaraladığı en yakışıklı telefon 5S. Hatta ben androidden geçerken beni en çok karizması çekmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: FestalPenguin

Hocam daha yüksek voltajlı şarj aleti mi aldın? Orijinal mi aldın ve ne kadara kaç voltajlı aldın?

Eksileri biraz düşündürdü şu an beni. Ağırlık ve lcd ekranı geçtim ama Wp mevzusu garipmiş. Acaba şarj tasarrufu modundan olabilir mi? Androiddeki gibi arka plan verisini kısıtlıyor olabilir mi acaba? Çok basit düşündüm ama ben bu yüzden bir ara müzdarip olmuştum aynı sorun ile

Alıntıları Göster
    Apple ın onayladığı ve çokça önerilen Spigen in 27w şarj aleti ve kablosunu aldım, 170 tl tuttu.

Lcd ve ağırlığa takılmıyorsan alabilirsin hocam, wp sorunu elbet güncellemeler ile çözülür sonuçta.
    Güç tasarrufu vs açık değil. Her uygulamada olabiliyor arada bir bu problem ama nadiren.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.